Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Bu yıl üniden mezun oldum. Kardeşim ise liseden. Zamanında benim yaptığımdan çok daha kötü sıralama yaptı. Benim tercih zamanım ben çok kötü sıralama yaptım muamelesi yaptılar. Kavgalar edildi benle konuşmadılar. Mektup yazdım onlar uyurken sırf beni yanlış anlamasınlar diye. Ortalık o derece kötü durumdaydı zaten mezuna kaldım sonra.Özel üniye asla gönderemeyiz ne işin var o tip insanların içinde diye akla hayale gelmeyecek şeyler söylediler ki eczacılığı isterken öyle bir kötüledi ki babam. Hatta bir üniye gittik görüştük vs. Şimdi babam bugün aynı o gittiğimiz özel üniye kardeşimi eczacılığa göndermek istiyor :) sabahtan beri sessizce ağlıyorum sadece ve çok yalnız hissediyorum bunları anlatabileceğim kimsem yok çünkü 

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
1 Cevap

Öncelikle yazdıklarınızı okuduğumda, verdiğiniz her bir tepkinin oldukça doğal ve de gerekli olduğundan söz etmek isterim.

Bu şekilde aslında zihinsel ve duygusal olarak süreci anlamlandırmaya çalışmaktasınız.


Kardeşler arası süreç, iki kardeş arasında yaşanıyormuş gibi görünse de, esasında bakıldığında, ebeveynlerin, kendilerini tanıdıkları, keşfettikleri ve yapabiliyorlar ise, değiştirebildikleri bir süreçtir.


Yani, siz, ilk çocuk olarak dünyaya geldiğinizde, katı kuralların varlığı, esasında sizin daha iyi yerlerde, daha iyi insanlarla, kendi başına çabalayan ve ayakları üstünde durabilen bir kişi olabilmeniz içindir.

Aileniz olmadan da, kendi değerleri doğrultusunda yaşamda kendine yer bulabilen bir birey olabilmeniz için...


Fakat, zaman geçtikte, bu deneyimler sizinle beraber, ebeveynlerin de birer deneyimi olduğundan, attıkları adımların, koydukları kuralların aslında işe yaramadığı, daha çok zedelediğini gördükçe, bu kez, bir kez deneyip başarılı olamadıkları bu sürecin, tam tersini yapmaktadırlar.


Bu da aslında bir, deneme yanılma yöntemidir.


Burada olan ise, sizin bu deneyiş içerisinde, hayatınızda var olan boşluklardır...

Fakat umut verici olanın, insanın bu boşluğu kendi gücü ile doldurmaya başladığında ortaya çıkan o muazzam tablo olduğundan söz etmek isterim.

Travma aslında her zaman kötü değildir.

Çünkü, travmanın kendiliğinden en doğal olarak gelen, iyileştirici ve güçlendirici bir etkisi vardır.


Yaşadıklarınız, o küçük çocuk olan siz için elbette ki zordu.

Fakat artık büyüdükçe, genç yetişkin ve yetişkin olduğunuzda, aslında bu boşluklara, her insanın sahip olduğunu göreceksiniz, ''aileniz dahil''


Böyle olduğunda, bir savaş ortada kalmadığından, suçlu da kalmıyor olacaktır...


Bu yüzden tabloda şu an dumanı tüten siyah bir baca görürken, biraz daha geriye baktığınızda aslında güzel bir manzaraya sahip dağ evi olduğunu göreceksiniz.

Tutunduğunuz, kendi eliniz olduğunda, bu yetişkin kişi, çocuk olan eski sizi iyileştirebilir.

Bunu tek başınıza yapmada güçlük yaşarsanız da, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi olan bir psikolog ile bu süreci çalışarak üstesinden gelebilir, yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.


Sevgilerimle..

Cevap yazmak için giriş yapınız.