Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Merhaba

3 yillik iliskim vardi yeni ayrıldım nisanliydim.eski nisanlim da hep bi düğünü erteleme durumu vardı,sorulduğunda mükemmelliyetcilik duygusundan kaynaklı olduğunu söylüyor, psikiyatrist e gittik asiri kaygı bozukluğu var dendi.ilac kullanması gerekliymis, ayrica eski nisanlim beni çok severdi hala da peşimi birakmis degil, ayrılmış olsam bile. Sormak istediğim beni çok seviyor ama nikah masasına oturmuyor ,sizce neden ?

0
0

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
2 Cevap

Öncelikle yaşadığınız sürecin, ayrılık ile sonlanmasının esasında, mecbur bir seçim olduğunu görüyorum.

Öyle ki aslında, karşılıklı sevginin varlığını anlamak mümkün.

Bu noktada da aklınızı kurcalayan, ''Sormak istediğim beni çok seviyor ama nikah masasına oturmuyor ,sizce neden ?'' sorunuzun cevabını esasında, ''düğünü erteleme durumu vardı,sorulduğunda mükemmelliyetcilik duygusundan kaynaklı olduğunu söylüyor, psikiyatrist e gittik asiri kaygı bozukluğu var dendi.'' diyerek vermiş durumdasınız.


Bu, elbette ki tek bir neden olmamakla birlikte, şu an için bilinir tek neden olduğunu belirtmek isterim.

Eğer, karşı taraf gerçek anlamda Yaygın Anksiyete Bozukluğu tanısı aldıysa ve de bu tanı şiddetli seviyedeyse, ilaç desteğini görmek isteriz.

Fakat, burada en önemli tedavi aracı, psikoterapi olacaktır.


Öyle ki, kaygı aslında oldukça doğal ve gerekli bir duygudur ve de, geleceğe yönelik tehdit algısını içerir.

Normal şartlarda, ilk insanları doğal afetlerden ve yırtıcı hayvanlardan korumaya iten bu duygu, hala bizimle beraberdir.

Birçok sebepten ötürü, karşı taraf bu duyguyu, haddinden fazla yaşadığından ve de, tehdit algısı, hayatının ''tamamını'' kapladığından, burada, ''evlilik'' de bu alanlardan biri olması sebebiyle, aslında, çektiği sancıdan ötürü, bu erteleme davranışını sergilediğini çıkarabiliriz.


Bu noktada, sağlıklı ve kalıcı bir çözüm için, medikal yani ilaç desteği ile beraber, karşı tarafın Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi olan bir psikolog ile bir araya gelerek, duygu, düşünce ve davranışlarını çalışmasını isterim.

Bu şekilde, eziyet veren düşüncelerin tesirini azaltabilir, yaşam kalitesini arttırabilir ve de, kendi kendisinin terapisti olabilir.

Bu şartlar alında ise, ilişkinizi bu raddede gözden geçirmeniz, adınıza çok daha sağlıklı olacaktır.


Sevgilerimle..

Merhaba, 


Öncelikle yaşadığınız problemi anlamlandırmak istediğinizi görmekteyim. Ancak süreç içerisinde sorduğunuz tüm soruların genel ve kesin bir cevabı ne yazık ki yoktur. 


Bu nedenle yaşadığınız durumlara kendi ilişkiniz içerisinde değerlendirmeniz gerekmektedir. Nişanlınızın yazdıklarınız doğrultusunda bir psikolojik probleme sahip olduğunu görmekteyim. Yaşadığı sorun sebebi ile gelen kaygı bozukluğu hayatının her alanında işlevselliğini etkileyen sorunlar ortaya çıkartmaktadır. 


Bu süreçte evlilik normal bir süreçte dahi barındırdığı belirsizlikler nedeni ile kaygı ortaya çıkartabilirken böyle bir sorun ile şiddeti oldukça artmaktadır. 


Burada kendinize ve partnerinize yapıcı bir ortamda konuşma fırsatı sağlamanız var olan sorunun ortadan kalkması adına ilk adım olacaktır. 

Hastalığını anlayıp onda yarattığı etkileri görmek sorunun sevgi ya da ilgi kaynaklı olmadığını görmenizi sağlar. 


Bu süreçte bir uzmandan beraber destek almak faydalı olabilir. Ancak her zaman evlilik gibi maddi manevi sorumlulukları beraberinde getiren bir süreçte aynı zamanda psikolojik bir tedavi sürecine girme ile ilgili aldığınız  sorumluluğun sizin açınızdan olumlu ve olumsuz taraflarını da değerlendirmelisiniz.


Sevgilerle.. 

Cevap yazmak için giriş yapınız.