Cinsel birliktelik sırasında kadın ve erkeklerin fiziksel ve psikolojik olarak ulaştığı hazzın doruk noktasına orgazm denir. Yapılan araştırmalara göre cinsel birliktelik sırasında kadınların erkeklere oranla orgazm olma oranı daha düşük ve kadınların orgazm olma süresi erkeklere oranla daha uzundur. Hatta bazı kadınlar hayatları boyunca hiç orgazm olamıyor. Araştırmaların bir diğer sonucu da kadınların sadece %18'i orgazma ulaşabildiğini gösteriyor. Birçok kadın ise nasıl daha iyi orgazm olacağını bilmiyor.

İletişim Kurun ve Rahatlayın

Bir cinsel birliktelikten ne istediğinizi, ne beklediğinizi ve ihtiyaçlarınız hakkında partnerinizle açık ve net bir şekilde konuşun. Gerginlik bir cinsel birleşmeden alınacak hazzı ve tatmin olma olasılığını düşürür. Bunun için ortamınızda ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. Mum yakabilir, müzik açabilir, loş bir ortam yaratabilirsiniz. Sözlü uyarılarla cinsel tahrik oranını daha da arttırabilirsiniz.

Ön Sevişme 

Aşk hormonu olarak bilinen oksitosin hormonunun salgılanması, orgazm olma olasılığını yükseltir. Cinsel birliktelik sırasında partnerinizle ön sevişme süresini ne kadar uzatırsanız vücudunuz o kadar çok oksitosin hormonu salgılayacaktır.

Sarılmak

Oksitosin yani aşk hormonunun salgılanması için bir diğer püf nokta ise sarılmaktır. Partnerinize sarılmak, dokunmak ve ön sevişme, cinsel birlikteliğin giriş aşamasıdır. Bu giriş aşamasının atlanması kadınların orgazm olmasını zorlaştırabilir. Sarılmak, orgazm olmayı kolaylaştıracaktır.

Kadınların orgazm olabilmesi için iki önemli noktanın uyarılması gerekir: Klitoris bölgesi ve G noktası.

Manuel (El) Klitoral Orgazm

Bir kadının orgazm olabilmesi için ilk olarak klitoris bölgesinin uyarılması gerekir. Klitoris bölgesi, vajina dudaklarının birleştiği noktada küçük bir yumrudur. Erkekler için penis neyse kadınlar için klitoral bölge odur. Kadınların cinsel birliktelik sırasında en fazla orgazm olduğu bölgelerden biridir. Elle hafif dokunuşlarla kesintisiz, hızlı hareketler ve titreşimler bu bölgenin uyarılmasını sağlar. Dairesel ve hafif dokunuşlar, uyarılmak için yeterli olacaktır.

G Noktası Orgazmı

Vajinada, G noktası denilen küçük bir alan vardır. İlk defa 1950'li yıllarda Alman bir jinekolog, vajinanın duvarında uyarılmaya açık yeni bir nokta olduğunu açıklamış ve buna G noktası demiştir. Bu bölge vajinanın ön duvarında, idrar noktasına yakın bir yerdedir. Vajinanın içine doğru 2-3 cm derinliğinde bulunur.

G noktasını nasıl bulabiliriz? 

G noktasını normal zamanlarda bulmak zordur. Eğer bir kadın, cinsel açıdan uyarılırsa ve zevk almaya başlarsa bu bölgenin içi sıvıyla dolmaya başlar ve bezelye büyüklüğünde bir şişlik oluşur. Parmakla hissedilerek bulunabilir. Bu bölge, klitoris bölge gibi hafif dokunuşlar ve titreşimlerle kolay kolay uyarılmaz. Daha sert ve hızlı bir basınçla uyarılması gerekir. Bir cinsel birliktelik sırasında G noktası orgazmının diğer orgazm çeşitlerine göre daha fazla cinsel haz yaşattığı bilinmektedir.

Uygun Pozisyonu Bulmak

Kadınlar için en iyi pozisyon klitoris bölgesinin ve G noktasının uyarılmasını sağlayan pozisyonlardır. Her zaman aynı pozisyonda kalmamalı ve pozisyon değişikliği yapılmalıdır. Sürekli aynı pozisyonda kalmak, cinsel birlikteliği sıkıcı hale getirir ve orgazm olmayı geciktirir. 

Bacakların duruşu

Bacakların duruşu orgazmın haz seviyesini etkiler. Cinsel birliktelik sırasında bacakları açar pozisyona getirmek genelde kadınlara daha fazla haz verir. Ancak bazı kadınlar, bacakları kapalıyken orgazm noktasına daha hızlı ulaşır. Zevk kapasitesini yükseltmek için hangi bacak pozisyonunun daha fazla zevk verdiğini keşfetmeniz gerekir.

Vibratör Kullanmak

Vibratör kullanmak orgazm olma süresini hızlandırmaya yardımcı olur ve vajinada bulunan klitoris bölgesinin uyarılmasını sağlar. Manuel orgazmın tek başına vereceği hazdan daha fazla haz verir.

Kayganlaştırıcı Jel Kullanmak

İyi bir cinsel birliktelik için sürtünmenin olabildiğince az olması gerekir. Bunun için de vajinanın kaygan olması gereklidir. Her vajina yeterince kaygan olmayabilir. Böyle bir durumda iyi bir kayganlaştırıcı jel kullanmak, sürtünmeyi azaltacak ve cinsel birlikteliğin kalitesini arttıracaktır.