Bir İlişkiyi Sürdürmeniz veya Ayrılmanız Gerekip Gerekmediğini Nasıl Anlarsınız?

Sağlıksız ilişkiler yorucu, acı verici ve sinir bozucu olabilir. Çıktığın, birlikte yaşadığın veya bir arkadaşınla olan bir ilişkinin sana zarar verdiğini fark edersen, kendi yoluna gitmen gerekip gerekmediğine dair zor sorular sorman normaldir.

Sağlığımıza zararlı veya güvenliğimizi tehdit eden ilişkilerden kendimizi uzaklaştırmayı düşünmenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Zor bir ilişkide nasıl ilerleyeceğinize karar verirken, onu ve sizi nasıl değiştirdiğini düşünün.

Kendinizi Güvensiz Hissediyor musunuz?

Güvenlik,birinci öncelik olmalıdır. Fiziksel olarak tehdit altında hissediyorsanız, herhangi bir şekilde istismara maruz kaldıysanız veya birinin taciz edileceğinden endişeleniyorsanız, mümkün olan en kısa sürede harekete geçin.

Unutmayın: kötüye kullanım bir döngü içinde olma eğilimindedir. Aile ilişkilerinde tacize uğradıysanız veya partnerinizin baskı kurduğu bir ilişkisindeyseniz, problem muhtemelen tekrar edecektir. Size yardımcı olmak için eğitilmiş birine ulaşma cesaretine sahip olmak, bu tehlikeli döngüden çok daha erken kurtulmanızı sağlayacaktır.

Küçük Düşmüş Hissediyor musun?

Birisinin sizi küçük düşmüş hissettirmesinden daha üzücü birkaç şey vardır. Bazı insanların kendilerini daha iyi hissettirmek veya daha popüler ve güçlü görünmek için diğerlerini nasıl küçük düşürdüğünü hepimiz biliyoruz. Bu şekilde davranılıyorsanız, zorbalığın norm olduğu bir arkadaşlığa veya ilişkiye devam etmeniz için hiçbir neden yoktur.

Çaba göstermek istiyorlar mı?

Sağlıksız bir yapıya sahip tüm ilişkilerin sona ermesi gerekmez. Bazı durumlarda kendinizi rahatsız veya sinirli hissedebilirsiniz, ancak yine de o kişiyle bunun hakkında konuşacak kadar güvende hissedebilirsiniz. İlişkilerde birbirini dinlemek, öğrenmek ve saygı duymak için çaba sarf etmeye istekliyseniz bu durum ödüllendirici olabilir.

Bir ilişki hakkında sizi rahatsız eden şeyi karşılıklı olarak hiç konuşmadıysanız, duygularınızı ve ihtiyaçlarınızı arkadaşınıza, eşinize veya aile üyenize iletmeyi deneyin. Davranışlarının sizi üzdüğünü bilmiyor olabilirler. Açık iletişim genellikle daha güçlü ilişkiler için kapıyı açar.

Ne yapmalısın?

Her ilişki farklıdır, ancak sağlıksız bir ilişkiden ayrılıp ayrılmayacağınıza karar verirken sağlığınıza ve güvenliğinize öncelik vermelisiniz. Bu durum, daha fazla zihinsel sağlık ve daha iyi öz bakım için önemli bir adımdır.

Bazen kendinizi bulmak ve zorlu bir ilişki hakkındaki gerçek duygularınızın derinliklerine inmek için yalnız başınıza vakit geçirmeye ihtiyacınız olabilir. Bir ilişkiden ayrılmanın doğru karar olup olmadığı konusunda çelişki hissediyorsanız, yalnız vakit geçirip kafa dinlemek cevap aramak için yardımcı olabilir. Hangi kararı verirseniz verin, Tanrı'nın sizi sevdiğini ve sizin için planlarının umutlu olduğunu unutmayın.