Narsisistik Kişilik Bozukluğu olan bir biriyle çıktığınıza dair işaretler vardır. Gelin, bu işaretlere beraber bakalım: 

İltifata boğmalar: Narsistler kendinden emin görünürler, ama değiller. Düşük özgüvenleri, onları iltifat etmenin ve kendileri hakkında daha iyi hissetmelerini sağlamanın bir yolunu bulmaları için onları motive eder. Bunu yapmadığınız zaman sinirlenirler ve onları kızdırmak için tam olarak ne yaptığınızı bilemezsiniz.

Size karşı sıcak ve soğuk davranır: Narsistler genellikle soğuk davranır, bir seferinde size karşı nazik davranır ve bir anda aniden kaba davranır. Nasıl hissettiğinle pek ilgilenmiyorlar, ama o anda senden ne alacaklarını daha çok önemsiyorlar. Örneğin, sizden yakınlık aradıklarında sevgi ve romantizm dolu olacaklar ve istediklerini elde ettiklerinde ya kızacaklar ya da sıkılacaklar. Bu şekilde sizi kontrol altında tutuyorlar.

Verdiği sözleri tutmaz: Sevdiğiniz bu kişi genellikle size zamanında geleceğini vaat eder, ancak gerçekte, nadiren söyledikleri kadar iyi yaparlar. Randevuları son anda iptal edecekler veya onlardan yapmalarını istediğiniz şeyi asla yapmayacaklar. Bunun nedeni, nasıl hissettiğin umurlarında değil. Bunu çok sık fark ederseniz, o zaman bir narsistin eşliğinde olabilirsiniz.

Narsistler kendinden emin görünürler.

Empatiden yoksunluk: Empati ve şefkat eksikliği genellikle bir narsistin benzersiz özelliğidir. İş yerinde zor bir gün geçirirseniz veya hüsrana uğrarsanız ve onlardan destek isterseniz, hayal kırıklığına uğrayacaksınız çünkü sorunlarınızı bilmekle çok az ilgileniyorlar. Onlarla sizi rahatsız eden bir şey hakkında konuşmaya çalıştığınız her seferinde konuyu değiştirecekler veya sıkılmış görünecekler, böylece konuşmayı hemen bırakacaksınız.

Uzun süreli arkadaşlardan yoksun: İnsanlar genellikle ben merkezli oldukları için narsistlerden uzak dururlar. Narsistlerin çok az uzun süreli arkadaşı vardır. Çoğunlukla sıradan arkadaşları var. Yakınınız bir eski arkadaşlarınız varsa bir narsist sinirlenebilir. Arkadaşlarınla vakit geçirmenden hoşlanmayabilirler. Arkadaş seçiminizi eleştirecekler ve onlarla zaman geçirdiğiniz için kendinizi suçlu hissettirecekler.

Sizi çok üzer: Narsistlerin özgüvenleri düşüktür ve kendilerini kendilerinden üstün hissettirmek için çoğu zaman başkalarını hayal kırıklığına uğratırlar. Örneğin, işyerinizde ödüller veya övgüler kazanırsanız ve haberleri onlarla paylaşırsanız, önemli olmadığını ve işleri daha iyi yapacaklarını söyleyeceklerdir. Mutluluğunuzu yok ederek ve sizi kendilerinden aşağı olmaya ikna ederek üzerinizde sahip oldukları gücün tadını çıkarırlar.

Narsistler genellikle soğuk davranır, bir seferinde size karşı nazik davranır ve bir anda aniden kaba davranır.

Sizi manipüle eder: Bir narsist size yalan söyleyecek, sizi sevdiklerinizden uzaklaştıracak ve sizi gerçeklikten uzak tutmak için her türlü çabayı gösterecektir. Bunu yaparak, onların kontrolleri altında olmanızı sağlarlar. Bu süreçte, güveninizi yitirmeye başlarsınız ve yanlış bir şey yaptığınızı hissedersiniz.

Daha iyi bir eş arar: Sevgili olarak sizinle birlikte olacaklar ve bir ilişkinin tüm faydalarından yararlanacaklar, ancak ilişkiye sizin kadar sıkı bir şekilde bağlı olmayacaklar. Sohbeti başlattığınızda, sizi yapışkan olmakla suçlayarak suçlu hissetmenize neden olurlar.

Kuralları çiğnemekten hoşlanır: Narsistler genellikle kurallara ve sosyal normlara meydan okur. Hırsızlık veya trafik kurallarını çiğneme gibi küçük suçlara, yalnızca yanlış bir kabadayılık göstermek için düşebilirler. Ciddi suçlar işleseler bile, neredeyse hiç pişmanlık duymayabilirler ve bunun yerine yaptıklarından gurur duyabilirler.


Bir yetki duygusu besler: Narsistler için dünya onların etrafında döner ve diğer herkes ihtiyaçlarını karşılamak için oradadır ve karşılığında hiçbir şey yapmak zorunda kalmazlar. Kendilerine farklı davranılması gerektiğini hissederler ve başkalarının hatalarından zevk alırlar. Genellikle, sanki sadece onlara hizmet etmek için oradaymışsınız gibi sizi ve etrafındakileri emrederler.

İstediklerini vermediğinizde öfkelenir: Bir narsistin isteklerini yerine getirmediğinizde, muhtemelen sinirlenir ve öfkelenir. Kurbanı oynayarak sizi bir suçluluk yolculuğuna çıkarabilir veya isteklerine teslim olmanızı sağlamak için kişisel saldırılarda bulunabilirler.

Daha iyi bir partner gelene kadar sizi tutar: Eğer onların davranışlarından bıktıysanız ve onlardan ayrılmayı seçerseniz, panik moduna geçecekler ve sizi durdurmak için mümkün olan her şeyi yapacaklar. Bu, özellikle daha iyi bir ortak arıyorlarsa ancak henüz uygun bir ortak bulamamışlarsa geçerlidir. Daha iyi bir eş bulamadıkları sürece, sizi özel hissettirmek isteyeceklerdir.