Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Sevdiğiniz ve. Aşık olduğunuz erkeğin gitmesinin ardından ama hiç bir zaman sevgili olmadığınız sadece arkadaş olduğunuz erkek üzerine konuşuyorum..


Sevdiğiniz erkegin sizi terk etmesinin ardından..


Onu hala sevmeye devam etmek ve onu unutmak istememek ne demek? Bize anlatır? 

Onu unutmaktan korkmak.. Onu unutmamak için canınız acısa bile onu hatırlayacak şeylerle uğraşmak ne anlam ifade ediyor? 

Baska birinin bile sevgilik teklifini kabul edememek. O size sevgili olmak için teklif yapan insanı da kırmaktan korkmak?? Ne anlama gelir? 

Şu düşünce neyi ifade ediyor: eğer onunla sevgili olursam onu mutusz ederim onu üzerim. O sevdiğimi daha unutamadım başka birisiyle nasıl olurum.? Baktığım yerde yine onu görürüm. O kisi yi ruhsal olarak aldatirim (öteki kişiyi düşünürüm) sevgili olduğum kisiye sevgi veremem onu üzerim. 


Bizi terk eden ama bizim hala o kişiyi seviyor olmamız.. 

? Neden böyle düşünürüz? Normal midir bu? 

Karışık anlattım biraz umarım anlatabilmisimdir. 


Tesekkur ederim cevabiniz için.. 

0
0

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
1 Cevap

Öncelikle bütün sorularınızın normal, doğal ve pek de insani olduğundan söz etmek isterim.

Öyle ki, içinde olduğunuz ve anlamlandırmaya çalıştığınız bu dönemin bir ismi vardır; ''yas''


Yas, sevilen bir kişinin gitmesiyle olduğu gibi, bir organ kaybı, ideal kaybı, kısacası bir kayıp sonrası ortaya çıkan tepkiler sürecidir.

Duygusal, düşünsel, fizyolojik ve davranışlar birçok tepkiyi, bu süreçte bekleriz.

Çünkü bu süreç bir hastalık değil, aksine, süreci sağlıklı kılmak adına sindirmeye denk gelen, 6 ile 24 ay kadar sürebilecek bir zaman dilimidir.


İşte, ayrılık sonrasında tam olarak bu dönemde olduğunuzdan, kendinizden beklentinizin sadece, bu duyguları yaşamak olmasını isterim.

Kaygı da, mutsuzluk da, öfke de, beklediğimiz duygulardır.

Bunların her birini, bastırmadan yaşadığınızda, şu an ihtiyacınızın bu olduğunu fark ettiğinizde, iyileşme de başlayacaktır.


Kendi içerisinde inkar, pazarlık, öfke, depresyon, tasarı, deneme ve kabul evrelerine ayrılan, son evreye geldiğinizde artık, başladığınız noktadan çok daha güçlü bir size eriştiğiniz evreleri barındırmaktadır.


Bunun için yapmanız gereken, bütün bunların doğallığını kabul etmek, yaşamak ve bir ayağınızın hala hayatın içinde olduğundan emin olmaktır.

Akabinde, travmanın iyileştirici gücüne tanık olacaksınız.


Sevgilerimle...

2 Yorum
Gizli Kullanıcı

Gizli Kullanıcı

Kendi içerisinde inkar, pazarlık, öfke, depresyon, tasarı, deneme ve kabul evrelerine ayrılan, son evreye geldiğinizde artık, başladığınız noktadan çok daha güçlü bir size eriştiğiniz evreleri barındırmaktadır. (neyi kabul edeceğim o evreye geldiğimde ve neyi inkar edeceğim?) Anlamadım o cevabınızı tam olarak.) şimdiden teşekkürler 20 Ekim 2021 19:14

Psk.TuanaGökce

Psk.TuanaGökce

Yas; duygusal, düşünsel, fizyolojik ve davranışsal tepkiler sürecidir. Ayrılığı inkar etmekle başlar, ayrılıkla ilgili diğer evreler yaşanır ve nihayetinde ayrılık kabul edilir ve bu yaşanan bir tecrübe olarak sizi güçlendirir ve yeni hayatınıza dahil eder. Sevgilerle tekrar.. 21 Ekim 2021 08:23

Cevap yazmak için giriş yapınız.