İlişkinizi bir sonraki seviyeye taşımaya hazır mısınız?

Bahsettiğim konu evlilik değil çünkü muhtemelen ilk aklınıza gelen bu. Evlilik düşüncesi sizi korkutuyorsa o zaman beraber yaşamak sizin için en iyi seçenek olabilir! Birlikte yaşama düşüncesi konusunda heyecanlanan çiftler için bu çok uygun bir seçenek olabilir. Çoğunlukla, eşinizle daha fazla bağ kurmak istiyorsanız veya artıları ve eksileri analiz etmek istiyorsanız, canlı ilişkiler size en iyi perspektifi sağlayabilir. Günlük yaşam programları ve çalışma saatleri ikinizi de uzun süre ayrı tutabilir ve bazıları için gerçekten görüşememek büyük problemlere yol açabilir. Kalıcı bağlılıktan korkan çiftler için, beraber yaşamak,ilişkilerde orta yol çözümü olabilir. En iyisi nedir? Artık evlilik tarihi belirlemek için zaman harcamanıza gerek yok.

Niyetiniz konusunda net olun

Kuşkusuz bu evlilik gibi büyük bir adım, ama endişelenmene gerek olmayan tek şey sonsuza dek orda takılıp kalmak zorunda olmaman. Neden ikinizin de bu adımı kolaylıkla atmak istediğinizi çok net düşünün. Yalnızca bir yıl veya daha uzun süredir birlikte olduğunuzda bunu tercih etmeye çalışın. Beklentilerinizi ve vaatlerinizi ve bunun gelecekte evliliğe yol açıp açmayacağını tartışın. Sadece beraber yaşama ilişkisinin tadını çıkarmak için umut verip vazgeçmenin sonucu felaket olabilir.

Finansmana karar verin

Artık ikiniz de bir evi yöneteceğinize göre, mali sorumluluklar üstlenin. Bir planı haritalayın ve olası harcamaları ve tasarrufları da tartışın. Taşınmadan önce, kaba bir bütçe çerçevesi tasarlayın ve kimin hangi sorumluluk ve bölümle ilgileneceği konusunda çok net olun. Bu şekilde, tüm finansal sonuçları takip edebilir ve aynı zamanda gelecek için daha iyi bir planlayıcı olabilirsiniz.

Eşit görevleri bölmek

"Sen evi sil, ben bulaşıkları yıkayacağım", beraber yaşama ilişkisindeki her çiftin anlayışı olmalı. Sağlıklı ve anlayışlı bir ilişki sağlamak için eşit sorumluluklar verilmeli. Ev işlerini yapan tek kişi karşındakiymiş gibi hissetmemeli. İkiniz de, taviz vermeyi öğrenmelisiniz. Ortada uzlaşmak çok önemli.

Kavgaları ve tartışmaları sıralayın

İlk günlerde, belki her şey tatlı olabilir, ancak zamanla tartışmalar, kavgalar ve anlaşmazlıklar artmaya mahkumdur. Her tartışmayı olgun ve sakince halledin. Bir kavgadan sonra aceleyle ayrılma konusunu açmayın ve asla birlikte kalmayı seçmenin bir hata olduğunu asla söylemeyin. Kelimeler kalbi gerçekten kırabilir ve istemeden bir bağınızı koparabilir.

Sonsuza kadar aynı evde kalmayın

Çiftler, birlikte kalmaları için bir zaman sınırı belirlemelidir. Uzun zaman olduysa, içlerinden biri beklemeye ve evlilik kararının neden henüz ortaya çıkmadığını merak etmeye başlayabilir. İlişki için niyetinizin açık olduğunu düşünürsek, evlenmiş bir çift olmadan yaşamaya devam edemezsiniz. Ancak aynı şekilde kalmakta rahat olanlar için, rahatsız edici toplumla yüzleşmeye hazır olun.

İstenmeyen gebeliklere dikkat edin

Artık birlikte yaşadığınıza göre, seks her an hayatınızda bir parça. Bu, cinsel arzularınızı ve fantezilerinizi keşfetmenin doğru zamanı, ancak kendinizi kaptırmayın. Her zaman erkeğinizden korunmasını istemeyi unutmayın ya da doktor tarafından tavsiye edilirse hap alabilirsiniz. İstenmeyen gebelikler birçok komplikasyona neden olabilir. İkiniz de birlikte kalmanın gizemini çözmeye çalıştığınızda, bir bebek bunu daha da zorlaştırabilir. Ancak, çok eminseniz, hiç sorun olmaz!

Bu basit kuralları aklınızda tutarsanız, yaşama ilişkileri hayatınızın en iyi deneyimi olabilir. Maceralarınızı engellemeyecek, dostane, yargılamadan uzak bir toplumu seçmeyi unutmayın.