Daha güçlü ilişkiler kurmak, sağlıklı sınırlar belirlemekle ilgilidir. Ancak yakın bir bağ hissettiğimizde ve biriyle zaman geçirmek istediğimizde bu biraz zorlayıcı olabilir.

Yeni bir arkadaşlık kurmaya başladığınızda, ne kadar ortak yönünüzün olduğunu görmek heyecan vericidir. Bağlanma duygumuzu derinleştirmek ve yeni deneyimler paylaşmak için birbirimizle çok zaman geçirmek istersiniz.

Ancak zamanla işler biraz gerginleşebilir, arkadaşlığınızda veya ilişkinizde biriyle zaman geçirdikten sonra kendinizi tükenmiş hissettiğiniz bir noktaya gelirseniz veya kendinizi onlardan kaçarken bulursanız, biraz sınır çalışması yapmanın zamanı gelebilir.

Sınırlarını bil

Bahsedilen sınırın kaba veya kısıtlayıcı olması amaçlanmamıştır. Bu basitçe, kendinizi fazla zorlamamak için sınırlar belirlemenin bir yoludur. İnsanlarla birlikte olduktan sonra ne zaman yorulduğunuzu veya tükendiğinizi düşünün. Arka arkaya birçok gün sosyalleştikten sonra mı? Sizi neyin yorgun hissettirdiğini düşünmek, sınırlarınızın sağlıklı kişisel bakımda kök salmasını sağlamak için iyi bir ilk adımdır.

Küçük Adımlarla Başla

Neyin eksik olduğunu anladıktan sonra, sevdiğiniz insanlarla birlikte olduktan sonra yeniden deşarj olmaya zaman ayırmak için basit adımlar atın. Enerjiniz ve refahınız üzerinde büyük bir etki yaratabilecek çok sayıda küçük sınır vardır:

Her hafta yalnız zaman planlamak

Kendinizi hasta veya yorgun hissederseniz buluşma planlarınızı iptal etmek

Belirli bir süre sonra aramalara dönmemek veya mesajları cevaplamamak

Uyumayı planlamadan en az bir saat önce telefonu bırakmak ve sosyal medyadan uzak durmak

Bir dahaki sefere ilişkileriniz yüzünden biraz gergin hissettiğinizde, bu adımlardan birini veya ikisini deneyin.

İletişim kurmak

Vucudumun dinlenme ihtiyacını karşıladığımda ne kadar iyi hissettiğimi fark ettim. Sonuçta, yorgun olduğumda insanların yanında olamam. Ama bazen arkadaşlarım ve sevdiklerim yorgun olduğumu bilmeyebilir. Kendinize bakma çabalarınızı destekleyebilmeleri için sınırlarınızı size yakın insanlarla paylaşmak önemlidir. Şunun gibi bir şey söylemek kadar basit bir şey olabilir: "Bugun çok yorulduğumu fark ettim. Günün sonunda rahatlamak ve dinlenmek için zamana ihtiyacım var. Konuşmak istersen bana saat 9: 00'dan önce mesaj atabilirsin. "

Yardım isteyin

Bazen sınırları belirlemek zordur. Arkadaşlarımız yalnız kalmak istediğimizde biraz geri çekilebilir. Sevdiğimiz biri zor bir dönemden geçtiğinde ve fazladan desteğe ihtiyaç duyduğunda sınırlarımızı hatırlamak genellikle zorlaşır.

İmana dayanmak, sınırlarımızı aklımızda tutmanın iyi bir yolu olabilir. Sonuçta, biz sadece insanız ve Tanrı'ya yönelmek, ilişkiler zorlaştığında genellikle huzur ve açıklık getirir.