Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

öncelikle merhaba ben 19 yaşındayım ve bir süredir duygusal ve zihnen kendimi boş hissediyorum ve bu durum iyice beni rahatsız etmeye başladı ne düşünebiliyorum ne ağlayabiliyorum birşeyi yapmak için bile kendimi 2 saat zorluyorum ve ne yapacağım hakkında gram fikrim yok 

1 Yorum
Buseaydin

Buseaydin

Biraz kendini dinlemeye çalış zamana bırak ve ne kadar istemezse de ben bunu yapmak zorundayım diyerek kendini biseylerle meşgul et bu durum ilerde büyük sorunlara yol açabilir 20 Ocak 2021 21:17

Soruya Yorum Yaz

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
2 Cevap

Merhaba,


Duygusal boşluk genelde ilişki problemi gibi lanse edilir ama bundan fazlasıdır ve bu tanım yanlıştır. Oldukça yaşaması zor bir durumdur ve insanın duygusal olarak felç olma durumu olarak tanımlanabilir. Psikolojide ise rahatsızlık ve aşırı mutsuzluk olarak tanımlanır. Kısacası söylediklerinizden daha da fazlasıdır.


Ancak bu durumun pek çok sebebi olabilir. ( Kayıp, başarısızlık hissi, stres, geçmişten gelen sorunlar). Kendiniz ile barışmanıza engel olan genel bir memnuniyetsizlik durumu ortaya çıkarmaktadır 


Bu durumda kendiniz olduğunuz gibi kabul ederseniz duygusal boşluğun ortadan kalkması da kolaylaşacaktır.  Anın ve anın tadını çıkarmayı ön plana koyarak kendinizi sevmeniz gerekmektedir. Bu aşamada size kötü hissettiren her türlü şeyden kurtulmalısınız.  Aynı zamanda zihninizin size söylediği olumsuz düşüncelerden uzaklaşmalısınız. Bu aşamada fiziksel sağlığınızı da oldukça önem göstermelisiniz. 


Baş etme yöntemleriniz yetersiz kaldığında bir uzmana danışmak oldukça kıymetli olacaktır. 


Sevgilerle..

Zaman zaman hislerimizin içimizden çekilip alındığını ve bir daha herhangi bir duyguyu hissedemeyeceğimizi düşünebiliriz. Bu durumun ortaya çıkmasında geçmişte yaşanan olumsuz yaşam olayları, stres, vakit harcanacak bir aktivite bulamama, rutinlerin bozulmaması ve tekdüze yaşam tarzı etkili olabilir. Herhangi bir şeyi yapmak kendinizi zorlamaya çalışmanız da size katkı sağlamayabilir.


Öncelikli olarak bulunduğunuz durumun nedenlerine dair fikir yürütmeye çalışmanız çözümü nerede aramanız gerektiğine dair fikir oluşturabilir. İçinde bulunduğunuz noktada kendinizi bir şeyler yapmaya zorlamak yerine neler yapmak istediğinize dair karar vermek adına kendinize zaman tanımalısınız. Aklınıza gelen yapmak istediğiniz aktiviteleri not almanız ve kısa vadede yapılabilecekler arasında hangilerinin yapılmasının mümkün olduğunu değerlendirerek bu durumları gerçekleştirmeye yönelik küçük adımlar atmanız faydalı olabilir. Zamanla sürekli hale gelen ve hedeflediklerinizi gerçekleştirdiğinizi gördüğünüz bu durumla beraber yaşadığınız problemin çözülmesine katkı sağlayabilirsiniz.


Bunun yanı sıra rutinlerinizi değiştirmek adına yeni bir alanda eğitim almak, daha önce dinlemediğiniz bir müzik türü dinlemek, okumadığınız bir kitap türü okumak gibi daha önce yapmadığınız şeyleri denemeniz beyninizde yeni öğrenme yolları oluşturacağı gibi zihinsel olarak meşgul olduğunuzu hissetmenize katkı sağlayabilir. Bu noktada yapmak istediğiniz aktiviteyi seçme hakkı tamamen size ait, istekleriniz ve düşünceleriniz doğrultusunda alternatifler belirlemeniz gerçekleşmeyen aktiviteleriniz nedeniyle hayal kırıklıkları yaşamanıza engel olabileceği gibi zihinsel olarak anlamlı bulduğunuz faaliyetleri gerçekleştirmenizi sağlayarak size katkı sağlayabilir.


Cevap yazmak için giriş yapınız.