Bir zamanlar sevdiğiniz kişiyi unutamayabilirsiniz ama acıyla baş etmenin yollarını bulabilir ve geçmişi geride bırakacak cesareti geliştirebilirsiniz. 

Geçmişi Kabul Edin

Kırık bir kalbi iyileştirmenin ilk adımı, elinizden gelenin en iyisini yapmanıza rağmen ilişkinin yürümediğini kabul etmektir. Geçmişle barışmalı ve her şeyin bir sebeple gerçekleştiğine inanmalısınız ve ayrılık belki de sizin için doğruydu. Ancak o zaman eski sevgilinizi ve onunla ilişkili acı-tatlı anılarınızı unutabilirsiniz.


Eski sevgilinizi unutmanın bir başka hızlı yolu onlarla tüm bağlarınızı kesmektir.


Bırakın

Bu ilişkiye gerçekten çok yatırım yaptınız, bu yüzden salıvermek zor. Ancak ölü bir bitkiyi sulamayı bırakmanın zamanı geldi. Bu ilişkinin devam edeceğine dair büyük umutlarınız olmuş olabilir, ancak her şey planlandığı gibi gitmeyecektir ve sorun değil.


Unutmanın Zaman Aldığını Bilin

Yalnız olduğunuzda ve bu anılar sizi rahatsız etmeye başladığında, eski sevgilinizi bir anda silebilecek sihirli bir değnek olmasını dilersiniz. Fakat gerçekte, unutmak zaman aldığı ve bir gecede gerçekleşmediği için o kadar da kolay değildir. İrade ve çok sabır gerektirir. Öyleyse, beklediğiniz gibi ilerleme kaydedemezseniz, kendinizi zorlamayın.


Boş bir zihin, bir şeytanın atölyesidir, bu yüzden zihninizi meşgul etmeye çalışın.


Özdenetiminizi Kaybetmeyin

Acı verici anıları unutmak için acele eden insanların yaptığı yaygın bir hata, öz kontrollerini kaybetmek ve aşırı parti yapmaktan, alkol almak veya yabancılarla takılmaktan hoşlanmaktır. Bu tür faaliyetler size kısa vadeli mutluluk verebilir, ancak uzun vadede yarardan çok zarar verir.


Bir Hobi Edinin

Boş bir zihin, bir şeytanın atölyesidir, bu yüzden zihninizi meşgul etmeye çalışın. Bu, günde 16 saat çalışmaya başladığınız anlamına gelmez. Kendinizi meşgul etmenin iyi bir yolu bir hobi edinmektir. Öyleyse, hemen sevdiğiniz bir spora başlayın veya bir oyun oynayın. Ya da yarıda bıraktığınız resim kursunu tamamlayın. Bu tür faaliyetlere katılmak sadece güveninizi artırmakla kalmayacak, aynı zamanda kendinizi yeniden keşfetmenize de yardımcı olacaktır.


Sosyal medyada eski sevgilinize bakmayı bırakın.


Ailenizle Zaman Geçirin

Bir ayrılıktan sonra, reddedilmiş ve sevilmemiş hissedebilirsiniz. Aşkı bulmak için en iyi yer aile olabilir. Ailen sizi en düşük ve en yüksek seviyenizde görmüş olabilir; onlar da seni sen olduğun için seviyorlar ve her zaman arkanı kollarlar. Ailenle vakit geçirmek iyileşmene yardımcı olabilir, böylece eski sevgilini unutabilirsin.


Güvendiğiniz Bir Arkadaşınızla Konuşun

‘’Bu neden benim başıma geldi?’’, Benim hatam mıydı?” veya ‘’Yapabileceğim başka bir şey var mı?" vs. bir ayrılıktan sonra bu tür soruların sonu gelmez. Sonunda, cevapları bulma sürecinde, eski sevgilinle iletişim kurma hatasını yapabilirsin. Bu nedenle, ne zaman düşüncelere boğulmuş hissederseniz, güvendiğiniz arkadaşınızla konuşun. Hayata yeni bir bakış açısı kazanmaya yardımcı olabilir.


Kırık bir kalbi iyileştirmenin ilk adımı, elinizden gelenin en iyisini yapmanıza rağmen ilişkinin yürümediğini kabul etmektir.


Yalnız Seyahate Çıkın

Bu ipucu, özgüveninizi yeniden kazanmanıza ve size biraz yalnız zaman vermenize yardımcı olacağı için asla olumsuzluk vermez. Ara verme ihtiyacı hissederseniz tereddüt etmeyin. Çantalarınızı toplayın ve en sevdiğiniz yere tek başınıza seyahat edin.


İntikam Almayı Asla Düşünmeyin

Evet, yaralısınız ve kalbiniz kırıldı. Bu, eski sevgilinize dair hayal kırıklığına ve öfkeye yol açabilir, ancak ona asla zarar vermeyi veya karalamayı düşünmemelisiniz. Bu tür faaliyetler sadece iyileşme sürecinizi yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda başınızı belaya sokabilir. Onları ne kadar incitmek isterseniz, onları o kadar çok düşünmeye başlarsınız.


Tüm İletişim Araçlarını Silin

Eski sevgilinizi unutmanın bir başka hızlı yolu da onlarla tüm bağlarınızı kesmektir. Numaralarını telefonunuzdan silin, kıyafetlerini ve size onları hatırlatan her şeyi verin ve onları sosyal medyada engelleyin. Onları arama cazibesine karşı koyamıyorsanız, telefon numaranızı değiştirin veya onlara rastlayabileceğiniz yerleri ziyaret etmeyi bırakın. Son olarak, başa çıkacak kadar güçlü olmadığınız sürece eski sevgilinizi içeren konuşmalara kendinizi dâhil etmeyin.