Flört ve ilişkilerde ilerledikçe, sevdiğiniz kişiyle evlenmeye hazır olup olmadığınızı merak etmeniz normaldir.

Her ilişki farklıdır, tıpkı her insanın farklı olması gibi, bu nedenle bazı çiftler, hepsi aynı yaşta veya yaşamlarının aynı evresinde olsalar bile, kendilerini evlenmeye diğerlerinden daha hazır hissedebilirler.

Beklentileriniz Sağlıklı mı?

Gerçek hayattaki bir evliliğin izlediğimiz filmlerde gösterilenler gibi olmaması muhtemelen sizi şaşırtmaz. Onları ne kadar önemsersek önemseyelim, bir kişi bizim için her şey olamaz.

Evlilik sorunlarınızı çözememek, eşinizin de tüm sorunlarınızı çözemeyeceğiniz anlamına gelmeyecektir. Evlenmeden önce, her birinizin karşılaştığı mücadeleleri ve ilişkiye getirdiğiniz güçlü yönleri sağlıklı, dengeli bir şekilde anlamanız gerekir.

Güdüleriniz Nelerdir?

Evlenmek için güçlü bir sosyal baskı olduğunu biliyorum, özellikle güçlü duygularınız olduğunda veya uzun süredir birlikteyseniz.

Ancak evlenmek çocuk sahibi olmak, cinsel yakınlığa sahip olmak ya da hayatta ilerlemek demek değildir. Evlilik, derin bir hizmet ve fedakarlık eylemidir. Sizi ve eşinizi evlenmeye neyin motive ettiğini dikkatlice incelemek önemlidir. Odak noktanız yanlış yerdeyse veya yanlış hedefse, evliliğiniz titrek bir zeminde başlayacaktır.

İnanç Hangi Rolü Oynar?

Evliliğin sizi fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak eşinize bağladığını hatırlamak önemlidir.

Kız arkadaşınızla veya erkek arkadaşınızla şu konularda dürüst konuşmalar yapın:

İnanç yolculuğunda neredesin?

Tanrı'ya inanıyor musun? (ve Tanrı hakkında neye inanıyorsanız)

İnancınız karar vermenizi nasıl etkiler?

Bu alanlarda ortak bir zemin bulmak, ilişkinizi merkeze almak ve hayatınız değiştikçe evliliğin onu nasıl değiştireceğini anlamak için çok önemlidir.

Danışmanlık Aldın mı?

Evlenmeden önce yakın çevreden danışmanlık almak gerekir. Ancak, evliliğin sizin evlenmeye karar verdiğiniz kişi için doğru seçim olduğundan daha emin olmak istiyorsanız bu bir zorunluluktur ve size güvenli bir yerde zor sorular sorma şansı verir.