Dostça bir notla bir ilişkiyi bitirmek için bu ipuçlarını izleyin

İster uzun süredir bir ilişkide olun, ister henüz ilk aşamalarda olun, ayrılıklar bir ilişkinin en zor kısmıdır ve olması gerektiğinde gerçekleşecektir. Bazı ilişkiler sert bir şekilde biterken, diğerleri şaşırtıcı derecede belirsiz veya kafa karıştırıcıdır. Partnerinizle aranızdaki sürtüşmeye neden olan sorunlara ve anlaşmazlıklara göre değişir. Ancak herkes net bir ayrılık ister ve bazen ayrılığınızı planlamak bile size zarar verebilir. Acısız ve basit olmasını istemek, gelecekte sizi veya partnerinizi rahatsız etmeyecek ve ikinizi de diğer ilişkilerden alıkoymayacak bir örnek. Bu nedenle, böyle anlar için, dostça bir notla ayrılığı sonlandırmak için işte bazı ipuçları.

Emin olur olmaz bitir

Bazen, işlerin daha fazla yürümeyeceğini bilsek bile, eşimizin duygularını incitmekten korktuğumuz için ayrılığı erteleme eğiliminde oluruz. Unuttuğumuz şey, bir ayrılığı ertelemenin sadece işi daha da zorlaştıracağı ve gerilimi artıracağıdır. Biriyle mutlu olmadığınızı bildiğinizde, kendinizi onlarla kalmaya zorlamak sadece işleri daha da kötüleştirecek ve gereksiz kızgınlıklara neden olacaktır.

Suçlama oyununu oynama

Her şey için partnerinizi suçlamadığınızdan emin olun. Reddetmek isteseniz de , ilişkinizin bir noktasında siz de hatalıydınız. Kabul etmenize gerek yok ama onu suçlu ve perişan hissettirmemelisiniz. Bunu barışçıl bir şekilde bitirmenin en iyi yolu, birlikte geçirdiğimiz güzel günleri kabul etmek ve neyin yanlış gittiğinden bahsetmektir.

Şahsen yap

Bir kısa mesaj, telefon görüşmesi veya arkadaşlar aracılığıyla asla ayrılmayın. Bu, işleri daha da kötüleştirecek ve sevgilinize borçlu olduğunuz kapanışı sağlayacaktır. Ayrılıklar inciticidir ve herhangi bir nedenle gerçekleşmez. Bu nedenle, ilişkinizi bitirirken fiziksel olarak ulaşılabilir olmak, sadece onlara ihtiyaç duydukları bitişi sağlamak için değil, aynı zamanda ilişkinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu onlara bildirmek için de çok önemlidir.

Nedeni konusunda net olun

Ayrılığın en önemli kısmı, bunu neden yaptığınızın arkasındaki nedendir. Çoğu zaman partneriniz, kafanızın içinde olup bitenlerden habersizdir. Bu nedenle, her şeyi açıklığa kavuşturmak ve kararınız için onlara doğru nedenleri vermek önemli hale gelir.

İyi bir dinleyici olun ve tartışmadan kaçmayın

Elbette, ayrılık anında partnerinizin söyleyecek çok şeyi olacaktır. Bundan kaçmayın. Onu dinlemeniz önemlidir. Kararınızı vermiş olmanız gerekse de, hikayede onun tarafını da duymalı ve onun fikirlerinin ve seslerinin sizinki kadar önemli olduğunu bilmelerini sağlamalısınız.

Onu asılı bırakma

Çoğu zaman, ayrılığın doğru karar olduğunu bilsek de, buna sarılamayız. Ona işlerin yolunda gitmediğini ancak düzgün bir şekilde bittiğinde söylediğimizden emin oluruz. Bu bizi sadece partnerinize karşı bencil ve düşüncesiz yapar. Ne devam etmek istiyorsun ne de devam ettirsin istiyorsun ki bu herkes için daha zor hale geliyor.