Gerçek aşk, bir kişiye karşı mutlak bir şefkat duygusu ve sıcak duygulardır. Sahip olunan bu duygular kolayca değişmez. Bir kişiyi, kendi mutluluğunuzdan bile vazgeçmeye razı olduğunuzda gerçekten seviyorsunuz ve onu, sadece o olduğu için seviyorsunuz.


Bununla birlikte, gerçek aşk fikri insanlara göre değişebilir. Bazıları için beklentisiz sevgi olabilir ve bazıları için birbirlerini derinden önemsemelerini sağlayan tutkulu bir bağdır.


Birini gerçekten sevdiğinde, herhangi bir sınırlama veya istisna olmaksızın ona her şeyini verirsin.


Gerçek aşk, bir kişiye karşı mutlak bir şefkat duygusu ve sıcak duygulardır.

Gerçek Aşk Nasıl Hissettiriyor?

‘’Midenizde kelebekler’’ duygusu ve sizi her yerde takip ediyor gibi görünen mutluluğun yanı sıra, gerçek aşk ilişkiniz için sağlam bir temel oluşturan üç önemli şey sunar. Bu üç şeyle ilişki kurabilirseniz, "gerçek aşk nasıl hissettiriyor" sorusunu yanıtlayabilirsiniz.


Gerçek ve gerçek olmayan aşk arasında ince bir çizgi vardır.

Güvenlik

Bebeklerin neden annelerinin kollarında daha iyi uyuduğunu hiç merak ettiniz mi? Çünkü orada güvende olduklarını biliyorlar. Size gönül rahatlığı ve güven sağlayabilecek bir ilişki, gerçek aşka dayanır. Bir insanı tüm kalbinizle sevdiğinde, onu asla güvenliğini tehlikeye atan bir duruma sokmazsınız. Öyleyse, fiziksel, duygusal ve zihinsel olarak kendinizi güvende hissettiren bir ilişki içindeyseniz, gerçekten sevilmenin nasıl bir his olduğunu zaten biliyorsunuzdur.


Gerçek aşka gelince, asla ayrılma düşüncesi ortaya çıkmaz.

Tanıma

Partnerinizin size olan sevgisi gerçek olduğunda, ne olursa olsun sizin için orada olacaklarını bileceksiniz. Onların dikkatini çekmek için çok çalışmak zorunda değilsiniz. Söyleyecek bir şeyiniz varsa, sizinle otururlar ve sizi dinlerler. Aynı zamanda, onlar için yaptığınız küçük şeyleri de tanırlar ve yapılanlara iltifat eder veya karşılık verirler.


Koruma adına sahiplenmek ve kontrol etmek aşk değildir.

İstikrar

İşler ne kadar zor olursa olsun, sizi gerçekten seven biri sizi yalnız bırakmayacaktır. Zorlu zamanlardan geçebilirsiniz, ama onların varlığı her şeye değecek. Birini sevdiğinde vazgeçmek asla bir seçenek değildir ve birbirinin yanında duran çiftler, zorluklarla savaşacak ve her zamankinden daha güçlü çıkacak. Zor bir mali durum veya bir aile davası olsun, dünyada birbirinize olan sevginizi değiştirebilecek hiçbir şey yoktur. Gerçek aşka gelince, asla ayrılma düşüncesi ortaya çıkmaz.


Bu durumlar, gerçek aşk değil de nedir?


Birini gerçekten sevdiğinde, herhangi bir sınırlama veya istisna olmaksızın ona her şeyini verirsin.

Gerçek Aşk Nedir?

Gerçek ve gerçek olmayan aşk arasında ince bir çizgi vardır. Birçok çift tacizi ve kötü muameleyi kabul eder, onları ilgi ve sevgi ile karıştırır. Peki, nasıl ayırt edersiniz? İşte yardımcı olacak birkaç ipucu şunlardır:

• Bakım kisvesi altında her türlü istismar, gerçek aşk değildir. Partneriniz size fiziksel olarak istismar ediyorsa, bu aşk değildir.

• Koruma adına sahiplenmek ve kontrol etmek aşk değildir. Gerçek aşk güvene dayanır ve eğer partneriniz sizi dışarı çıkmaktan veya arkadaşlarınızla konuşmaktan alıkoyuyorsa, bu sahiplenme ve kıskançlıktır, ama gerçek aşk değildir.

• Size aşırı derecede bağımlı olan, büyümenizi kısıtlayan bir partner sizi gerçekten sevmeyebilir. Gerçek aşk, hayatlarını birlikte geçirecek kadar birbirlerini sevmelerini sağlarken, her iki eşin de büyümesine, gelişmesine yardımcı olur.


Partnerinizin size olan sevgisi gerçek olduğunda, ne olursa olsun sizin için orada olacaklarını bileceksiniz.


• Partneriniz herhangi bir olumsuz geri bildirime sinirlenirse veya duygularınızı paylaştığınız için sizi kapatırsa, bu gerçek aşk olmayabilir.

• İkiniz de puan tutuyorsanız veya kısasa kısas zihniyetiniz varsa, o zaman ikinizin de sevginizi bırakıp değerlendirmeniz gerekir.


Gerçek aşk, tamamen gardınızı düşürmek ve diğer kişiye, yani partnerinize herhangi bir sınır olmaksızın güvenmekle ilgilidir. Gecenin ortasında bebeğinizin ağlaması ve eşiniz yorgun olduğu için uyanmayı seçmenizdir. Partnerinizin işten yorgun döndüğünü bilmek ve eve geç gelmek veya aile yemeğini kaçırmak için onlarla kavga etmemektir. Gerçek aşk, duygu istismarı değildir. Göz önünde bulundurmanız diğer önemli şey de gerçek aşkın asla karşılık beklemeden var olacağıdır.