Sağlıklı bir ilişkide olup olmadığınızı nasıl anlayacağınız.

İlişkiler zor olabilir ve zorluklarla yüzleşildiğinde de pes edilmemelidir. Sadece kişinin içindeki iyiyi görmek için değil, aynı zamanda birbirlerinin kendilerinin en iyi hali olmasına yardımcı olmak için çaba göstermelidirler.

Peki, sağlıklı bir ilişki için sihirli denklem nedir?

Bir tane olduğundan emin değilim, ama kesinlikle zorlukları yenmek için gerekli olan bazı nitelikleri ve alışkanlıkları sizlerle paylaşabilirim.

Ortak İnançlar / Yaşam Tarzı

Listenin başında bir sebep var. Sevgilinizle olan iyi bir iletişim veya sadakate sahip değilseniz, bir ilişkiyi iyi kılan diğer tüm yönler sonunda bir meydan okuma haline gelecektir.

Neredeyse tüm ilişkilerin fiziksel bir çekimle başladığını iddia ediyorum ve kabul edelim. "Aşk kördür" klişesinin tamamı muhtemelen bu aşamadan türetilmiştir. Her ilişkinin başlangıcında, ya da küçük bir aşık bile olsa , kişiyi tanımaya kendinizi kaptırırsınız.Bu kişinin size açıklamayı seçtiği alanlar sizi fazla etkileyebilir. Bir ilişkinin başlangıcında bazen, kırmızı çizgiler bile göz ardı edilir veya daha kötüsü; Sevecen görünüp- neredeyse o kadar derin bir seviyeye girmelerine izin verdikleri tek kişi sizmişsiniz gibi davranırlar.

Ama bu yeni ilişkinin heyecanı geçtikten sonra, ilişkinizin durumu ne? Aynı fikirlere katılıyor musunuz? İnanç mı? Aile? Hayatını nasıl yaşamak istersin? Bunu kendinize sorun ve yanıt konusunda dürüst olun.

Yaşlandıkça, bir ilişkinin bu kritik yönünü erkenden tespit etmek giderek daha zor hale geliyor.Benim tavsiyem? Bu kişiyi grup ortamında tanımak için birkaç hafta ayırın. Bu, duygusal bir bağ kurmadan önce o kişi hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacaktır. Bu sizi bir dereceye kadar kalbinizin bilgiyi geçersiz kılmaktan koruyabilir. Bire bir görüşme alışkanlıkları, duygusal bağları ve rahatlık bölgeleri oluşturur ve bu da ortak inançlar ve yaşam tarzları gibi büyük şeylerin gözden kaçmasına neden olur.

İletişim

Elbette iletişim çok önemlidir, ama laf kalabalığından bahsetmiyorum.

İletişim kurmanın doğru ve yanlış bir yolu vardır. Partnerinizle onunla rezonansa girecek şekilde iletişim kurmayı öğrenmelisiniz. Bütün gün nasıl hissettiğin hakkında konuşabilirsin, ancak karşı taraf mesajı veya tonu yanlış yorumlarsa, kesinlikle hiçbir yere varamazsın. Neden aynı sohbeti defalarca yaptığınız konusunda kafanız karışırsa, SORULAR SORUN. Tartışma veya tartışmalar sırasında diğer kişiye sizden ne duyduklarını sorun.

Gary Chapman'ın The Five Love Languages adlı kitabını okumanızı şiddetle tavsiye ederim. O kişinin sevildiğini nasıl hissettiğini daha iyi anlamanızı ve sevdikleri için iletişim tarzlarını daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. Birbirlerinin ihtiyaçları konusunda farkındalık yaratır.

İkinizin de birbirinize daha fazla saygı ve anlayış kazandırması için ikinizin de yeterince rahat ve kendinden emin hissetmesi zorunludur. Duygularınızı şişirirseniz veya sert tonlara başvurursanız, bu yalnızca kızgınlık yaratır ve muhtemelen iletişiminizi bozar çünkü biriniz veya her ikiniz de duygusal olarak birbirinize karşı olan hislerinizi kapatacaksınız.

Kaliteli Zaman ve Ayrı Zaman

Anılar biriktirmeyi seviyorum. Verandada kahve içerken konuşmaktan, birlikte yemek pişirmekten, ayak işlerini yürütmekten veya özel etkinliklere kadar her şey. Zamanın kaliteli olduğunu hissetmek için şahsımla abartılı seyahate çıkmama gerek yok. Benim arzuladığım ve bence çoğu insanın arzuladığı şey gerçek bir bağlantı. Tüm boş zamanlarınızda yanınızda birinin olması, ilişkinin otomatik olarak çiçek açmasını sağlamaz. Hatıralar yaratmak için düşünceye yatırım yapmıyorsanız, kendinize veya ilişkinize adalet sağlamıyorsunuz demektir.

Bağımsızlığı Koruyun

Diğer yarınızla zaman geçirmek önemlidir, ancak arkadaşlarınız ve hobileriniz için zaman ayırmak da aynı derecede önemlidir. Bunu daha önce söylemiştim, ama tekrar söyleyeceğim ... o kişi hayatında onu paylaşmak için değil. Okumayı, bisiklete binmeyi ve hatta yalnız film izlemeyi sevmelisiniz. Bir şey biliyorsam o da, tüm arkadaşlarım ilişki sırasında veya sonrasında kırık parçaları toplamak için oradadır. Hayatınızdaki insanlara, sevgilinize davrandığınız kadar sevgi ile davranın.

 Saygı, Pozitiflik ve Bağışlama

Bunların hepsini fiil olarak kullanıyorum. Hareket fiilleri. Saygılı, olumlu ve bağışlayıcı olma eylemi.

İkiniz de birbirinize en yüksek derecede saygı duymalısınız. Bu, güvenmek, onurlandırmak, sadık olmak ve birbirinizin en büyük hayranı olarak hareket etmek anlamına gelir.