Oldukça kalabalık olan dünyada sizin için mükemmel tek bir kişi olduğu fikri hem harika, hem inanılmaz romantik hem de çok korkutucudur. Tam da bu nedenle ruh eşinizi bulma şansınızı attırmak istediğiniz için kim sizi suçlayabilir? Çin burçları ise aramayı daraltmanın eğlenceli ve büyüleyici bir yoludur.


Herkes aslında dört burca sahiptir. Bir tanesi doğumunuzun saati, günü, ayı ve yılı olandır. Psişik Bilim, bunların “Kaderin Dört Sütunu” olarak adlandırıldığını söylüyor. Feng Shui danışmanı ve usta Çin astrolog olan Lydia Nitya Griffith, uyumluluğa bakarken gündüz işaretlerini karşılaştırmanın daha mantıklı olduğunu söylüyor. Bir hesaplama yöntemiyle dört sütununuzu çözebilirsiniz. Eğer karşınızdaki kişinin doğum saatini ve tarihini biliyorsanız, potansiyel ruh eşinizin burcunu inceleyebilirsiniz.

İşte Çin Burçlarına göre 12 burç. Ve bu burçlara göre mutluluğu bulacak burcun karşılığı.

1) Sıçan

Bir sıçanla öküz yan yana geldiğinde, onları durdurmak imkansızdır. Öküz oldukça azimli ve dediğim dediktir. Olası bütün mücadelelere karşı ataktadırlar. Karşılık olarak sıçan ise oldukça zeki ve bilgilidir. Bütün bunlar onları iyi birer takım yapar. Beraber çok başarılı olabilirler ve zenginliğe ulaşabilirler. Bu ikili, “güçlü çift” olmaya adaydır.

2) Öküz

Öküz burcu ile doğanlar, ilk başta horoz burcuyla pek ortak noktaları yokmuş gibi görünebilir. Ancak farklı kişilikte olmaları onları mükemmel uyumlu hale getirebilir. 

“Öküz çok çalışkan ve kendini adamış biridir.” diyor Griffith.
“Horoz ise çok gösterişli, konuşmayı seve ve merkezi sahnede olmayı seven biridir.” 

Birlikte iyi çalışabilirler çünkü kısmen horoz öküzün ilgisini çekmek için rekabet etmek zorunda değildir. Öküz, onların ilgi odağı olmalarına izin verir. 

3) Kaplan

Kaplanlar ve atlar Griffith’e göre mükemmel eşleşmelerdir. 

“Bu çok eğlenceli bir eşleşme. Kaplan da at da oldukça bağımsız kişiliklerdir. Yani ikisinin de kendi özel alanına ihtiyacı vardır. Aynı zamanda da oldukça hareketli insanlardır. At çok tutkuludur ve spontan bir insandır, kaplan ise bu enerjiden oldukça beslenir.”

4) Tavşan

Bir tavşan ile bir domuz burcunun uyumu oldukça sakin olacaktır. Drama olmadan, stres olmadan...

 “Bir tavşanın en önemli özelliği uyumluluğudur.” diyor Griffith. 

Ve domuz burcu da buna çok uygundur.

 “Onların evin arka bahçesinde huzur içinde içkilerini yudumladıklarını görebiliyorum. Büyük kargaşadan, yapılacak koşuşturmalarda uzak, büyük koca bir sessizlik ve bu çift.”

5) Ejderha

Eğer bir ejderha olarak doğduysanız hayatınıza bir maymun almak isteyeceksiniz. 

“Beraber oldukça yaratıcı ve sosyal bir çift oluşacak” diyor Griffith. 

Maymun ve ejderha birlikteyken eğlenceli keşiflere çıkabilirler. Görünen o ki bu iki burç birbirinin hayatından olmaktan keyif alabilir.

6) Yılan

Bir yılan ve bir horoz birbirleriyle zıtlıkların çekimini yakalayabilirler. Yılanlar horozlara hayranlık duyar. Çünkü horoz sahnede ve göz önünde olmayı sever. Yılan her zaman horozun üzerine yansıyan sahne ışığıyla beslenirken, horoz da yılanla beraber dengelenir. Bir horoz, yılanın bilgeliğini ve sezgisel hissini oldukça taktir edebilir. 

7) At

At burcuyla doğan insanlar genellikle tutkulu ve göz önünde olurlar. Kendi ilgilerini toplayabilecekleri bir köpek burcuyla aşkı bulabilirler. 

“Köpek burcu at burcuna oldukça korumacı yaklaşırlar. At burcu oldukça vahşi olmaya meyillidir.” diyerek açıklıyor Griffith. 

At burcunu dizginleyebilecek olan köpek burcudur.

8) Keçi

Bir keçi ve bir tavşan burcu çiftler arkadaşları tarafından imrenilen bir çift olabilir. Keçi burcu Çin burçları arasında en barışçıl olandır ve oldukça sakindirler. Ve tavşan burcu da benzer özellikler taşır. Bu iki kişinin ortalığı karıştıracak durumları olmayacaktır. 

“Onlar sadece mükemmel ve sessiz küçük bir çift olabilirler.” diyor Griffith. 

Ancak bu durum onların sıkıcı olacağı anlamına gelmiyor diye de uyarıyor. Keçi ortama biraz cinsellik katarak ortayı biraz baharatlandıracak, yani o kadar da sessiz değil :)

9) Maymun

Bir maymun ve bir ejderha arasında asla donuk zamanlar olmaz. Onlar tamamen dolu bir hayatı beraber yaşamak için yaratılmışlar. 

“Oldukça aktif, karizmatik, kendine güvenli ve sosyal aktivite dolu bir çift olacak.” diyor Griffith. 

Kendi ışıltılı maceralarıyla başkalarını kıskandıracak cinsten bir ilişki diyebiliriz.

10) Horoz

Bir horoz bir öküz burcuyla eşleştiğinde bütün ihtiyaçlarının karşılandığını hissedebilir. 

“Horozlar ilgi odağı olmayı gerçekten çok severler, bu nedenle onlara gelecek kişinin tüm dikkatini vermesi ve başka izleyici kabul etmemesi gerekiyor.” diyor Griffith. 

Öküz burcu da bu iş için çok uygundur. 

11) Köpek

Köpekler ve kaplan burçları oldukça mutlu çiftler olabilirler. Kaplanlar biraz serseri ve yaramazlardır. Bir kaplanla ilişki yürütmek için sabırlı ve anlayışlı olmak gerekir. Köpek burcu bu iş için çok uygundur. Birbirlerine karşı çok saygılıdırlar.

12) Domuz

Domuz burcu ve keçi burcu çok önemli bir nedenden ötürü uyumlulardır: Birbirlerine her zaman destek olurlar. Birbirlerini cesaretlendirir, destekler ve sıcacık, rahat bir ev yaratırlar. Birilerinin bir peri masalı yaşama imkanı varsa, bu çift olabilir.