Modern ilişkilerin çoğu korkuya dayanır.

Aşktan çok sahiplenmeyle ilgili evlilikler. Söylenmemiş birbirine bağlı sosyal sözleşmeler bol miktarda bulunur. Kıskançlık, oyun oynama ve manipülasyon istisnadan çok varsayılandır.

Öyleyse, birine sahip olmaya veya onu kontrol etmeye çalışmak, ilişkinin bozuk modeliyse, sağlıklı versiyon neye benzer?

Her şeyden önce…

Partnerinizi, onları daha özgür kılacak şekilde sevin.

Ve özgür dediğimde, onları daha çok kendileri yapacak şekilde sevmeyi kastediyorum. Yakın ilişkinin dansı gerçekten sadece gizli, uzun vadeli bir terapi seansı olduğundan, her insan yavaş yavaş egosunu aşındırır ve gerçek bağlantı ve sevgiye dönüşür.Sevgi dolu ortaklık özünde bir hizmet pozisyonudur.

Kendinizi iki heykeltıraş olarak düşünün… sürekli gelişen başyapıttan henüz çıkarılmamış kalan mermer parçalarını parçalayın.

Ya da, iki elin birbirini daha ileri bir tamamlama aşamasına çektiği Escher'in Çizim Ellerini düşünün.

Bu kavram, en sağlıklı ilişkiler için doğrudan bir metafordur.

Özünde, kendi kişisel değerleriniz doğrultusunda birbirinizi en gerçek benliğiniz olma vizyonuna bağlıyorsunuz.

Bu noktayı daha da açıklamak için işte size örnek.

 Birine karşı güçlü bir çekiciliğiniz olduğunu varsayalım. Geçici bir çekimden daha fazlası… sizin için iyi bir ortak olacağını düşündüğünüz birine karşı meşru bir aşk. Ancak tek bir sorun var… Zamanlama, olmasını istediğiniz gibi değil. Belki de uzun süreli bir ilişkiden yeni çıkmıştır ve duygularını tekrar kazanmak için biraz zamana ihtiyacı vardır. Ya da belki de bir ilişkiye girmenin kendileri için onur verici olacağını düşündükleri bir yerde değillerdir.

Egonuzla liderlik ediyor olursanız, onu yine de sizinle çıkmaya ikna etmenin bir yolunu bulmak istersiniz. Kafanızın kalbinizi fethetmesine izin verirsiniz ve korku dolu bir yerden yola çıkarak ikiniz de acı çekersiniz.

Onlarla ortaklık içinde olmasanız bile daha özgür olacakları şekilde onları sevmeye istekli olsaydınız, ihtiyaç duydukları tüm alana ve zamana sahip olmalarına mutlulukla izin verirsiniz. Hayatın gelgitlerine güvenirsiniz ve ilişkinizin olması gerekiyorsa, zamanla olacağını bilirsiniz.

Onları Sevginizle Özgürleştirin

İster hayatın zamanlamasına daha derinden güveniyor olun… sevgilinize gerçekte kim olduklarını hatırlatıyor olun… ya da önemli olanla ilişkinizin yeni aşamalarında geziniyor olun, samimiyet asla bitmeyen bir danstır.

Partnerinize sevgiyle en iyi nasıl hizmet edeceğinizi bilmek her zaman bu kadar siyah beyaz ya da kolay olmayacak. Birinin gerçekte kim olduğundan daha fazla olmasına yardım etmede sonsuz nüans vardır. Ama gerçekten dinlediğiniz, ilişkinizde uyanık kaldığınız ve partnerinizin çıkarlarını gönülden koruduğunuz sürece, ne yapacağınızı bileceğinize inanıyorum.