Tutku, yoğun veya aşırı duygu veya inanç duygusu olarak tanımlanır. Tutku ateşli aşktır. Tutku kesinlikle kurlarda mevcuttur. Tutku, birbirini görme ve ilişkilerin ilk aşamalarında her zaman birlikte olma arzusunda gösterilir. 


Tutkunun Önemi

Bir ilişkide tutkunun zamanla azaldığı ve solmanın ille de kötü bir şey olmadığı argümanı yapılabilir. Bir ilişki boyunca, birbirinizi gerçekten tanıdıkça, daha etkili iletişim kurar ve birbirinizi daha iyi anlarsınız. Daha iyi iletişim, anlaşmazlıkları azaltacaktır, ancak her tartışma aynı veya eşit değildir.


Tutku ateşli aşktır.


İlişkide Tutku Belirtileri

  • Birbirinizi özlüyorsunuz
  • Birbirinize ilham veriyorsunuz
  • Birlikte vakit geçirmek istiyorsunuz


İlişkide Tutku Yokluğunun İşaretleri

  • Sıkıcı, mekanik seks
  • Anlaşmazlık yok
  • Konuşacak bir şey yok
  • Birbirimizden heyecanlanmıyorsanız

Tutku kesinlikle kurlarda mevcuttur.


İLİŞKİLERDE TUTKU NEDEN ÖNEMLİDİR?

Sevgi ve ilişkiler; önem, çeşitlilik ve verme gibi insan ihtiyacının çoğunu karşılar; heyecan verici ve ilham vericidir ve hayatı ilginç kılar. Tutkuyu inceleyen araştırmalar sonucu bu duygunun hem yatak odasında hem de yatak dışında daha fazla tatmin olunmasına, mutluluk ve esenliğe katkıda bulunduğu keşfedildi. İlişki başarısını bile tahmin edebilir.


Tutku, birbirini görme ve ilişkilerin ilk aşamalarında her zaman birlikte olma arzusunda gösterilir.


TUTKULU BİR İLİŞKİNİN BELİRTİLERİ

  • 1. Diğer kişi hakkında her şeyi bilmek istersiniz. Uzun sohbetler, bir süre birlikte olduktan sonra durmak zorunda değil. Her zaman öğrenecek daha çok şey vardır ve her şeyi bilmek istersiniz. Buna iyi ve kötü her şey dahildir.

  • 2. Birbirinizle ilgili her şeyi seviyorsunuz. Bu, birbirinizi putlaştırdığınız anlamına gelmez. Hem partnerinizin kusurlarını fark ettiğiniz hem de onları yine de sevdiğiniz anlamına gelir. Bu, insanın ihtiyaçlarının en derinlerinden biri olan önem ihtiyacını karşılar.

  • 3. Geleceği birlikte dört gözle bekliyorsunuz. Ortak görüş, güçlü bir şeydir. Hayatınızı partnerinizle geçireceğiniz için heyecanlı mısınız? İlerde onunla yapacağınız gezileri, paylaşımları ve mutlulukları hayal mi ediyorsunuz? Bu tutkulu bir ilişkinin önemli bir işaretidir.

  • 4. Birbiriniz için fedakârlık yaparsınız. Bağış, insan ihtiyaçlarından biridir ve tutkulu bir ilişkinin en büyük anahtarıdır. Sonuçta, çoğu insanın dediği, yaşamanın sırrı vermektir, bu nedenle, özellikle kendiliğindenlik anlarında, somut ve soyut yollarla vermenin yollarını bulmak, tutkunun gelişmesini sağlayabilir.

  • 5. Birbirinize şefkat duyarsınız. Dokunmak samimidir. Yürürken elinizi tutmak veya yan yana oturduğunuzda partnerinizin dizine dokunmak bile özel bir şekilde bağlı olduğunuz anlamına gelir.

Tutku, yoğun veya aşırı duygu veya inanç duygusu olarak tanımlanır.


  • 6. Aklınızdan geçenleri söyleyebilirsiniz. Eşinizin mantıksız davranmasından korkmadan olumsuz duyguları paylaşmak anlamına da gelebilir. Ne hissettiğinizi korkmadan söyleyebilmek için çatışmadan nasıl iletişim kuracağınızı ve çatışmaları nasıl çözeceğinizi biliyorsunuz. Diğer insanların yanında sık sık düşünüp cevapladığınız şeyleri partnerinizin yanında rahatça dile getirebilirsiniz.

  • 7. Birlikte eğlenirsiniz. Evet, eğlenceli! Tutkulu ilişkiler, yatak odasında şehvetle ilgili değildir. Güçlü çiftlerin randevu geceleri olur, yeni anılar oluşturur ve birlikte gülerler. Çeşitlilik, ilişkide insan ihtiyacından biridir ve ilişkilerde de oldukça önemlidir. İşleri heyecanlı tutmak sizin elinizdedir.

  • 8. Birlikte savunmasız olabilirsiniz. Duygusal yakınlık, fiziksel yakınlık kadar önemlidir. Partnerinize en yoğun rüyalarınızı ve korkularınızı anlatırken rahat mısınız? Bu tutkulu bir ilişkinin varlığına işarettir. İlişkinizde kalkanlarınızı birbirinize karşı indirirsiniz.

  • 9. Partneriniz size ilham veriyor. Sizi büyümeye ve daha iyi bir insan olmaya zorluyorlar. Büyüme bir insan ihtiyacıdır: Büyümüyorsanız, ölüyorsunuzdur ve bu duruma ilişkiniz de dâhil olur.

  • 10. Çalışmasını sağlamaya kararlısınız. Bazen hayattaki gidişat nedeniyle ilişkiler daha az tutkulu hale gelir. Ama onu tanıyacak, onunla ilgili iletişim kuracak ve düzelteceksiniz ve bu tutkulu bir ilişkinin işaretlerinden biridir. Sabrederek ilişkinizi sağlam temellere oturtun.