Bazı insanlar için burçlara ilgi duymanın amacı ilgi gösterdikleri insanın kendileriyle iyi bir eşleşme yakalayıp yakalayamamasıdır. Ancak sorumuza alacağımız cevap biraz karmaşık. 

“Kozmik planımız çok daha büyük bir hikaye anlatıyor.” diyor astrolog Sally Boyd. “Biz güneş burcumuzdan çok daha fazlasıyız, yükselen ve ay burçlarımızı da dikkate almalıyız.”

İki kişi arasındaki birliktelik, birbirlerinin kişiliğini ve ihtiyaçlarını onurlandırır ve bunlara saygı duyar. Astroloji ise genel olarak ilişkilerde başarılı olmak için bir rehberdir. 

Gelin uzmanlara göre genellikle uygun bulunan eşleşmelere göz atalım.

1) Koç (21 Mart-19 Nisan)

“Yay ve Kova burcu hem macerayı severler hem de spontan kişilikleriyle kendilerine hayran bırakırlar. Ve yaşayacağınız cinsel birliktelikler oldukça ateşli olacaktır.” diyor Boyd.
“Toprak ve su burçları ise ilişki hayatınızda size biraz fazla ciddi gelecekler.” diye ekliyor.

2) Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

“Toprak burcu olan boğa tam olarak güvene, rahata ihtiyaç duyar. “ diyor Boyd. 

Yengeç tam olarak istediğinizi size verecek ve içinizi ısıtacak. Oğlaklar da sizin için güzel bir seçimdir çünkü sizi sarsacak öngörülemeyen hiçbir hareketleri yoktur. Değişken hava ve ateş burçları sizi uçurumun kenarına gönderebilir ve Aslan burcunun draması sizi biraz yorabilir. Bu nedenle net olmalısınız.

3) İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Boyd’a göre “havadar ve esnek” olan ikizler burcu Aslan veya Yay gibi ateş burçlarıyla harika bir kimyaya sahip olacak. Fakat Kova ve Terazi burçları aklınızı yerinden oynatabilir. Konuşabileceğiniz birisiyle bir ilişkiniz olmalı. Su ya da toprak burçları bu bakımdan iyi olmayabilir. Sizin sosyal kanatlarınızı kesmeye çalışabilirler. 

4) Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

“Tüm su burçlarının başında geliyorsunuz ve evinize olan düşkünlüğünüz sizi Boğa’nın duygusallığına götürüyor.” diyor Boyd. 

Balık buçları bütün gün sizinle yatakta keyif yapmaktan memnun kalacaklardır ancak Akrepler biraz dizinizi bükebilir. Çok konuşkan ve dramatik ateş ve hava burçları hayatınızda sadece fırtınalar yaratır.

5) Aslan (22 Temmuz-22 Ağustos)

“Ateşin yakalanması için havaya ihtiyacı vardır.” diyor Boyd.
 “Ateşe odun atmak için ise özgürlüğü ve eğlenceyi seven Yay sizin için doğru bir seçimdir.” 

Kovalar da dikkatinizi çekebilir çünkü onlar da sizin kadar coşkuludur. Kimden uzak durmanız gerektiğine gelince, bir su burcuyla muhtemelen sonsuza kadar tartışacaksınız. Ve Başak, Boğa ya da Oğlak gibi burçlar ise sizin bu kadar pratik olmanızı yargılayabilir.

6) Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Boyd, bir Akrep, Yengeç veya Boğa; Başak için “Mükemmel bir tamamlayıcıdır.” diyor. 

Ancak Koç ve Yay burcundan uzak durmalısınız.

“Sevdiğiniz kişiye güvenmeniz gerekir. Biraz rahat bir insan olmanız belki yardımcı olabilirdi ancak kendinize ve çevrenize karlı biraz sert davranan birisiniz.” 

7) Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Boyd, Terazi burçlarının tamamen ilişki insanı olduğunu söylüyor. 

“Tüm hava ve ateş burçları işe yarayacaktır.” diyor. 

Aslına bakarsanız kendinizden bir parça fedakarlık edebilirseniz tüm burçlarla anlaşırsınız fakat bunu yapmak istemiyorsunuz. Sunacağınız çok fazla şeyiniz var. Zekice bir ilişki için İkizleri tercih edin. Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlak burçları pek size göre değil çünkü ihtiyaç duyduğunuz denge ve zevk bu ilişkilerde sizi pek mutlu etmeyecek.

8) Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Akrepler yoğun ve tutkulu su burçlarıdır. Toprak burçları sizin için güvenlidir ancak Yengeçle olan ilişkiniz tetikleyicinizi çalıştırarak mükemmel bir cinsel birliktelikten sonra size rahatlığı getirecek. Koç, Aslan veya Teraziyi düşünmeyin bile. Gerçekten istediğiniz gibi olmayacak.

Akreplerin en derin bağlantıya sahip olabileceği burç ise Balık burcudur. 

9) Yay (22 Kasım-21 Aralık)

“Oğlaklardan ve Yengeçlerden uzak durmalısınız. Size, onlara geri dönebileceğiniz özgürlüğü veren kişiyi bulun. Bu bir hava ya da ateş burcu olacaktır. Arzu ettiğiniz şey lüks ve partiyse, Aslan’a gidin derim.” diyor Boyd. 

10) Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Çalışkan ve başarılı bir hayatınız var ve sizi tüm ciddiyetinizle destekleyen birini bulmalısınız. Boğa burcu idealdir. Pratik bir insandır ve yatak odanızda gevşemenize yardımcı olacaktır. Bir İkizler veya Yay ise sizi uçurumdan atacaktır.

11) Kova (21 Ocak-19 Şubat)

Bir Kova en iyi Kovayla anlaşır. Ne kadar da kovaca bir davranış :)

“Ateş burçları da sizin için eğlenceli olacaktır. Fakat size destekçi ve sizi yansıtacak birini arıyorsanız ikizler burcuna gitmelisiniz.”  diyor Boyd ve ekliyor, “Balıklara ve oğlaklara güle güle diyin.”

12) Balık (20 Şubat-20 Mart)

Yengeç burcu özel zaman ihtiyacınızı ve karamsarlıklarla hassasiyetinize olan eğiliminize iyi gelecektir. Bir Akrep burcuna tutunabilir ve birbirinizi çok iyi okuyabilirsiniz. Ateş ve hava burçları sizi yıpratacaktır.