İlişkinizde görece mutlu da olsanız bazen bir şeylerin eksik olduğunu hissedebilirsiniz. Ve bu bir şeyler çoğu zaman yaşadığınız cinsel birliktelik olabilir. Partneriniz her ne kadar mükemmel olsa da sizin istediğiniz tarzda olmayabilir ve bu durumda da kendinizi yeterince tatmin olmamış hissetmeniz normaldir. Ancak bunun olup olmadığına bir göz atmak ve nasıl başa çıkabileceğinizi bilmek ikiniz açısından da mutluluk verici olabilir. 


AASECT Sertiikalı Cinsel Terapist ve The Center for Relational Fullment kurucusu ve yöneticisi Michael Moran, “İlişkisel anlamda bir partnerin cinsel dürtüsü öbür partnerden önemli ölçüde daha yüksek olduğunda cinsel anlamda hayal kırıklıkları yaşanabilir.” diye açıklıyor ve uyarı işaretlerinin çok olduğunu ekliyor. 

Bunlar arasında partnerinize kur yapmak için elinizden gelen her şeyi yapmanız ve karşılık beklemeniz veya vazgeçerek somurtarak beklemeniz ve onu umursamadığınızı göstermeniz arasında olan tereddütlerdir. Ardından durumlar istediğiniz gibi sonuçlanmazsa onları suçlayabilir veya etiketleyebilirsiniz.  Sonuç olarak ilişkideki cinsel tutumsuzluk kişileri pornografik ögelere ya da fantazilere yöneltebilir. Ve bu durum hala çözüme kavuşmazsa cinsel kopma, hayal kırıklığı, sinir ve sürekli reddedilme sadakatsizlikle sonuçlanabilir.

Bu durumlara panzehir olarak partnerinizle oturup tüm açıklığıyla bunun sizin için ne kadar zor olduğunu, ilişkinin iyiliği için olan endişelerinizi dile getirebilirsiniz. Bunu sadece cinsel anlamda ilerlemekten değil, derin ve anlamlı ilişkiler kurmakla alakalı olduğunu açıklamalısınız. Ve bunun sonucunda ikiniz de neler olup bittiğine dair ve neler yapılabileceği konusunda açık ve samimi bir diyalog gerçekleştirebilirsiniz. 


Herhangi bir ilişkide sağlıklı bir cinsellik seviyesini sürdürebilmek zordur. Ancak imkansız değildir. Cinsel hayal kırıklığı yaşadığınız durumlarda daha tatmin edici bir seviyeye gelebilmek için atılacak adımlar olacaktır.

1) Hayalleriniz Daha Erotik İçeriklidir

Bir ya da iki fantezi düşüncesinde yanlış bir durum yoktur. Ancak eğer hayalleriniz gerçek yaşadığınız cinsel deneyimlerden sizi daha tatmin edici düzeydeyse bir değişikliğin zamanı gelmiş olabilir. İlişkinizde eksik olan ne?

Bu fantezileri kendi yatak odanızda yeniden yaratmaya çalışın. Belki role-play ya da giyim kuşam değişikliği yapabilirsiniz. Canlı hayal gücünüzü gerçek hayata uyarlamayı deneyin.

2)Cinsel Birliktelik Sıklığı Konusunda Anlaşamıyorsunuzdur

Siz haftada birkaç gün partnerinizle birlikte olmak istiyorsunuz ancak o ayda birkaç kere taraftarı. Peki bu yüksek libido durumuyla nasıl baş edeceksiniz? Bu durum ciddi manada hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir.

Partnerinizin cinsel tercihlerine saygı göstermek gereklidir ve bunu asla kişisel almamalısınız. Psychology Today dergisine göre bazı durumlarda libidodaki farklılıklar çözümlenebiliyor. Bazı durumlarda ise böylesi vakalar ilişkinin bitimiyle sonuçlanabiliyor. Yani sonuç tamamen kişisel kararlar.

3) Gerçeklerden Kaçma Noktasına Gelmişsinizdir

Ateşli bir roman okumak kendi hayatınızdaki partnerinizle zaman geçirmekten daha mı çekici geliyor? Elbette ki herkesin gerçeklerden uzaklaşması gereken zamanlar olabilir. Fakat zamanınızın bir çoğunu buna harcıyorsanız ve tüm enerjinizi romanlardaki aşklara veriyorsanız belki de ilişkinizdeki bazı durumlardan kaçıyorsunuzdur.

Partnerinizle konuşun. Eğer okuduğunuz ya da izlediğiniz hayali karakterlerin bir yöntemini denemek istiyorsanız bunu dile getirmelisiniz. 

4)Libidonuz Her Zaman Çok Yüksektir

Bu aslına bakarsanız en belirgin işarettir. Eğer her zaman modunuzdaysanız ilişkinizde bazı değişikliklerin vakti gelmiştir.

Planlayıcı ayarlayın. Kulağa saçma gelebilir ancak planlı bir cinsel birliktelik düzeni bazı ilişkilerde harikalar yaratabilir.

5)Kendinizi Tatmin Etme Sıklığınız Artmıştır

Herkes kendisi için biraz zaman ister, bir ilişkide olsanız da olmasanız da. Ancak bu durum partnerinizle geçirdiğiniz vakitten daha keyifliyse değişikliğe ihtiyacınız var demektir. 

Partnerinize nelerden hoşlandığınızı gösterin. Gerekirse onun karşısında kendinizi tatmin edin. Böylelikle nelerden hoşlandığınızı daha iyi anlayacaktır.

6) Sinirsel Alışkanlıklara Giriyorsunuzdur

Herkesin böyle alışkanlıkları vardır. Buz küpünü ısırarak yemek ya da tırnaklarınızı yemek gibi. Bunun altında yatan sebebi düşündünüz mü? 

Yatak odanızda partnerinizle yeniden bağlantı kurmak için çabalayın. Zaman baskısı olmadan ya da dikkatiniz dağılmadan vakit geçirin. Muhtemelen sonrasında gerginliğiniz azalacak.

7)Gözünüz Dışarıya Kaymıştır

Otobüste gördüğünüz yabancılar, yolda karşılaştığınız herhangi biri size çekici görünmeye mi başladı? Böylesi durumlarda ilişkinizde eksik olan noktaları gözden geçirmelisiniz.

Partnerinizle biraz daha maceracı olmayı deneyin. 

8)Çabuk Sinirlenmeye Başlamışsınızdır

Normalde o kadar da sinirli bir insan değilsiniz. Fakat şu an her şey sizi rahatsız ediyor.

Cinsel birliktelik yaşayın. Gerekirse tekrar edin. Daha iyi hissedeceksiniz.

9)Cinsel Birliktelik Sonrası Tatmin Olmuş Hissetmiyorsunuz

Cinsel birliktelik sonrası daha fazlasını mı istiyorsunuz? Bu biraz hayal kırıklığı yaratabilir. Bu ne yazık ki onu aldatma olasılığınızı arttıracak.

Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı partnerinizle paylaşmalısınız.