İlişkilerde güven riskli bir şeydir. Geçmişte çok yaralar alsak dahi, insanlara defalarca güvenme eğilimindeyiz. Hatalarımızdan öğrenmek akıllıca bir şeydir ve bu işaretler partnerinize ne zaman güvenebileceğinizi söyler:

Açık konuşmalar: Konuşmalarını açık ve şeffaf tutar. Konuşmasında rahattır; gardını seninle indirir ve en derin sırlarını ve korkularını paylaşır. Bu ona güvenebileceğinin kesin bir işaretidir. Ona güvendiğinizi bildirerek duygularını karşılık verin.

Hataları kabul eder: Hatalarını hiçbir kısıtlama olmaksızın kabul eder. Onlar hakkında dürüsttür ve onları bir açıklama ile örtmeye çalışmaz. Rahatsız olabileceği durumlarda bile dürüstlük önemlidir. "Şişmanlıyor muyum?" gibi sorulara cevap vermek gibi. Diğer kişinin bundan hoşlanmayabileceğini bile bile onlara dürüstçe cevap vermek mühimdir.

Güven, ilişkinizin en zor zamanlarda hayatta kalabileceği temeldir.

Banka hesabını paylaşır: Harcamalarınızı paylaşmak bir şeydir, ancak bir banka hesabını paylaşmak ve mali durumu hakkında açık olmak başka bir şeydir. İkincisi, finansal değeri konusunda şeffaftır ve ancak size güvenirse yapabilir. Bu, ona güvenebileceğinizin bir işaretidir.

Siz onun önceliği iseniz: O sizin ihtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı onun önüne koyar ve sizi rahat hissettirir. Sizi arkadaşları ve meslektaşları ile tanıştırmayı ve herkesin ilişkiniz hakkında bilgi edinmesini sağlar.

Aktif bir şekilde dinler: Çoğu zaman partnerimizin konuşmasını yarıda kesme veya tavsiye verme dürtüsüne sahip olma eğilimindeyiz. Ancak partneriniz söylemeniz gereken her şeyi dikkatle dinlediğinde, size değer verdiğini ve duygularınıza saygı duyduğunu gösterdiğinde, ona güvenebilirsiniz.

Fiziksel yakınlık: Bu yalnızca seksle ilgili değildir, ancak günaydın öpücüğü, el ele tutuşma veya sarılma gibi küçük şeyler, sizinle paylaştığı güçlü bağı gösterir. Bu tür eylemleri ancak size tam bir inancı varsa yapabilir.

Göz temasını sürdürür: Sizinle konuşurken gözünüzün içine bakarsa, güvenilir olduğundan emin olun. Senden saklayacak hiçbir şeyi olmadığını gösteriyor. Konuşurken gözlerinizle karşılaşamıyorsa, sizden bir şey sakladığı anlamına gelebilir.


İlgi alanlarınızla ilgilenir: Arkadaşlarınız, işinizle veya başka herhangi bir şeyle ilgili olsun, hayatınızdaki olaylarla yakından ilgilenir. Konuşmanıza dikkat ediyordur ve sizi herkesten daha iyi tanımak istiyordur.

Aileniz ve arkadaşlarınızla kaynaşıyorsa: Ailenizle etkileşime girme konusunda hiçbir sıkıntısı yok ve onlarla arkadaş canlısı ise gayet iyidir. Aileniz için iyi niyetli ve onları ailesinin bir parçası olarak görüyor.

Telefonunu kontrol etmene aldırış etmiyorsa: Rastgele kontrol ettiğinizde telefonunu kaparsa, bu ilişkiniz için iyi bir işaret değildir. Telefona cevap veriyor ve önünüzdeki mesajları kontrol ediyorsa, sizden saklayacak hiçbir şeyi olmadığı anlamına gelir; bu sağlıklı bir işaret.

Kendinden emin davranışlar: Kurduğunuz ilişkiden emin olduğu için partneriniz her zaman sizinle rahat hisseder. Bir birey ilişkisinde rahatsız olursa, saklayacak bir şeyi olduğunu da gösterir. Hiç tereddüt etmeden ya da aşağılanma korkusu olmadan ona itiraf edebildiğinizde, ilişkinize derin bir güven gösterirsiniz.

Eylemlerde tutarlılık: İlk günlerde, elinden gelenin en iyisini yapabilir, ancak ilişkinize bir kez girdikten sonra, sınırlarınıza saygı duyup uymadığını, dürüst ve açık olup olmadığını ve ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığını anlarsınız. Ayrıca kişi, tutması çok zor olan boş sözler vermez.

Güven talep edilemez, kazanılması gerekir. Kolay gelmez, ancak inşa etmek zaman ve çaba gerektirir.

Güven talep edilemez, kazanılması gerekir.

Bir İlişkide Güven Neden Önemlidir?

Güven, ilişkinizin en zor zamanlarda hayatta kalabileceği temeldir. Aslında güven olmadan ilişkinizi uzun süre sürdüremezsiniz. Bir kişiye güvenmeden sevemezsin. Daha önce de belirtildiği gibi güven, sevginin yapı taşıdır. Tıpkı bir çocuğun annesine güvendiği ve bu nedenle onu sevdiği gibi, partnerinizin de sizin güvenilir olduğunuzu ve zor zamanlarda onlardan kurtulmayacağınızı bilmesi gerekir. Bu duygu, sevginin filizlenmesi ve gelişmesi için önemlidir.