Her zaman ilgi çekici ve kadınların bayıldığı erkekleri çevrenizde görmüşsünüzdür illaki.

Bu tip erkeklerin ortak özellikleri vardır çoğunlukla, bugün bu yazıda bunu işleyeceğiz.


1) Maskülin Erkek: Maskülenite aslında zihninizi değiştirmek ile başlar, kafa yapınızı değiştirirseniz bazı şeyleri daha net görebilirsiniz. Maskülen olmak isteyen bir erkeğin ilk yapması gerekenlerden biri, redpill gibi camialarda olan temel bilgileri yutmasıdır.

Masküleniteyi teoride anlayamazsanız pratiğe dökemezsiniz. Teoride anladıktan sonra yapılması gereken ilk şey fazla vakit kaybetmeden harekete geçmektir. İlk olarak spora başlamakla adım atın bu yolculuğa, gerisi gelecektir.


2) Özgür Erkek: Buradaki özgürlükten kastım aslında birçok şey açısından özgür, ama en önemlisi davranışlarını özgürce sergileyebilmesi. Maalesef günümüzde çoğu erkekte(kadınlardada geçerli) anksiyete ve depresyona yatkınlık sorunları var. Bu hastalıklar erkeklerin rahatça hareket etmesini, konuşmasını engelliyor. Yani sosyal davranışlarınızda rahat olmalısınız, biriyle konuşurken istediğinizi söyleyebilmeli ve sonuçlardan korkmamalısınız. Yaptığınız hareketlerden pişman olmamayı, ders çıkarmayı öğrenmelisiniz. Bu derslerinize iyi çalışıp tekrar o hataya düşmemeyi de bilmelisiniz.


3) Kendini Savunabilen Erkek: Savunmadan kastım her türlü savunma. Fiziksel ve sözel.

Sözel savunma olarak size önereceğim kitap: Tongue Fu, şahane bir sözlü saldırı ve savunma kitabıdır. Herkesin okuması gereken bir kitaptır, sosyal hayatta bizi ezmeye çalışan insanlarla baş edebilmenizi sağlar. Fiziksel savunma ise tabii ki de kavga etmeyi bilmekten geçiyor. Boksör olmanıza gerek yok, fakat sokakta size bulaşıldığında iki yumruk sallamayı bilmiyorsanız; yanınızdaki kız size nasıl güvenebilir ki? Kızlar kendilerini koruyabilecek güçte bir erkek ararlar. Şuan burada fiziksel güçten bahsediyorum fakat bu güç aynı zamanda finansal olarakta olmak zorunda.


4) Sosyal Zeka: İnsanları nasıl konuşarak etkileyebileceğinizi ve ikna edebileceğinizi bilmeniz lazım beyler. Bunu öğrenebilmek için size birkaç kaynak sunabilirim.


Baştan Çıkarma Sanatı- Robert Grewene

Tongue Fu- Sam Horn

İktidar- Robert Greene

Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı- Dale Carnegıe


5)Lider Erkek: Dominant bir karakteri olan erkeklere kadınlar bayılır. Bunun sebebi dominant erkeklerin statüsünün daha yüksek olarak gördüklerindendir. Burada dominantlık yanlış anlaşılmasın, patron değil LİDER olmanız gerekmektedir.


Burada muazzam bir adamı örnek verebiliriz lider olarak: Mustafa Kemal Atatürk

İnsanları yönlendirir, patron havasına girerek insanlara eziyet etmez. Bir iş başarılacaksa birlikte başarmaya çalışır. Kendisi yan gelip yatmaz, en çok eforu kendisi sarfeder. Bu sayede liderlik ettiği herkesi motive etmiş olur. İnsanlar liderlerini savaş meydanında görmekten büyük motivasyon kazanırlar. Bunun tarihteki örneğini Kanuni Sultan Süleymanınölümünün askerlerden saklanmasında görebiliriz. Zigetvar kalesi alınırken askerlere, Sultan Süleymanın ölümü tam 48 gün boyunca söylenmedi. Sanki padişahtan geliyormuşçasına yazılan Hatt-ı Hümayunlar(Sokullu Mehmed Paşa tarafından yazıldı)

askeri motive etti ve kalenin feth edilmesinde büyük rol oynadı. İşte liderin insanlar üzerindeki etkisi bu denli büyüktür. Bir liderin yalnızca hayatta olduğunun bilinmesi, bir kalenin fethedilmesiyle sonuçlanabilir.