Birçok insan doğru kişiyi arama sürecinde astrolojiye başvurur, arkadaşları ya da ailesiyle paylaşır ya da kendine psikolojik destek alır. Bazı zamanlarda ise bu durumun en iyi tanımlayıcısı bedeninizin kendisi olabilir. Belki de bedeninizin size sunduğu bazı uyarı işaretleri aradığınız kanıtlar olabilir.


Ne de olsa, partnerimizin yanlış davranışlarını kendimize yormak çok basittir. Ayrıca, eğer partneriniz gerçekten çekici biriyse, yakınlarınızdaki insanlar onun kötü özelliklerini görmeyebilirler. Ancak sizin içgüdüleriniz ve bedeniniz size yalan söyleyemez. Eğer partneriniz sizi yorgun, gergin ya da düşünemeyecek kadar sinirli hissettiriyorsa, bu iyiye işaret olmayabilir.


Yani bir sonraki sefer partnerinizden emin olamıyorsanız, fiziksel olarak verdiğiniz tepkileri gözden geçirin. Stres, anksiyete ve kaç ya da savaş dürtüleriniz yeni normaliniz haline gelecektir. 

“Kısacası, kötü bir ilişki sağlığınız açısından da kötüdür.” diyor ilişki koçu Treva Brandon Scharf. 

Kalbinizi ve sağlığınızı bu işaretleri dinleyerek nasıl korumanız gerektiğini bilin. Ve her zaman olduğu gibi, eğer yanlış bir ilişkide sıkışmış hissediyorsanız bir danışmandan yardım almaktan çekinmeyin.

1) Gergin Mide

Gelen mesaj sesinin sizin modunuzu düşürdüğü oluyor mu?  

“Eğer yanlış bir ilişkideysek yeni gelen mesaj sesi ya da cevapsız çağrı duyduğumuz zaman midemizde pek de mutlu olmayan kelebekler uçabilir.” diyor travma terapisti Shannon Thomas. 
“Şimdi problem ne acaba, diye düşündüğünüz bir endişe ve gerginlik anıdır.” 

Daha sağlıklı bir ilişkide gelen mesaj sesleri sizi muhtemelen gülümsetir.

2) Sıkı Kaslar

Bir ilişki doğru değilse, size rahat hissettirmekten başka birçok şey hissettirebilir. 

“Yanlış ilişkide olduğumuz zaman partnerimiz etrafımızdayken vücudumuzun büyük kas gruplarında oldukça baskı hissederiz.” diyor Thomas. 

Hiç farkına bile varmadan kaslarınızı sıkıyor olabilirsiniz.

3) Konuşma Zorluğu

Sizin için uygun olmayan birisiyle konuşmayı sürdürmek bile çok zordur. Partnerinizin onayını almak için kelimeler üzerinde tökezlemek veya kendinizle çelişmek sağlıksız bir ilişkinin işaretidir. Bu genellikle reddedilmenin, utanmanın, onaylanmamanın getirdiği anksiyetedir. Eğer karşınızdaki kişi siz bu şekilde belirsiz ve gergin bırakıyorsa doğru kişi değildir.

4) Uyku Problemi

Bazen yanlış ilişkiler uyku alışkanlıklarınızı bile etkileyebilir. 

“Uyku problemleri genellikle stresli ilişkilerde görülür çünkü günlük hayatın dikkat dağıtıcılığından uzaklaşarak yatağa yattığınızda düşüncelerinizle baş başa kalırsınız.” diyor psikoterapist Shirin Peykar. 
“Stres semptomları bütün gücüyle gece saldırır.” 

Eğer uyku probleminize neden olabilecek başka bir sebep bulamıyorsanız ilişkide olduğunuz kişiye karşı olan stres durumunuzu düşünmelisiniz.

5) Genel Rahatsızlık Hali

Bazen stres sizi kendi vücudunuza yabancılaştırır. 

“Genellikle vücudumuz rahatsız hisseder. Özellikle mide, göğüs ve kalp.” diyor Peykar. 

Yani genelde vücudunuz açıklayamadığınız bir şekilde rahatsızlık duyuyorsa bunun sebebi stresli ilişkiniz olabilir. Yanlış partner hem zihninizi hem bedeninizi paramparça edebilir. 


Elbette ki bütün bu işaretler eğer hiçbir sağlık sorununuz yoksa geçerlidir. Emin olmak için her koşulda sağlık çalışanlarına başvurmalısınız.