Bir ilişkide en keyif verici aktivitelerden biri de partnerlerle birlikte film izlemektir. Romantik ve pozitif filmler, eğlenceli bir gecenin ya da ilk randevunun iyi bir tamamlayıcısı olabilir. O halde neden bazı filmleri partnerlerimizle izlememiz gerekir? Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir: Bu listedeki filmlerin herhangi bir şekilde eleştirisini yapıyor değiliz. Zaten listede birçok seyirci ve eleştirmen tarafından sevilen ve beğenilen filmler yer alıyor. Ancak bu filmleri partnerinizle izlediğiniz esnada veya sonrasında yoğun bir rahatsızlık hissi duyabilirsiniz. 


Bu listede yer alan filmler, romantik filmlerin klişelerinden uzaklaşarak insan benliğinin karanlık taraflarını su yüzüne çıkarıyor ve genellikle bir ilişkinin çöküşünü içeren ağır dramatik ögeler içeriyor. Bunun yanı sıra, listedeki filmlerin garip ve güvensiz havasından, şiddet ve cinsellik içeren sahnelerinden de rahatsız olabilirsiniz. Yani partnerinizle bir araya gelip bir film gecesi yapmak istediğinizde bu filmleri seçenekler dışında tutabilirsiniz. O zaman lafı çok uzatmadan listemize geçelim.

1- Kayıp Kız (Gone Girl) - 2014

Son dönemde adından sıkça söz ettiren bir filmle açılışı yapalım. Kayıp Kız, eşinin kaybından sorumlu olduğu düşünülen bir adamın hikayesini anlatıyor. Film aslında tam bir toksik ilişki örneği. Birbirini aldatan eşleri, akıl oyunları ve türlü manipülasyonlar içeriyor. Filmin içine delil karartma ve sahte katiller de girince içinden çıkılmaz bir hikaye karşımıza çıkıyor. Kayıp Kız, her ne kadar bir sırlar yumağı gibi gözükse de aslına bakıldığında bir güven ilişkisi hikayesini anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Ben Affleck ve Rosamund Pike yer alıyor.


2- Hayallerin Peşinde (Revolutionary Road) - 2004

Bu filmde, başrolleri Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyor. Bu ikiliyi daha önceden çok tanıdık bir film olan Titanik filminde de beraber görmüştük. Filmin hikayesi, Richard Yates'in 1961 tarihinde yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, ilişkileri her geçen gün kötüye giden ve evlilikleri gittikçe karmaşık hale gelen bir çiftin hikayesini anlatıyor. Ayrıca içinde şiddetli tartışma sahneleri de içeriyor. Bu filmi partnerinizle mutlu bir ruh halindeyken izlemeniz, modunuzu düşürebilir.


3- Daha da Yaklaş (Closer) - 2004

Bu film için gerçek bir yıldız geçidi şeklinde bir yorumda bulunabiliriz. Filmin başrollerinde kimler yok ki! Kadroda Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts ve Clive Owen gibi ünlü isimler yer alıyor. Film güven sorunu, aldatma ve çarpık ilişkileri konu alıyor ve ihanetin ne kadar zehirli ve yıkıcı olduğunu çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriyor. Filmin gidişatında ise her ne kadar tek bir kişinin yaptığı hatalar başlangıç noktası gibi gözükse de ilk yanlışın etkisiyle birlikte diğer karakterler de içinden çıkılmaz yanlışlara sürükleniyor. 


4- Aşk ve Küller (Blue Valentina) - 2010

Aşk ve Küller, mutlu ve geleceğe dair planı olan çiftleri karamsarlığa sürükleyecek bir mesaja sahip. Ryan Gosling ve Michelle Williams'ın canlandırdığı karakterler izleyenleri; evlilik, boşanma ve ayrılık gibi tatsız gerçeklerle yüzleştiriyor. Bu filmde, bir çiftin ilişkilerinin başlangıcından bitişine kadar yaşanılan olayları geçmiş ve gelecekten sahnelerle birlikte veriliyor. Aşk ve Küller, ilginç ve güzel bir başlangıçtan, yorgun ve tükenmiş bir sona sürüklenen bir hikaye. Ancak bu film sadece birlikte keyifli bir film izlemek isteyen partnerleri, hayal kırıklığı ve kasvetli bir havanın içine çekebilir.


5- Ondan Uzakta (Away from Her) (2006)

Ondan Uzakta, çarpıcı ve düşündürücü bir dram filmi. Alzaymır ile mücadele eden bir kadının, kendisi gibi alzaymır olan bir adamla yeni anılar inşa ederken, eski anıları yavaş yavaş silinmeye başlar. Kocası ise eşinin daha mutlu olabilmesi için eşinin gitmesine izin verir. Bu film bir nevi eşinin mutluluğu için kendi mutluluğundan vazgeçişin hikayesidir. Film yaşanılanları ve verilmek istenen duyguyu, karşı tarafa başarılı bir şekilde aktarıyor. Birbirini kaybetmekten korkan çiftlerin bu filmi izlemesi yoğun duygu içeren anlara sebep olabilir. Başrollerde Julie Christie ve Gordon Pinsent yer alıyor.


6- Sadakatsiz (Unaithful) - 2002

Sadakatsiz filmi, mutlu bir evliliği olan bir çiftin ihanet nedeniyle evliliklerin sarsılması ve girdikleri çıkmazı konu alıyor. Başrol oyuncularından Diane Lane'in canlandırdığı karakter Connie Sumner, Richard Gere'ın hayat verdiği Ed Sumner ile evli ve mutlu bir kadındır. Ta ki genç, yakışıklı ve enerjik Paul Martel (Olivier Martinez) ile karşılaşıncaya kadar... Filmin hikayesi, yasak bir ilişkinin insanların hayatında nasıl yıkıcı etkileri olabileceğini gözler önüne seriyor. Bu film konusu nedeniyle, güzel ve mutlu bir film gecesi için düşündürücü ve şüphe yaratan bir film olabilir.