Birine aşık olmak oldukça mucizevi bir duygudur. Aşık olduğunuzda karşınızdaki insanı düşünmeden yapamazsınız. Her anınızı onunla geçirmek istersiniz. Çok mutlusunuzdur, aynı zamanda onu bulduğunuz için kendinizi şanslı hissedersiniz. Fakat bazen bu yoğun duyguların azaldığını hissedebilirsiniz. Bir zamanlar oldukça tutku ile bağlandığınız bu insana karşı duygularınız solabilir, hatta kaybolabilir. Bu durum çok da ender rastlanan bir durum değildir. Birçok faktör vardır ki birine karşı olan duygularınızın zamanla değişmesine ve hatta yok olmasına sebep olur.

1. Sıklıkla Kavga Edersiniz

Aşkın tükenmesine sebep olan en önemli etkenlerden bir tanesi konular üzerinde fikir birliğine sıklıkla varılamamasıdır. Bu değerlerimiz gibi ya da hayat tercihlerimiz gibi büyük durumlar olabilir. Aynı zamanda akşam yemeğini nerede yiyeceğiniz gibi küçük durumlarda da anlaşmaya varamazsınız. Aynı paydada buluşamadığınızda yani farklı fikirlere sahip olduğunuzda artık beraber geçirdiğiniz vakit sizi rahatsız etmeye başlar ve bu insanlara karşı hissettiğiniz duyguların değişmesi de anormal değildir. Hala ona değer veriyor olabilirsiniz ancak aynı noktadan bakmamanız oldukça yorucu olabilir.

2. Artık Başka Birine Aşıksınızdır

O kişiye karşı olan aşkınızın tükenmesinin bir sebebi de belki de başkalarına karşı hissettiğiniz yeni filizlenen aşk olabilir ve eğer kendinizi sürekli başka biri hakkında düşünürken buluyorsanız ve ona karşı yoğun ve aşka benzer duygular hissediyorsanız şu an hayatınızda olan kişi için sevgi beslemek çok da kolay olmayacaktır. Fikirleriniz başka birinin hayaliyle dolduğunda şu an yanınızdaki kişinin aşkının tükenmesi diğer insana olan aşkınızı sağlamlaştıracaktır. Yoğun duygularınızı bir başkası üzerine yoğunlaştırırken aynı zamanda yanınızdaki insanı da sevmek oldukça zor olacaktır.

3. Zor Bir Hayat Döneminden Geçiyorsunuzdur

Artık karşınızdaki insana karşı aşkınızın tükenmesinin bir başka sebebi de ilişkinizi etkileyebilecek olan zorluklar olabilir. Örneğin işinizi kaybetmişsinizdir ya da yakın bir aile üyeniz yeni vefat etmiştir. Bu duygusal yükler sevgiliniz ile olan bağınızı etkileyebilir. Bazı durumlarda hayatın zorluklarını çiftler bir takım olarak üstlenemezler. Bu gibi finansal ve duygusal sorunlar ilişkiler arasında kopukluklara ve hatta sonlandırmalara doğru gidebilir.

4. Artık İlişkiniz Sizi Tatmin Etmiyordur

Aşkınızın tükeniyor olmasının bir başka nedeni de artık bu ilişkide değer görüyor, saygı duyuluyor ya da memnun ediliyor hissetmiyorsunuzdur. Örneğin sevgiliniz artık size iltifatlarla gelmiyordur, onun yanındayken mutlu olduğunu size hissettirmiyordur ve hatta kendi kişisel başarılarınızın farkında bile değildir. Böyle bir durumda gerçekten sevildiğini hissetmek zordur. Eğer alttan alındığınızı, sürekli göz ardı edildiğinizi hissederseniz bu sevgilinize karşı olan sevginizin yok olmasına bir sebep olabilir. Hatta bazen size karşı kötü davranıyor olabilir. Onun sözleri veya davranışları kafanızda onu tekrar kurmanıza sebep olabilir. Ve bu ilişkide artık önemli hissedilmemek, değer görmemek ve hatta onun tarafından tam olarak sevilmemek bir zamanlar var olan sevginize ortadan kaldırabilir.

5. İhanet Yaşamışsınızdır

Aşkınızın ona karşı tükenmesinin bir başka temel sebebi de sevgilinizin sizin güveninizi kırmış olmasıdır. Sevgilinizin size karşı sadık olmaması, başkasıyla bir ilişki yaşaması olabilir. Bu gibi durumlarda aşkın ortadan kalkması mümkündür. Fiziksel ya da duygusal bir ihanetten sonra size karşı olan gerçek duygularını sorgulayabilirsiniz ve bu durumda onu hala sevmek zorlayıcı olabilir. Bu gibi durumda ona ait olduğunuzu, onun güvendiğinizi ya da onun etrafında korunaklı hissettiğinizi düşünmeniz zor olabilir. Güven, aşık olmanın en temel öğesidir ve bu durum zedelendiğinde aşkın ortadan kalkması olası bir sonuçtur.