Muhtemelen pek çok şarkı duymuş, çoğu kitapta okumuş ve insanların aşık olduğu ve aşka aşık olmaya "bağımlı" olduklarını söyledikleri pek çok film görmüşsünüzdür. Bize bir ilişkinin yoğunluğu hakkında fikir veren güçlü ve etkili bir dildir. Ama bunun ideal olduğunu görmek rahatsız edici bir durumdur çünkü aşk bağımlılığı gerçek bir duygu durumudur. Diğer bağımlılık davranışları gibi, uygun tedavi olmaksızın yaşamları bozabilir ve ilişkilere zarar verebilir.

Aşık Hissetmekten Daha Fazlası

İnsanların aşka bağımlı olmasının nedeni, bu duyguların bizi iyi hissettirmesidir. Ve tıpkı uyuşturucu veya alkol bağımlılığı gibi, insanlar birisini yoğun bir şekilde sevdiklerinde duydukları duygulara, tüm düşündükleri noktaya kadar bağlanabilirler.

Aşk bağımlılığı, aşık olmanın veya partnerinizle mutlu olmanın ötesine geçer. Aşk bağımlısıysanız, bir ilişki içinde olma arzusu veya ilişki içinde olduğunuz kişi tarafından kontrol edildiğinizi hissedersiniz.

İlişkiler veya partneriniz hakkında düşünmeyi veya konuşmayı bırakamazsınız.

Her zaman bir ilişkide olup olmayacağınız veya bir ilişkide kalıp kalmayacağınız konusunda endişelisiniz. Fiziksel sağlığınız etkilenir: yemek yiyemez veya uyuyamazsınız ve ilişkinize veya partnerinize odaklanma lehine kendinize yeterince bakmayı bırakırsınız.

Başka ne olursa olsun, yalnız kalmaktan ve sevilmediğinden korkmaya başlarsınız. Bir ilişkinin yürümeyebileceği nedenler buluyormuşsunuz gibi gelmeye başlar.

İlişkilerden her zaman istediğiniz daha çok şey vardır.

Sevgi bağımlısı biri için mutlu ve kaygısız bir zaman olmaktan çok, asla tatmin olmadığınızı, her zaman özlem duyduğunuzu hissettirir. Her zaman sevilme hissinin size verdiği "zirveyi" kovalarsınız, ancak asla tam olarak istediğiniz veya beklediğiniz şeye ulaşamazsınız.

Aşk Bağımlılığı Zararları 

Gerçek şu ki, aşk bağımlılığının ilişkilere zarar verdiği bazı durumlara tanıklık ettim. Partneriniz için imkansız beklentiler oluşturur ve onları hayal kırıklığına uğramış ve bitkin hissettirir. Gerilime yol açar, çünkü onlara odaklanırken, daha iyi hissedebilmeniz, daha mutlu hissetmeniz veya daha çok sevildiğinizi hissetmeniz içindir. Partneriniz genellikle ihtiyaçlarının göz ardı edildiğini ve ne kadar sevgiyle hareket ederlerse etsinler, sizi ilişkiden memnun ve huzur içinde tutmanın asla yeterli olmadığını hisseder.Biriyle uzun süre aynı "aşık" duygusunu bulamazsanız, muhtemelen sağlıklı veya istikrarlı bir ilişkiyi bırakacaksınız.

Aşk Bağımlılığından Kurtulabilirsiniz

İyi haber şu ki, aşk bağımlılığı tedavi edilebilir ve şifa bulunabilir. Aşk bağımlılığından kurtulmaya başladıktan sonra pek çok insanın gerçekten mutlu ve tatmin edici ilişkiler bulduğuna tanıklık ettim. Ve daha da iyisi, ilişki içinde olsun ya da olmasın insanların kim olduklarından daha fazla memnun olduklarını gördüm.

Aşk bağımlılığı tedavisi, diğer bağımlılık davranışlarına benzer.Aşk bağımlılığıyla mücadeleleriniz en zor görünse bile, her zaman umut olduğunu ve her zaman sevildiğinizi hatırlatmak isterim. Tanrı tarafından koşulsuz olarak seviliyorsunuz ve tüm ilişkilerinizde gerçek neşe ve gerçek doyumu deneyimlemenizi istiyor. Size anlamlı bir iyileşme sağlam ak için ihtiyacınız olan gücü verecektir.