Yeni bir elbise giydiğinizde veya saçınızı değiştirdiğinizde, onun iltifatlarını bekliyorsunuz. Özel bir yemek pişirdiğinizde, onu sevdiğini söylemesini istersiniz ve doğum gününüzde ve yıl dönümünüzde sizi şaşırtmasını beklersiniz. Yalnızca bunlarla da sınırlı değildir elbette sizi mutlu eden şeyler. 

Fakat erkeklerin bir ilişkide ne istediğini hiç biliyor muydunuz? Bu oldukça aldatıcı olabilir çünkü bu konuda nadiren konuşmaktadırlar.

Erkeklerin bir ilişkide yalnızca fiziksel yakınlığa ihtiyaç duyduklarını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Erkekler İlişkide Ne İstiyor?

Erkeklerin bir ilişkide yalnızca fiziksel yakınlığa ihtiyaç duyduklarını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Tıpkı kadınlar gibi erkekler de fiziksel tatminden daha fazlasını ister. İşte erkeklerin bir ilişkinin gelişmesi için ihtiyaç duydukları şeylerden bazıları:

Saygı: Erkeklerin saygı görmek istediğini söylemek yetersiz kalıyor. Onlar için saygı sevgiye eşdeğerdir. Bir partner olarak, yaşam seçimlerine, kariyer yollarına ve kişiliklerine saygı duymanızı beklerler. Onlar için saygı, sizin onu sevdiğinizi söylemenin en iyi yoludur. Hiçbir öpücük, kucaklaşma veya iyilik onlara saygının değerini veremez, özellikle sosyal bir durumda. Örneğin: Başkalarının önünde onu düzeltmeyin, özel bir ortama girene kadar bekleyin.

Övgü: Erkekler partnerlerinden takdir ve övgü isterler. İş yerinde bir başarı ya da tost makinesini tamir etmek gibi basit bir şey olabilir bunlar. ‘’Böyle çalışkan olduğun için seninle gurur duyuyorum’’ dediğinizde kendilerini iyi hissediyorlar. Öyleyse kadınlar, partnerinizin mutlu olmasını istiyorsanız, olumlu yönlerini övün, ancak övgülerinizde samimi ve içten olun.

Tıpkı kadınlar gibi erkekler de fiziksel tatminden daha fazlasını ister.

Sevildiğini hissetmek: Kadınlar gibi erkekler de partnerleri tarafından sevildiğini hissetmek ister. Sadece bu ihtiyacı ifade etme yolları farklıdır. Kadınlar her zaman erkeğin onları rahatlatmak için iki sihirli kelimeyi, ‘’Seni seviyorum’’ demesini bekleyebilirler. Bu da onlara partnerlerinin onları sevdiği konusunda güvence verir. Erkekler için, onlara sevilmenin onayını veren dokunuştur. Bu yüzden, bir dahaki sefere partneriniz size uzandığında, ince ipuçlarını alın ve ona sevildiğini hissettirin.

Güvenli bir yer: Erkeklerin çocukluktan itibaren sert olmaları beklenir ve şikâyet etme, kendinden şüphe duyma, endişelenme ve korkuları kabul etme gibi davranışlar zayıflık belirtileri olarak algılanır. Hâlbuki bu düşünce çok yanlıştır. Bu algılardan dolayı kimi zaman erkekler dünyaya sert görünseler de, derinlerde bir çıkışa ihtiyaç duyan korkuları ve endişeleri elbette vardır. Bu yüzden partnerlerinde o güvenli alanı arama eğilimindedirler. Önünüzde en savunmasız durumda olsa bile, onu aynı şekilde seveceğinize dair güvenceye ihtiyaçları vardır.

İlgilenilmesi: İşyerinde yorucu bir günün ardından, onu bir gülümsemeyle karşılamanızı, gününü sormanızı ve onunla zaman geçirmenizi isteyebilir (Aynı şekilde siz de bunu istersiniz elbette). Bu ona dünyanın en şanslı adamı olduğunu hissettirir ve karşılığında tüm sevgisini size döker. O anda konuşmaya hazır olmasalar bile, paylaşmaya hazır olduklarında dinlemek için orada olduğunuzu bilmenin rahatlığını yaşayacaklar.

Kadınlar gibi erkekler de partnerleri tarafından sevildiğini hissetmek ister.

Mekân: Erkekler de tıpkı kadınlar gibi yalnız kalmaya ihtiyaç duyar. Partnerleri onlara sarıldığında boğulmuş hissedebilirler. Erkekler nefes almak için kendi alanlarına ihtiyaç duyar; hobileri için, arkadaşlarıyla takılmak ya da sadece yalnız kalmak ve düşüncelerine dalmak için zamana ihtiyaçları vardır. Mutlu ve odaklanmasını istiyorsanız, erkeğinizin alanına saygı gösterin. Çünkü siz de aynı şeyi isteyebilirsiniz. Empati burada çok önemlidir.

Teşvik: Erkekler kariyerlerinde kendi kendine yeter görünseler de, partnerlerinin teşvik etmesi onların güçlerine ve güvenlerine katkıda bulunacaktır. Onlara işlerini sorun, anlayın ve genel olarak özlemlerinin ne olduğuna biraz ilgi gösterin. Bu onu size yaklaştıracak.

Duygusal istikrar: Duygusal istikrar göstermek, partnerinizle saygılı bir şekilde iletişim kurmak, öfke nöbetlerinden kaçınmak, daha sonra pişman olacağınız şeyleri söylememeyi veya yapmamayı seçerek olgunluk göstermek anlamına gelir. Yürüyüşe çıkmak, meditasyon teknikleri uygulamak, egzersiz yapmak veya güvendiğiniz bir arkadaşınıza veya terapiste güvenmek gibi olumsuz duygularınızı serbest bırakmanın alternatif yollarını bulun.