Cinsel ilişki uzmanlarının araştırmalarına göre ilişki sırasında partnerlerin çoğu ya tatmin olmuyor ya da cinsel birliktelik sonrasında bir daha iletişime geçmiyor. Bu da yaşanılan cinsel birlikteliği utanç verici, sıkıcı bir hale getirebiliyor ve partnerler arasında uçuruma sebep olabiliyor.

Bu gibi durumların yaşanmaması için cinsel terapistler ve ilişki uzmanları kadın ve erkeklere ayrı ayrı tavsiyelerde bulunmaktadır. Kadınlar için hem kendilerini hem de partnerlerini tatmin edecek ve ilişkiyi unutulmaz yapacak 10 önemli ipucu bu yazımızda sizlerle buluşuyor.


1. Kimya Uyuşması

Bir ilişki için partnerler arasında çekim ve kimya uyuşması çok önemlidir. İlişki sırasında aynı duyguları paylaşabilmek ve birbirlerinin isteklerine saygılı davranmak, bu da daha iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır. 

2. Rahat Olun

Partnerlerden birinin rahat olması karşı tarafı da rahatlatacaktır. Rahatlık beraberinde özgüven getirecektir. Böylece ilişki başlangıcının ilk zinciri kırılmış olacaktır.


3. Coşkulu Olun

Cinsel birliktelik sırasında heyecansız ve gergin gözükmek partnerinizi de gerebilir. Bu durum ilişkinin enerjisini negatif yönde etkiler. Bunu engellemek için motivasyonunuzu yükseltmeli ve coşkunun volümünü biraz arttırmalısınız.

4. Arzu Gösterin

Erkekler için arzu edilir olmak önemlidir. Arzu edilmek, isteniyor olmak onların özgüvenini arttıracaktır. İlişki sırasında onu ne kadar istediğinizi, arzuladığınızı söylerseniz, erkeklere unutulmaz bir deneyim yaşatma ihtimaliniz yüksek olur.

5. Sarılın

Sarılmak, temas halinde bulunmak aslında bir bütün olmaktır. Sarılmak enerjinin ve duyguların iki bedenden birbirine aktarılmasıdır. Güven vericidir. Partnerinize sarılmak bütün duvarların yıkılmasına ve iki bedenin tek bir vücut olmasına yardımcı olur. Böylece partnerinizle o güven bağını kurabilirsiniz.


6. Göz Teması Kurun

Göz göze gelmek sarılmak kadar etkili bir davranıştır. Göz teması kurmak karşındaki kişinin varlığını onaylamaktır. Bir ilişkide tek bir özne yoktur, iki kişiliktir. Bütün bu haz ve duyguları iki kişinin de birlikte yaşaması gerekir. Göz teması kurmak da sarılmak gibi duyguların ve enerjinin birbirine aktarılmasını sağlayacaktır.

7. Konuşun

İlişki boyunca iletişim halinde olmak sizin için yararlı olacaktır. Cinsel beraberlik sırasında o anda ne hissettiğinizi karşı tarafa aktarırsanız, enerji yükselmesini sağlayabilir, istek ve motivasyonu canlı tutabilirsiniz.

8. Açık Olun

Arzularınız ve istekleriniz hakkında açık olmalısınız ve bunları konuşmaktan çekinmemelisiniz. Ne istediğini ya da istemediğinizi bilmelisiniz. Neyin sizi daha mutlu edeceğini, neyin sizi rahatsız edeceğini ve ne yaparsanız partnerinizi daha mutlu edeceğini net bir şekilde konuşmalısınız. Kendinizi ve sınırlarınızı bilirseniz hem sizin için hem partneriniz için daha tatmin edici ve mutlu bir ilişki yaşanmış olur.


9. Yargılamayın

Bir ilişki sırasında partnerlerin rahat olması çok önemli demiştik. Erkeğin kendisini rahat hissetmesi gerekir. Kendisiyle alakalı olumsuz düşünceleri ve karşı tarafın kendisini yargılayacağını düşünmesi, erkeğin ilişki performansını düşürebilir. Yargılanma korkusunun olmaması, ilişki sırasında hem kadının hem erkeğin kendi yönlerini daha iyi keşfetmesini sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki bir ilişki aynı zamanda hem kendini hem karşı tarafı keşfetme sürecidir. Bu bir yolculuktur. Sınırlandırmalara, kalıplara uymanıza gerek yoktur. Yargılanma korkusunun olmaması erkeği daha özgür kılacaktır.

10. Yaratıcı Olun

Bir ilişkiyi sıkıcı hallerden, gerginlikten kurtarıp daha eğlenceli hale getirmek mümkün. İlişki sırasında partnerinize hoşlanabileceği küçük sürprizler yapabilirsiniz. Ya da yatak odanızı daha renkli hale getirebilirsiniz. Partnerinizin sevdiği, sevebileceği şeyler üzerinden küçük ipuçlarını takip edin. Karşı tarafın haz ve mutluluğunu arttırırsanız sizin de haz ve mutluluğunuz aynı oranda artacaktır. 

Sadece erkeğin ya da sadece kadının mutlu olması o ilişkiyi sağlıklı yapmaz. Her iki tarafın da mutlu ve memnun kalması gerekir. Kadınların kendinden emin ve özgüvenli olması erkekler için etkileyici olacaktır. Bu da erkeklerde pozitif bir etki yaratacak ve yaşanılan ilişkiyi unutulmaz kılacaktır.