Teknoloji ve internet hayatımızın her alanında yer edinmeye başladı. Bu kadar yoğun teknolojiyle yaşamak ilişkilerimizi ve ilişkileri yaşayış biçimlerimizi de değiştirdi. Cep telefonları artık 6. duyu organımız olmuş vaziyette. İnternetin ve akıllı telefonların yükseliş çağında, özellikle gençler arasında sexting adı verilen mesajlaşma biçimi hızla yaygınlaşmaya başladı. 

Sexting, cinsel içerikli mesajlaşma anlamına gelir. Cep telefonu, bilgisayar gibi herhangi bir dijital araç ile mesajlaşma uygulamaları ya da flört uygulamaları üzerinden cinsel içerikli mesajlar, fotoğraflar veya videolar göndermek demektir. Peki sexting tam olarak neyi içerir?

- Cinsel içerikli yazılı mesajlar

- Çıplak ya da yarı çıplak fotoğraflar veya videolar

- Cinsel eylem içeren fotoğraflar veya videolar

- Cinsel içerikli sesli mesajlar

- Bir kişiyle web kamerası aracılığıyla yapılan canlı sohbetler


Sexting yapmanın bazı incelikleri vardır. Bunları uyguladığınızda sexting yapmayı daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Zamanı İyi Ayarlayın

Gün içinde her saatte müsait olmayabiliriz. Sexting yapmaya başlamak için partnerinizin müsaitlik durumunu öğrenin. Partneriniz ailesinin yanında olabilir ya da bir iş toplantısında bulunabilir. Meşgul olduğu için de mesajlarınıza tatmin edici geri dönüşler sağlayamayabilir.

Adım Adım İlerleyin

Sexting yapmaya başlarken konuya yavaş yavaş giriş yapın. Amacınızı belirten mesaj, fotoğraf ya da video göndermek yerine selam vererek, onu düşündüğünüzü söyleyerek ya da onu ne kadar özlediğinizi belirterek ilk adımı atabilirsiniz. Bir sohbet halinde ilerleyen konuşmalarınızda cinsel hazzın doruk noktasına adım adım gidin. Tahrik edici konuşmalarla sextingin nasıl ileryeceğiniz hakkında birbirinize ipuçları verin. Konuşma süresini uzatarak sextingi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Böylece doruk noktasına ulaşma süreniz artacak ve daha yoğun tatmin olacaksınız.


Çekingen Olmayın

Sexting yaparken utanıyor olabilirsiniz. Bu noktada utanma duygunuzu bir kenara bırakmalısınız. Sexting esnasında her iki tarafın da kendini rahat hissetmesi gerekir. Hayal gücünüzü kullanırken çekingen davranmayın. Hayal gücünüz ve istekleriniz hakkında net davranın ve partnerinize açık açık ifade edin. Siz bu sınırları kaldırırsanız, karşı taraf daha cesur olur.

Görsel Kullanın

Sextingin bir ayağı yazılı mesajlarsa diğer iki ayağı da video ve fotoğraflardır. Sexting yaparken bol bol görsel kullanın. Ancak dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Göndereceğiniz fotoğraf ve videoların çekim açılarına dikkat edin. Vücudunuzdaki tahrik edici bölgelerin görsellerde görünür halde çıkmasını sağlayın ve biraz daha estetik olmasına özen gösterin.

Emoji Kullanın

Bazen anlatmak istediğimiz onca şeyi bir ya da birkaç emoji ile anlatabiliriz. Bu yüzden niyetinizi ve isteklerinizi ifade eden sexting emoji dilini kullanın. Çoğu kişi tarafından bilinen cinsel anlamlar yüklenmiş farklı emojiler vardır. Emojilerle birlikte GİF ve sticker kullanarak, sextingi keyif verici bir sürece dönüştürebilirsiniz. 

Sorular Sorun

Sorular sorarak konuşmayı yönlendirebilirsiniz. Partnerinize sorular sormaktan çekinmeyin. Soru sorarak hem kendinizin hemde partnerinizin hayal gücünü çalıştırabilir ve bu sayede sexting sırasında bazı fantezileri gözünüzde rahatlıkla canlandırabilirsiniz.


Sexting Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sexting, iki kişinin rızasına dayalı olmalıdır. Aynı zamanda karşılıklı güven gerektiren bir eylemdir. Sexting yapacaksanız kendinizi rahat hissetmeniz gerekir. Bazı durumlarda partnerlerden gelen baskı sonucunda kişiler sexting yapmaya zorlanabilir. Bu yüzden mesajlaşırken ya da çıplak görseller gönderirken kendinizi güvenli ve rahat hissetmeniz en önemli şartlardan birisidir.

Sextingi kimlerin ve hangi yaş gruplarının yaptığına dikkat edilmesi gerekir. 18 yaş altı bireylere cinsel içerikli mesajlaşma ya da görsellerin bulundurulması ve bunların paylaşılması hukuken suç kapsamına girer. Ayrıca cinsel içerikli mesajlaşmanın zorla ve baskı altında yapılması da suç kapsamındadır.