İlişki dünyasına adım attığınızda birçok farklı tip erkekle karşılaşma olasılığınız vardır. İyi haber ortalıkta dolanan bir sürü harika, eğlenceli ve ilgili insanlar var. Fakat görmezden gelinmek ya da kırık bir kalp istemiyorsanız 7 farklı kişilik tipi vardır ki uzak durursanız daha iyi olur.

 

 1) Bencil Erkek

 Birlikte olduğunuz erkek sadece kendisini mi önemsiyor? Kendi önceliklerini ortaya koyan biriyle birlikteyseniz ve sizin ilgi alanlarınıza daha az dikkat ediyorsa ve kendisini dünyadaki en iyi insanlardan biri olarak tanıtıyorsa bencil ve biraz da küstah biriyle olduğunuzu not etmelisiniz. Her konuda uzman olduğunu size belli etmeye çalışan biriyle birlikteyseniz onunla ilişkinizi sonlandırmak güzel bir tavsiye olacaktır. Özgüven tercih edilebilirdir fakat eğer bu kişi sizin   ihtiyaçlarınızı ve arzularınızı yeterince umursamıyor ve hatta önemsemiyorsa bu tercih edilebilir değildir.

 

 2) Yalancı Erkek

 Söylediklerine güvenemediğiniz ve size karşı dürüst olmayan bir insanla birlikte olmak oldukça yorucudur ve duygusal olarak zorlayıcıdır. Bir yalancı ile birlikte olduğunuz zaman size uygulayamayacağı sözler verir, doğru olmayan hikayeler uydurur ve kendisi hakkında hiçbir zaman dürüst olmaz. Kendi öz iradesi ile sizi kandıran birini gördüğünüz zaman otomatik olarak onun güvenilmeyeceğine dair kırmızı alarmı görmelisiniz. Her sağlıklı, mutlu ve doyurucu ilişkinin en temel özelliği karşılıklı güvendir. Aranızdaki ilişkiyi daha da güçlendirmek için karşınızdaki insana güvenmeniz gereklidir. Bir şeyler uyduran ve size yalan söyleyen biriyle birlikteyseniz eğer hoşçakal demenin vakti gelmiştir.

 

 3) Kısa İlişki İnsanı

 Birlikte olduğunuz insandan gerçekten çok hoşlanıyorsanız ilişkinizi bir sonraki seviyeye çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Ancak kısa ilişkilerin insanı olan biriyle birlikteyseniz bir sonraki adım hiçbir zaman gelmeyecektir. Kısa ilişki insanları ilişkiyi genellikle yüzeysel seviyede tutarlar. Bu yüzden kendi fikirleri hakkında çelişkilidirler, sürekli başkaları ile mesajlaşırlar, sizi kendi arkadaşlarıyla ve ailesiyle tanıştırmak konusunda çekingen davranırlar. Eğer sıkı bağlarla bağlanmış ve uzun süreli bir ilişki istiyorsanız yanınızdaki kısa ilişki insanını bırakın ve yeni anlamlı ve derin ilişkiler arayan biriyle tanışmak için yollar arayın. 

 

4) Sizi Peşinden Sürükleyen Erkek

Ilişki dünyasında birçok farklı seçenek olmakla birlikte uzun süreli bir zamanda inişleri ve çıkışları olan biriyle zaman geçirmiş olmak çok da nadir değildir. Örneğin biri ile birkaç kere görüşmüşsünüzdür ve haftalarca ondan tekrardan haber anlamışsınızdır. Ve birçok kez gecenin bir vakti önünüzde ondan mesaj düşmüştür. Sadece sıkıldığında, kendi istediğinde ya da  takılmalık birini aradığında sizinle iletişime geçip size kendinizi kötü hissettiren biriyle olmaktansa sizi kendi hayatının önceliğine koyan birini bulmalısınız. Onun telefonunda arada bir önüne düşen herhangi bir isim olmaktansa bu tür insanları gözardı edip gerçekten bağ kurabileceğiniz biriyle olmalısınız.

 

 5) Hiç Çaba Harcamayan Erkek

Bir ilişkinin içerisindeyken ilişkide efor sarf eden sadece erkek olmamalıdır, ancak eğer her zaman onunla iletişim kuran, planları hazırlayan ve bu ilişkinin yürümesi için iletişimi devam ettiren kişi sadece sizseniz gözardı etmeniz gereken bir ilişki içerisindesiniz. Hem siz hem de birlikte olduğunuz erkek beraber vakit geçirmeniz ve birbirinizi tanımanız için harekete geçmeli. Bütün çabayı siz gösterdiğinizde ve karşılığında hiçbir şey almadığınızda bu sağlıklı bir iletişim değildir. Eğer karşınızdaki erkek söz konusu sizinle zaman geçirmek olduğunda kayıtsız kalıyorsa başka biriyle zaman geçirmenin vakti gelmiştir.

 

 6) Duygusal Olarak Uygun Olmayan Erkek

 Duygusal olarak hazır olmayan ve bağlanamayan biriyle birlikte olmak birçok problemi de beraberinde getirir. Size belkide hiçbir zaman açılamayabilir, aklındakileri söylemeyebilir veya etrafınızda çaresiz bir şekilde dolanabilir. Ve eğer derin ve anlamlı bir ilişki istiyorsanız sizin için en iyisi duygusal olarak uygun olmayan bu insandan uzak durmaktır çünkü sizi hiçbir zaman kendi içine dahil etmeyecektir. Size her zaman en aşağı bir kol mesafesi uzaklıkta bulunuyorsa ve hiçbir zaman sizin yanınızda duvarlarını kaldırmıyorsa bu ilişki gerçekten tam olarak yürümez çünkü onun hiçbir zaman gerçekten içinde ne olduğunu anlayamazsınız.

 

 7) Kontrollü Erkek 

Birlikte olduğunuz erkek size hiç ne konuşup konuşmayacağınızı ya da ne giyip ne giymeyeceğinizi söyledi mi? Kontrolcu erkekler genellikle sizi domine etmeye ve onun hareketlerine göre şekil almanıza uğraşırlar. Sıklıkla kıskançlık yaparlar ve diğerleri ile olan ilişkinize kuşku ile bakarlar. Eğer birlikte olduğunuz insan tarafından manipüle edildiğinizi ya da zorbalığa uğradığınızı düşünüyorsanız bu ilişkiyi hemen sonlandırmalısınız çünkü bu da bir ruhsal taciz çeşididir. Siz kendinizi biliyorsunuz ve ne yapıp ne yapmayacağınıza da sadece siz karar verebilirsiniz.