Güven, her ilişkide değerli bir varlıktır. Bir bireyin mutlu bir ilişki kurma yeteneğini şekillendiren temel taşıdır. Güven, iki kişinin birbirine güvenmeyi öğrenebileceği bir ilişkide rahatlık sağlar. İlişkilerinizde güven oluşturmanıza yardımcı olacak aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurmanızda yarar vardır. 

İlk Anahtar Zamandır

Sağlıklı ilişkiler ve sağlıklı evlilikler, birbirlerinin hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyleri, önemli konuları, favori konuları, yaşam deneyimlerini ve beklentilerini öğrenmek için zaman gerektirir. Çiftler arasında güven, birbirlerine zaman ayırarak inşa edilir. Bireyler, birlikte geçirilen zaman saygılı ve onur verici, azami düzeye çıkarılmış ve tatmin edici ve ödüllendirici (zorlayıcı olsa bile) olduğunda rahatlar. Uzun süredir birlikte olan çiftler bile, ilişkideki güveni beslemek için birbirlerine zaman ayırmaya devam etmelidir. Unutmamalısınız ki güven çabucak kazanılmaz. Oldukça sabırlı olup zamanla bu duygunun sağlam bir şekilde oturmasını beklemelisiniz.

İlişkilerde güven neden önemlidir?

İkinci Anahtar Güvenilirliktir

Güvenilirlik, her bireyin rahatlıkla güvenebileceği birine sahip olma ihtiyacı nedeniyle önemlidir. Çiftler birlikte büyüdükçe, eşler, ilişki veya ailede belirli roller ve sorumluluklar üstlenir. Bir aileyi veya evliliği birlikte etkili bir şekilde yönetmek için birbirlerine güvenme yeteneği, güveni sürdürmek için çok önemlidir. Güvenilirlik, başarılı ilişkiler için gerekli olan kalıcı bir güven oluşturur. Kendinize şu soruyu sorun: ‘’ Ben güvenilir bir partner miyim?’’ Bu sorunun neticesinde kendiniz ve partneriniz için adımlar atın ve ilişkinizdeki güven duygusunu sağlamlaştırın.

Anlamak, Güvene Dayalı Bir İlişkiyi Derinleştirmenin Üçüncü Anahtarıdır

Anlayış ne kadar büyükse, eşlerin koşulsuz sevgi geliştirmesi de o kadar muhtemeldir. Birçok ilişki, birbirlerindeki farklılıkları anlama ve kabul etme konusunda gönülsüz görünen girişimlerden mustariptir. Bunun bir parçası da ilişki beklentilerinin ne zaman gerçekçi ve ne zaman gerçekçi olmadığını anlamaktır. Anlamadan güven tesis etmek zordur. Bu yüzden acele etmeden ilk başta anlamaya çalışın. Emin olun bunun faydasını ilişkinizde göreceksiniz. Anlayışlı her davranış, ilişkinizin geleceğini yönlendirir ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlar. Bu durum, partneriniz ve sizin için oldukça önemlidir.

Güven, her ilişkide değerli bir varlıktır.

Güvene Dayalı Bir İlişki Geliştirmenin Dördüncü Anahtarı Fedakârlıktır

Bir kişi ilişkinin iyiliği için bir şeyler feda ettiği davranışlar sergilediğinde, güven gelişir. Bu, bir ilişkideki bencilliğin tam tersi olarak düşünülebilir. Bu zordur, çünkü birçok insan (bilmeden) eşlerinden kendilerinin yapmaya istekli olduklarından daha fazla fedakârlık beklerler. Bir partnerin diğerine karşı herhangi bir kızgınlığını önlemek için her iki partnerin fedakârlıkları dengeli ve karşılıklı olmalıdır. Sağlıklı bir evlilik, ilişkiyi daha iyi hale getirmek için her biri birbirini feda eden iki kişinin ürünüdür. Partnerlerin beklentilerinin ne olduğunu birbirleriyle tartışmaları ve her bir partnerin ilişkileri veya aileleri için ne tür fedakârlıklar yaptığını hissettiği konusunda açık olmaları yararlıdır.


Güvene Dayalı Bir İlişki veya Evlilik Geliştirmenin Beşinci ve Son Anahtarı Minnettarlıktır

Bu, bir partnerin çabalarını takdir etmek ve takdir etmek anlamına gelir. Eşler veya partnerler ilişkilerde büyüdükçe, asla hafife alınmamalıdır. Her zaman nezaketleri, çabaları ve ilgileri için takdir ettikleri gösterilmelidir. Bunu yapmak, onlara önemli olduklarını ve çabalarının ödüllendirildiğini ifade eder. Birinin kalbine güvenmek karşılıklılık gerektirir, çünkü jestleriniz takdir edildiğinde sevgiyle hareket etmeye devam etmek daha kolaydır. Minnettarlık önemlidir, çünkü kişi nadiren değer vermeyen birine sevgi dökmeye devam eder. Minnettarlık eksikliği bir ilişkiyi mahvedebilir. Karşılıksız olan ilgi ve çaba, zamanla söner ve bu da ilişki için kötü sonuçlar doğurabilir. Nezaketle karşılık verilmeyen durumlarda, ilişkide çatlaklıklar meydana gelir ve o ilişkinin ömrü kısalmaya başlayabilir.