Günümüzde boşanma durumlarının artışından hepimiz haberdarız. Bu demektir ki birlikte olan çiftlerin birçoğu oldukça mutsuz ve bu hale öylesine gelmediler. Ancak eğer siz de bardağın dolu tarafını görmekten hoşlanan bir insansanız, birçok çiftin de oldukça mutlu olduklarını görüyorsunuzdur. Ve bu çiftlerin günlük hayat aktivitelerini merak ediyorsunuzdur.

Bazı çiftleri görüp “Bunlar nasıl bu kadar mutlu olabiliyorlar?” diye hiç sorguladınız mı? Facebook türü yalancı mutluluklar değil, gerçek mutluluklar. Evli olun ya da olmayın, sevgilinizle birkaç aydır ya da yıldır birlikte olun, diğer insanların ilişkilerine tamamen araştırmacı bir tavırla göz atmanın yanlış bir tarafı yoktur. 

Umarız ki aşağıdaki 11 alışkanlık ilişkinizi çok daha iyileri için şekillendirecek ya da ilişkinizin bir zamanlar ne kadar değerli olduğunu hatırlatacak.

1) Kişisel Olarak Algılamazlar

“En mutlu çiftler en basitinden pozitife odaklanırlar ve partnerlerinin yaptığı bazı sinir bozucu davranışları üzerlerine almazlar.” Dr. Jennifer B. Rhodes’in dediğine göre. Yani eğer partneriniz tuvaletin kapağını aşağı indirmiyorsa ya da çoraplarını ortalığa bırakıyorsa, bırakın yapsın.

2) Yeni Deneyimler Edinirler

Biriyle uzun zamandır birlikteyseniz, ilişkinin rutine binmesi çok olasıdır. Bu nedenle kendinize gelmeli ve ilişkiniz için yeni şeyler deneyimlemelisiniz. 

Stacey Greene, “İkinizden birinizin daha önceden yapmadığı bir aktivite bulun.” diyor. “Birçok çiftin çekişmeli bir doğası vardır. Eğer bir diğer partner bir konuda uzmansa, diğer ona yetişemeyeceğini düşünür.” Bu nedenle yeni bir hobi edinin ve bu hobi ikinizin de keyif alacağı ve keşfedeceği bir şey olsun.

3)Beraber Hayal Kurarlar

Bu bir Yunanistan gezisi olabilir ya da evinize alacağınız küçük bir eşya olabilir. Beraber gelecekte planlar yapmak ilişkinize dair bağlılık göstergesidir ve partnerinize yeniden aşık olmanız için bir neden olabilir.

4) Kontrol Ederler

“Sağlıklı ilişkilerde, kişilerin aklında her zaman partnerleri vardır.” der lisanslı klinik danışman Rabbi Shlomo Slatkin. “Market alışverişine gittikleri zaman eşlerinin ne isteyebileceklerini düşünürler, akşam yemeğinde ne olmasından hoşlanacaklarına dikkat ederler. Böylesi bir durum da birbirlerine karşı önemsenme ve bakım görme iletişimini güçlendirir."

5) Beraber Yerler

Aile olarak hep birlikte oturmanın ve yemek yemenin gerçek hayatta dizilerde olmadığı gibi düzenli olmadığını biliyoruz. Fakat mümkün oldukça bunu yapmaya çalışın diyor ilişki uzmanı Beth Sonnenberg.

 “Hafta içerisinde mümkün olduğunca yemekler için beraber olun, aynı anda yemiyor olsanız bile.” diyor Sonnenberg. 

Örneğin eğer eşinizden önce yediyseniz bile onunla birlikte masada oturun. Zamanınızı birlikte geçirin, bunun için ekmeği ikiye bölmek zorunda değilsiniz.

6) Birbirlerine Saygı Gösterirler

Mutlu çiftler eşlerini severler.

 “Çiftlerin mutlu olup olmamalarındaki en önemli etken kendileri gibi olup olmamaya izin vermeleridir.” diyor Victoria Rader. “Kabullenmekten geçen bir bağlılıktır birbirini sevmek. Partnerinizin sizi sinir eden davranışlarının daha az rahatsız etmesi değildir bu, sadece sevdiğiniz insanın küçük bir parçası olduğunu kabullenmektir.”

7) Çaba Sarf Ederler

Mutlu bir çift görürseniz, bunun kazara olmadığını bilmeniz gerekir. İşleri yoluna koymak için oldukça çaba sarf etmişlerdir. 

“İlişkide çıkarlarından çok emeklerine odaklanırlar.” diyor yazar çift Suzie ve James. Uzun lafın kısası, sonsuza kadar mutlu yaşamak kendiliğinden oluşmuyor, çaba gerektiriyor.

8) Cinsel Birliktelik Yaşıyorlar

Bunun geleceğini biliyordunuz değil mi. Mutlu çiftler mutlular çünkü kendilerine bu zamanı veriyorlar. 

Hayat ve ilişki uzmanı Diana Venckunaite’in dediğine göre, “Cinsel birlikteliğinizi olabildiğince yaşayın. En kötü günlerde bile kişilerin biraz duygusallığa ve eğlenceye ihtiyaçları vardır.” Yorgun  olsanız bile, ve muhtemelen bütün bir günü çocuklarınızın üzerinize tırmanmasıyla geçirmiş olsanız bile partnerinizle birlikte yalnız zaman geçirin. 

9)Birbirlerine Memnuniyet Gösterirler

Mutlu çiftler birbirlerine teşekkür etmeyi ve küçük şeyler için memnun olmayı bildikleri takdirde karşılarındaki kişiye ilgilerini ve sevgilerini hissettirebilirler. 

10)Birbirlerine Küçük Sürprizler Yaparlar :)

İlişkiler rutine bindiği zaman sıkıcı olmaya çok yaklaşırlar. Mutlu çiftler bazı durumları küçük sürprizlerle birleştirirler ve bu ilişkiyi canlı tutar. Örneğin küçük bir sevgi notunu montunun cebine koymak gibi.

11)Birbirleriyle Olmayı Tercih Ederler

Mutlu bir ilişkinin bir diğer göstergesi de mutluluğun bir tercih olmasını fark etmektir. 

İlişki uzmanı Cynthia Stone’un dediği gibi, “Mutlu olmak tercihtir. Mutluluğu seçmektir, bununla birlikte neleri yapmayacağınızı da bilmektir.” Partneriniz hakkında şikayet etmek yerine, onun kim gibi olmasını istemek yerine onun kim olduğuna odaklanın.