Uzun süreli evlilikleri görünce insanlar bunun sırrının ne olduğunu merak ediyorlar. Ancak evliliğin uzun süreceğini garantileyen tek bir yol hiçbir zaman yoktur. Bunun yerine bir takım değerler ve rutinler evlilik hayatınızın ilginçliğini ve doluluğunu sürdürür. Birçok kişiye göre ise flört etmek ve biraz saçmalamak, hatta bazen biraz edepsiz olmak bizi birbirimize daha sıkı bağlar. Herkesin partneriyle flört etmeye ihtiyacı vardır. İşte evliliğinizin biraz daha tatlanması için önerilen flörtöz teknikler.

1) Tinder günlerinizi hatırlayın

Biraz edepsiz, flörtöz mesajlar sadece partner arayan ve ilişki uygulamaları kullanan insanlar için değildir. Evliler de bu şekilde mesajlaşabilir. Yazacağınız mesajların fazlaca ayrıntılı ya da iyice düşünülmüş olmasına gerek yok. 

2) Kibarlıklar yapın

Örneğin eşiniz size her sabah yatakta kahve ikramı yapıyordur ya da siz onun en sevdiği meyvenin buzdolabından eksik olmamasını sağlıyorsunuzdur. Bu küçük kibarlık göstergeleri flört gibi görünmüyor olabilir ancak tam olarak öyledir. Bu küçük jestler bir anlama gelir ve siz bunlar için memnuniyet gösterdiğinizde yine flört ediyorsunuz demektir. Dr. Dara’nın dediğine göre kibar olmak ve küçük ilgiler göstermek flört etmenin ve karşınızdakine verdiğiniz değerin en kolay göstergesidir.

3) Göz teması kurun

Dr. Dara’ya göre küçük göz buluşmaları konuştuğunuz insanla yaptığınız iletişimin sizin için değerli olduğunu gösterir. 

Telefonunuza bakarak ne kadar çok zaman harcadığınızı düşünün. Aynı zamanda çocuklarla ilgilenmek, televizyona bakmak... Hepsi aynı anda oluyor. Eşinizle konuşurken gerçekten ona baktığınız zaman ne kadar farklı hissettiğinizi anlayacaksınız. 

4) Evden eşinizi öpmeden ayrılmayın

Evden asla hoşça kal öpücüğü vermeden çıkmayın ve merhaba öpücüğü vermeden eve girmeyin. Bu durum eş olarak birbirinize ayırdığınız küçük bir dokunuş olacaktır ve birbirinize yeniden bağlanmanızı sağlayacaktır. 

5) Eşiniz konuşurken dinleyin

Eşiniz ilginiz olmayan bir konu hakkında konuştuğunda konudan uzaklaşmanız normaldir hatta eğer çocuklarınız dikkatinizi dağıtıyorsa. Fakat bir insana değer vermenin, flört etmenin en iyi yolu onu dinlemektir ve konuşmaya aktif olarak dahil olmaktır. Aktif olarak dahil olmak, onu anladığınızı belli etmektir. Hiç alakanız olmayan bir konu bile olsa en azından ne söylediğine dair bir fikriniz olmalıdır.

6) Vücut dilinize dikkat edin

Farkında olmadan vücut dilinizle eşinize acaba hangi mesajları veriyorsunuz? Ondan yana oturmuyor, ellerinizi göğsünüzde bağlamış şekilde mi oturuyorsunuz? Ya da kollarınız açık, ona doğru eğilmiş vaziyette oturuyorsunuz hatta ona dokunuyorsunuz? Barda tanıştığınız ateşli bir insanla konuşurken üstleneceğiniz flört pozisyonunun aynısını eşinize uygulamalısınız. Hatta çok daha samimisini. 

7) Birbirinize dokunun

Eşlerimize elbette ki kişisel alan bolca vermeliyiz. Ancak birbirinize yakınsanız, kanepede birlikte oturuyorsanız birbirinize dokunun. Aranızdaki sıcaklık hoşunuza gidecektir. Eşiniz sizin insan battaniyeniz olabilir.

8) Komik mesajlar gönderin

Hayatın karmaşasında hepimiz kaybolmuş durumdayız. Bu nedenle gülmeyi çoğu zaman unutabiliyoruz. Eşinizi güldürmek ya da sizi güldürmesini sağlamak büyük bir rahatlık olabilir. Aynı zamanda oldukça flörtöz bir şeydir. İlişki uzmanı Lisa Conception, “Flörtleşmek illa ki cinsel içeriklerden oluşmak zorunda değil. Birbirinize komik karikatürler ya da yazılar yolladığınızda bu tür küçük gülüşmeler sizi birbirinize bağlar.” diyor.