Mastürbasyon kelimesi birçoğuna garip ve utanç verici gelebilir ama cinsel sağlık açısından son derece normaldir ve rahatlatıcı bir özellik taşımaktadır. Mastürbasyon, bir kadının ya da erkeğin orgazm olabilmek ve zevk alabilmek için kendi kendine cinsel organlarını uyarmasıdır. Çoğu insan bu konu hakkında konuşmaktan çekinir. Ancak mastürbasyon, cinsel hayatın bir parçasıdır ve edinilen doğru bilgiler daha iyi, daha kaliteli cinsel deneyim yaşanmasını sağlar.

Mastürbasyon kadınların konuşmaktan kaçındığı bir konudur. Özellikle kadınlara yönelik oluşan cinsel ve toplumsal baskıdan dolayı utanç verici bir durum olabilmektedir. Ancak mastürbasyonun, erkeğin ihtiyacı olduğu kadar kadının da ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Kadınlar için de mastürbasyon son derece normaldir. 

Mastürbasyon Zararlı Mıdır?

Birçok doktor ve uzman, mastürbasyonun hem erkekler hem de kadınlar için doğal ve zararsız olduğunu söyler. Herhangi bir fiziksel zarar vermez ve insanın cinsel yaşamının bir parçasıdır. Ayrıca uzmanlar mastürbasyonun cinsel sağık ve ilişkiler açısından iyileştirici bir etkisi olduğunu da belirtmektedir. Mastürbasyon aslında kendi bedeninizi ve cinsel yaşamınızın kalitesini arttırabilmek için nelerden hoşlandığınızı keşfetmek için bir araçtır.

Anatominizi Tanıyın

Daha iyi bir orgazm için anatominizi tanımanız gerekir. Genital bölge, kadınların vücudundaki en hassas bölgelerden birisidir. Bu hassas bölgenin de iyi tanınması gerekir. Vajina ve vajina dışındaki diğer bölgeleri daha iyi tanımak için küçük bir araştırma yapılması, daha yoğun ve cinsel tatmin yaşamınızı sağlayabilir.

Rahat Bir Ortam

Rahat ve konforlu bir ortam, başlangıç için en önemli noktalardan birisidir. Sakin bir ortamda rahatsız edilmeyeceğini bilmek, mastürbasyonu daha eğlenceli ve zevkli bir hale getirir. Yalnız olduğunuzu bilmek, gerginliğinizi azaltacaktır. Mastürbasyon öncesi ılık bir duş almak ruh haline iyi gelebilir. Mumlar ve tütsüler ile ortamda hoş bir koku sağlamak da ruh haline iyi gelen bir diğer alternatiftir.

Uygun Pozisyonu Belirleyin

Rahat bir mastürbasyon için en uygun pozisyonun belirlenmesi gerekir. Rahat edebilmek için standart bir pozisyon yoktur. Kadından kadına değişiklik gösterebilir. Deneme yöntemiyle keşfedilebilir.

El Yardımıyla Mastürbasyon

Kadınlar için akla gelen ilk teknik, vajinanın en hassas bölgesi olan klitoris bölgesinin el yordamıyla masaj yapılarak uyarılmasıdır. En kolay mastürbasyon tekniğidir, her kadın kolayca uygulayabilir. Kayganlaştırıcı jel ya da masaj yağları kullanılabilir. El yordamıyla yapılan mastürbasyon tekniğiyle parmaklar ile klitoris bölge yukarı aşağı, sağdan sola dokunarak ve masaj yapılarak uyarılır.

Yastık Yoluyla Mastürbasyon

Vajinanın iç duvarlarına ve bacakların iç kısmına sürtecek şekilde yastığın uygun pozisyona getirilmesi gerekir. İleri geri hareket edilerek yapılan sürtünmeyle cinsel uyarılma sağlanır. 

Sürtünme Yoluyla Mastürbasyon

Vajina ve vajina duvarlarını sert bir zemine sürtünmesiyle gerçekleşir. Bu teknikte sürtünme anahtar kelimedir. Bunun için sandalye, masa gibi sert zeminli eşyalar kullanılabilir.

Su Yoluyla Mastürbasyon

Bu zamana kadar uygulanan en ilginç mastürbasyon tekniklerinden biridir. Banyonun duş başlığından gelen tazyikli suyun genital bölgeye doğru tutulmasıyla gerçekleştirilir. Tazyikli sudan gelen basınç yoluyla vajinanın uyarılmasını sağlayan bir tekniktir.

Vibratör Yoluyla Mastürbasyon

Bu teknik, vibratör gibi seks oyuncakları aracılığıyla yapılan bir mastürbasyon tekniğidir. Kadınların vücut yapısına uygun vibratör tercih etmesi, alınacak zevk ve haz için daha etkili olacaktır. Sürtünme ve titreşim yoluyla uygulanabilir.

Görüldüğü üzere kadınların da kendi kendilerine cinsel doyum noktasına ulaşmak için uygulayabileceği birçok mastürbasyon tekniği vardır. Yazının başında da belirttiğimiz gibi mastürbasyon utanılacak bir durum değildir. Cinsellik sadece belirli bir cinsiyete mahsus değildir. Cinsel yaşam erkeklerin olduğu kadar kadınların da yaşamlarının bir parçasıdır.