10 milyon günlük kullanıcısıyla Tinder günümüzün en popüler ve başarılı uygulamalarından biri. Tamamıyla ilk bakıştaki yargıya dayanıyor bu uygulama. Çünkü insanların sizi kısıtlı bilgilerden ve fotoğraflarınızdan başka tanımlama şansı yok. Kuşkusuz ki Tinder sizi dış görünüşe yönlendiriyor. Bu da biraz üstünkörü gelebilir.


Tinder’ın kadınlar ve erkekler için oldukça farklı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Youtube kanalı “whatever” ilginç bir deneye imza atıyor ve cinsiyet eşitsizliğini dile getiriyor. Çekici kadın fotoğrafları ve erkek fotoğrafları olan iki farklı profil oluşturuyorlar. Tamamen aynı yaşta, aynı konumda ve aynı sayıda fotoğraflara sahip. 1.000 kaydırma sonrası erkek profil sadece %27 eşleşme alırken kadın profil bunun karşılığında %70 eşleşmeye sahip oluyor. Bunun haricinde kadın profil kısa bir zamanda 400’e yakın mesaj alırken erkek profil sadece 28 mesaj alıyor.


Tinder kadınlar ve erkekler için oldukça farklı şekilde yer alırken, iyi bir profilin temelleri aynı noktada yer alıyor. Gelin bunlara göz atalım.

   1)      Basit bir biyografi bölümü yazın

Birkaç kelime oldukça uygundur. Sizin gerçekte kim olduğunuzu açıklayıcı birkaç kelimenin varlığı yeterlidir. Sıra dışı olması için çok fazla açılmaya gerek yok, komik olmaya da çalışmayın. En önemlisi, kendiniz olun ve bu bölümü boş bırakmayın.

   2)      Kişiliğini fotoğraflarınızla tanımlayın

Sizin günlük hayatınızı ve kişiliğinizi yansıtan üçten altıya kadar fotoğraflar yükleyin. Hem yüzünüzün, hem bütün vücudunuzun hem de eğer maceracıysanız bunu yansıtacak fotoğraflar koyun. Fakat bütün bunların yanında selfielerden uzak durun. Araştırmalara göre dış mekan fotoğrafları %19 daha insanın sizi beğenmesini sağlıyor. Fakat selfie söz konusu olduğunda bu durum %8 azalıyor. Sonuç olarak, kendinizin en iyi özelliklerini dışavurmalısınız. Unutmayın, ilk Tinder fotoğrafınız en büyük etkiyi yaratacak olandır.

   3)      İyi kalitede fotoğraflar seçin

Bulanık, kötü şekilde odaklanmış, üzerinde fazla oynanmış ve fazla filtreli fotoğraflardan kaçının. Kendinizin nasıl göründüğünü olduğu gibi yansıtmalısınız. Fazlaca oynanmış ve filtrelenmiş fotoğraflar karşıdaki insanda sizin bir şeyler sakladığınızı ya da güvensiz olduğunuzu düşündürebilir.

   4)      Çok fazla grup fotoğrafından kaçının

Müstakbel eşleşmeleriniz on farklı fotoğrafı incelemek için zaman kaybetmeyecektir. Grup içerisinde hangisinin siz olduğunu bulmak zaman kaybıdır. Ek olarak, eski ilişkilerinizin olduğu ya da eğer heteroseksüelseniz karşı cinsten bireyleri fotoğraflarda barındırmaktan kaçının. İşin aslı, %96 oranında bu fotoğraflar olumsuz bir algı yaratıyor. Grup fotoğrafları sizin sosyal bir insan olduğunuzu anlatmada bir araç olsa da, potansiyel eşleşmeniz samanlıkta iğne aramak istemez, değil mi?

   5)      Gülümseyin

OkCupid uygulamasından toplanan verilere göre, kameraya karşı direkt olarak gülümseyen kadınlar daha fazla eşleşmeye sahip. Bir diğer yandan, erkek profillerinde ise kameradan uzağa bakarak gülümseyen erkeklerde bu oran daha fazla. Belki bu onlara biraz gizemli bir hava kattığı içindir. Fakat sakın gidip gülümsemediğiniz fotoğrafları silmeyin. İlk bölüme koyduğunuz fotoğraf her zaman daha büyük bir etkiye sahip. Gülümsemek her iki cinsiyet için oldukça çekicidir ve sizi samimi ve davetkâr gösterir.

   6)      En iyi özelliklerinizi ön plana çıkarın

Dürüst olalım. Tinder’dasınız. Eğer iyi bir imajınız varsa kaygılanmanız gerekmez. Kendinizi öne çıkarmaktan çekinmeyin, ancak fazla da göze batırmayın. Aslına bakarsanız çevrenizden yardım almak bu konuda yardımcı olabilir. Hatırlatmak gerekirse, sadece vücudunuz değil, bir karışım olarak genel bir profil sunmalısınız. Öbür türlüsü size eşleşme getirebilir ancak gerçek bir iletişim getirmeyebilir. Bu nedenle daha anlamlı mesajlaşmalar yaşamak için kendinizin farklı yönlerini göstermelisiniz.

   7)      Geribildirim alın

En yakın arkadaşlarınızdan sizin favori fotoğraflarınızı seçmelerini isteyin ve en iyiden en kötüye doğru sıralayın. Arkadaşlarınızdan aynı olumlu tepkileri aldığınız taktirde hangi tür fotoğrafları yüklemeniz gerektiğini anlayacaksınız.