Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Belki cok sacma gelebilir ama 23 yaşındayım kendimi eskisi gibi zeki hissedemiyorum. Algılayamıyorum öğrenemiyorum her seyi cabuk unutuyorum. Kitap okuyorum ne okudugumu anlıyorum ne anladığımı aklımda tutabiliyorum. Hem dikkatim dağılıyor hem algılarimin kapandığını hissediyorum bazen dusunme yetenegim zayıflıyor mu acaba diyorum. Bu durum başarısız ve ozguvensiz hissetmeme sebep oluyor. Kimseyle konusmak gorusmek istemiyorum hicbir sey yapmak istemiyorum. Kendime hakaret ediyorum nerdeyse.

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
2 Cevap

Bahsettiğiniz her bir tepkinin, öncelikle gerçekçi ve geçerli sebepleri olsa dahi, ilk adımınızın bir psikiyatri hekiminden ruhsal muayene olmasını isterim.

Çünkü, uzun vadede Depresyon gibi gerçek bir hastalıktan söz edilebileceğinden, ve de bu hastalık unutkanlıkla da kendini gösterdiğinden, eğer uzun süre tedavi edilmezse, ileride demansa kadar gidebileceğinden, kendi kaynaklarınızı güçlendirme noktasında, ilk adımınız bu olsun isterim.

Sonrasında ise, çıkışını Depresyon vakalarından almış olan, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi olan bir psikolog ile, bu sürecinizi çalışmanızla, bu süreçle kalcı ve sağlıklı baş etme mekanizmaları geliştirebilirsiniz.

Kendi kendine terapi anlamında ise, gününüzün içine, dolaylı olarak duygu durumunuzu iyileştirmek için, ''hareket etmeyi'' eklemenizi isterim.

En basit anlamda, günlük 30 dakikalık bir yürüyüş dahi olabilir.

Burada bu döngüyü kırmanın yolu, bunu ''istemiyor olsanız dahi'' yapmanızdan geçmektedir.


Sevgilerimle..

Merhaba, 


Başarı yolunda en büyük düşman kaygıdır. Varsayımlar üstünde yaratılan stres kişinin yapması gerekenleri yapmamasına sebep olmaktadır.


Çevrenizdeki insanlar ve kendiniz elinizden geleni yaptığınızı gördükten sonra ancak sizin için destekleyici davranış örüntüleri gösterecektir. Bu aşamada geliştirdiğiniz düşüncenin işlevsiz olduğunu yazdıklarınızdan anlayabiliyorum. 


İnsanlardan ve hayattan geri kalma hissinin sizde üzüntü ve kaygı yaşatması oldukça normaldir. Ancak başarma hissi ile  hayatınızdaki dinamiklerin değişeceğini de unutmamalısınız. 


Aynı zamanda başarı aşamasında kaygılı hissetmenin başka sebebi de “ gerekeni yapmamak” olabilir. Örneğin: yeterince ders çalışmıyor olabilir , işe girmemiş o olabilirsiniz. Bu durumun size kaygılı hissettirmesi doğaldır. Bu aşamada biraz daha iyi hissedebilmek için sorumluluklarınızı eksiksiz yerine getirmek önemlidir. 


Tüm bu süreçlere pandeminin etkisini de görmezden gelemezsiniz. Pek çok insanın ortak bir sorun içinde olduğunuzu ve normal olabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız. 


Sevgilerimle..



Cevap yazmak için giriş yapınız.