Bir arkadaşlıktaki zehirlilik, duygularınız için gerçekten yıpratıcı olabilir. Romantik ilişkiler söz konusu olduğunda, partnerinizin sağlıksız olup olmadığını fark etmenizi kolaylaştıran birkaç sınır ve beklenti vardır. Ancak söz konusu bir arkadaş olduğunda, toksisite belirtilerini yakalaman biraz daha zor olabilir. Öyleyse zehirli arkadaşlığı nasıl anlarsınız? Burada size biraz yardımcı olacak bilgilerimiz var.

- Hayatları, sorunları ve mücadeleleri hakkında her şeyi bilirsiniz, çünkü sürekli kendi hayatları ve yaşam tarzları hakkında konuşmaya devam ediyorlar. Ama senin hakkında hiçbir şey bilmiyorlar çünkü ya konuşkan olmana izin vermiyorlar ya da seni dinlemekle ilgilenmiyorlar.

- Etraflarında olmak ve hatta toplu bir buluşma sırasında onlarla konuşmak gerçekten tüm enerjinizi tüketiyor. Arkadaşınızla güvende hissetmek yerine kendinizi hissizleşmiş hissediyorsanız, bunlar sizin için zehirlidir.

- Herhangi bir kelimeyi söylemeden önce iki kez düşünmeniz gerektiğini hissettiriyorlar çünkü onları üzebilecek ve konuları olmadık bir yere götürebilme ihtimaliniz var ve böyle bir durum kesinlikle sizin lehinize olmaz böyle durumlar onunla görüşmek istememe hissi veya başka bir kavgaya girme korkusu uyandırabilir.

- Zamanınızın değerli olduğunu düşünmezler. Çok dakik olduğunuzu bilmenize rağmen sizi uzun süre bekletebilirler. Son dakikada planlarından cayma durumları yaşarlar ve arkadaş grubunuzla bir gezi planlamak için neredeyse hiç sorumluluk almazlar.

- Ona güvenmekten kendinizi rahatsız hissetmeye başlarsınız veya yanlarında olmanıza rağmen asla rahat edemezsiniz. Her zaman onun yanında kendiniz gibi de davranamazsınız.

- Size saygısızlık ederler veya sizi endişeli ve güvensiz hissettirirler. Arkadaşınız hakkında baskı altında veya sürekli olumsuz hissediyorsanız, bunlar sizin için zehirlidir.

- Arkadaşınız sürekli sizi manipüle ediyor ve ikinizden birinin çılgın olduğunu hissettirebilir ve arkadaşlığınızı sorgulamanızı sağlarlar. Bu büyük bir toksisite işaretidir.

- Hayatınızdaki insanlar söz konusu olduğunda her zaman onları önceliğiniz haline getirmenizi isterler. Her zaman, istemeseniz bile ona zamanınızı ve dikkatinizi vermenizi bekler.

- Sorman gerekiyorsa, "Güvenilir biri mi?" kendinize göre, muhtemelen değiller ve sizin için hayatı olumsuz hale getiriyorlar.

- Arkadaşınız yaşam hedeflerinizi desteklemiyor ve hayatınızdaki diğer ilişkiler hakkında sürekli olumsuz konuşuyor ve senin hakkında olumlu bir şekilde bir iki şey bile söylemiyorsa bu toksit bir arkadaşlıktır ve kendinizi böyle bir durumun içine sokmayın.