Bir arkadaşınızla veya sevdiğiniz biriyle bir kucaklaşma, moraliniz bozukken ruh halinizi yükseltecek kadar güçlüdür. Sevdiklerinizi mutlu günlerde kucaklamak da neşeyi ikiye katlayabilir ve güven duygusu aşılayabilir ve bu da birine karşı sevgi ve şefkatin bir işaretidir. Birini kucaklamak bunların hepsine ve çok daha fazla sağlıksal faydaları vardır.

Doğal bir stres giderici görevi görür

Araştırmalar, güvenilir bir kişi tarafından kucaklanmanın, destek sağlamanın etkili bir yolu olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, sarılmaların sıklığını artırmak, stresi azaltmanın etkili bir yolu olabilir.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Birine sarıldığınızda, duygusal bir yük oluşturan göğüs kemiğine baskı uygulanır. Bu, pleksus çakralarını harekete geçirir ve bu da timus bezlerine yardımcı olur. Bu bez, vücuttaki beyaz kan hücrelerinin üretimini düzenlemekten ve sizi sağlıklı tutmaktan sorumludur.

Kalori yakar

Oldukça inanılmaz ama sevdiklerinize sarılmak da yaklaşık 12 kalori yakmanıza yardımcı olabilir. Bu, birine her sarıldığında kalori yaktığınız anlamına gelir.

Kas gerginliğini rahatlatır

Sarılma, ağrıyla mücadele etmenin yanı sıra kan dolaşımınızı iyileştirerek vücuttaki gerginliği azaltır. Hatta gergin kasların gevşemesine yardımcı olan yumuşak dokulardaki kan akışını destekler.

Beyin sağlığını ve hafızayı destekler

Sevdiğiniz birine sarıldığınızda oksitosin adı verilen bir hormon kan dolaşımına salınır. Bu, bellek gücünü geliştirmeye yardımcı olur. Sadece bu değil, aynı zamanda hareketlilik ve sakinlik arasında iyi bir denge kurmanıza yardımcı olan sinir sistemini de uyarır.

Kan basıncını düşürür

Size yakın birine ne zaman sarılsanız, oksitosin seviyeleri yükselir. Bu hormon vücuttaki kortizolü düşürmek ve dolayısıyla kan basıncı seviyenizi düşürmek için çok önemlidir.