Günümüzde flört etmek son derece karmaşık bir süreçtir. Her iki tarafın da birbiriyle vakit geçirmekten zevk aldığı ancak gelecekten ve birbirlerinden tam da emin olamadıkları bir dönemdir.

Kadın erkek ilişkilerinin değiştiği modern çağda flört etmek, gittikçe karmaşık hale gelmiş durumda. Hele ki hoşlandığınız biriyle flört ediyorsanız, çoğu kez mantık rafa kalkar ve duygular devreye girer. Bu karmaşa içinde doğru hareket etmek zorlaşabilir. Bu gibi durumlarda ilişki uzmanlarının verdiği flört tavsiyelerine uymak, hem flört sürecini daha güzel hale getirebilir hem de ilişkiyi ileri ki aşamaya taşıyabilir. İlişki uzmanları kadınlar için bazı flört taktikleri uygulanmasını önerdi. Bu taktikle nelerdir?

İlk Adımı Atmaktan Korkmayın

İlk adımı karşı taraftan beklemek, bir flört başlangıcı için yıkılması en zor duvarlardan birisidir. “İlk adımı erkek atmalı” şeklinde bir düşünceye sahipseniz bunu değiştirmeniz gerekir. Bir flört için kadın ve erkeklere yüklenmiş rollerde ve gereksiz kurallarda ısrarcı olmayın. Eğer karşı taraftan hoşlanıyorsanız ve bir çekim hissediyorsanız ilk adımı siz atın. Belki o da ilk adımı sizden bekliyordur.


Kendiniz Olun

Sosyal medyada, televizyonlarda, dergilerde mükemmel kadın profilleri sürekli karşımıza çıkıyor. Belki de günün her saatinde maruz kalınan bu mükemmel kadın profilleriyle kendinizi kıyaslıyorsunuz ve istemeden de olsa kendinizden bedeninizden, giyim tarzınızdan nefret eder hale geliyorsunuz. Öncelikle kendinizi bu düşünceden uzaklaştırmalısınız. Kendinize yapacağınız en büyük haksızlık, idealize edilmiş güzellik standartlarına uymak olacaktır. Gerçekten olmak istediğiniz en iyi kişi olmaya odaklanın. Bu güven ve dürüstlük karşı tarafın size saygı duymasını ve değer vermesini sağlayacaktır.

Doğru Kişiye Odaklanın

Yanlış bir erkekle birlikte olmak, ilişki içinde bir işkenceye dönüşebilir. Birflört başlangıcında ilişkiye uzun vadede bakmanız gerekir. Sadece fiziksek görünümden etkilenerek hareket etmemelisiniz. Eğer ortak ilgi alanlarınız, birlikte yapmaktan hoşlanacağınız hobileriniz yoksa bir süre sonra flört etmek zorlayıcı hale gelebilir


Güvensiz Erkeklere Dikkat Edin

Bir ilişkide karşılıklı güven ilişkisi kurmak çok önemlidir. Aşırı sahiplenici ve güvensiz bir erkekle flört etmek, tehlikeli durumlara ve mutsuz ilişkilere yol açabilir. Size güvenen, sizin de bağımsız bir birey olduğunuzun farkında olan biriyle ilişki kurmanız daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıntılardan Kaçının

Özelikle ilk zamanlarda, eğer karşı tarafı çok iyi tanımıyorsanız kendiniz hakkında detaylı bilgi vermekten kaçının. Elbette ki iki kişinin birbirini doğru tanıması gerekir. Hayat tarzınızdan, hayata bakış açınızdan, planlarınızdan bahsetmelisiniz. Ancak karşı tarafın sizinle ilgili hızlı, kesin ve yanlış yargılara varmasını engellemek için hayatınız hakkındaki ayrıntıları, güven ilişkisini sağladıktan sonra vermelisiniz.

Önyargılı Olmayın

İlk buluşmalarda karşı taraf hakkında varsayımlarda bulunmak için erken davranmamalısınız. Tıpkı sizin hakkınızda yanlış bir yargıya varılmasından hoşlanmayacağınız gibi siz de bir erkeğin fiziksel görünümü, kişiliği, eğitimi, işi gibi konular hakkında varsayımlarda bulunmaktan kaçınmalısınız. Utangaç görünen biri çok şefkatli olabilir ya da mükemmel görünüme sahip birisi aslında o kadar mükemmel olmayabilir. Bütün bunları flörtün doğal akışı içinde öğrenmeye çalışın.

Sorgulayıcı Olmayın

Bir ilişkinin başlarındayken karşı tarafın zaman ayırmaya değip değmeyeceğini, bir geleceğinizin olup olmayacağını merak ediyor olabilirsiniz. Ancak daha ilk randevuda bu soruların cevabını almak için aceleci olmamalısınız. Flörtün ilk aşamaları iki tarafın birbirini tanıdığı bir dönemdir. Zaten ciddi bir ilişki ya da evlilik düşüncesi oluşacaksa bu, ilişki süresi içinde gelişecektir.


Kovalayan Olmayın

Bir diğer taktik ise kovalayan kişi konumuna düşmemektir. Flört döneminde sürekli karşı tarafı sorgulamak, sık boğaz etmek, randevuları organize etmeye çalışmak karşı taraf için itici olabilir. Sabırsız davranmaktan kaçınmalısınız. İlişkiyi akışına bırakmalı ve karşı tarafa da hareket alanı bırakmalısınız.

Eğlencesine Ortak Olun

Kadın ve erkek biyolojik olarak farklı olsa da ilgi alanların, fikirlerin, hobi ve eğlencelerin cinsiyeti yoktur. Bir erkeğin hoşlandığı şeylerden kadınlar da hoşlanabilir. Bu yüzden partnerinizin hoşlandığı, yapmaktan zevk aldığı etkinliklere ortak olmaya çalışın. En azından sizin de yapmaktan hoşlanacağınız etkinlikleri birlikte yapabilirsiniz. Bir ilişkide öğrenmeye ve keşfetmeye açık olmalısınız. Böylece flört sürecinde, ortak eğlence alanlarınız artacak ve kaliteli zaman geçireceksiniz.