Mutluluklar paylaştıkça çoğalır diye boşuna dememişler. Hele ki içinden çıkılmaz sorunların arasında kaldığımızda tavsiye almak için çevremize danıştığımız durumlar oluyor. Arkadaşlarımızla mutluluğumuzu paylaşmak ve tavsiye almak normaldir. Ancak romantik ilişkiler özeldir. İlişki içinde yaşanan bazı şeyler ilişki içinde kalmalıdır. Bir ilişkide, iki kişinin arasında kalması gereken bazı konuların üçüncü kişilere anlatılması ise ilişkiler için pek sağlıklı bir durum değildir. İlişkiler söz konusu olduğunda anlatılması uygun olmayan konular nelerdir?


1- Küçük Tartışmalar

Her ilişkilerde iniş çıkışların olması çok doğal bir durum. Tartışmanın heyecanı ve siniriyle, enerjimizi ve öfkemizi boşaltmak için başkalarıyla iletişime geçmemiz de çok normal. Ancak her küçük olayın ve tartışmanın diğer kişilerle paylaşılması sağlıklı değildir. Sizin ve partneriniz arasında olan sorunları bir şekilde halledebilirsiniz ve üstesinden gelebilirsiniz ancak partnerinizle ilgili anlattığınız her olumsuz detay, arkadaşlarınızın zihninde kötü bir imaj yaratacaktır. Bu kötü imaj ise arkadaşlarınızın partnerinize karşı negatif yönde tavır takınmasına neden olabilir. Siz olayları ve sorunları unutmuş olsanız bile arkadaşlarınız kolay kolay unutmayacaktır.

2- Cinsel Hayatınızla İlgili Detaylar

Konu ilişkiler olduğunda konuşmamanız gereken en önemli konulardan birisi ise cinsel hayatınızla ilgili detaylardır. Yatak odası partnerlerin en özel alanıdır. Yatak odasında olanlar, yatak odasında kalmalıdır. Cinsel yaşamınızla ilgili detayları arkadaşlarınızla paylaşmanız, partneriniz için fazlasıyla kırıcı olabilir. Yatak odasında yaşanılanlar sadece size ait değildir. Aynı zamanda partnerinize de ait detaylardır. Arkadaşlarınızın partnerinize duyduğu saygıya zarar vermemek için bu detayları başkalarıyla paylaşmamanız gerekir. Ayrıca paylaştığınız detayları, partnerinizin bir başkasından duyması ilişkiler için yıkıcı olabilir.


3- Parasal Sorunlar

Partnerlerinizin yaşadığı maddi sıkıntıları ve ilişkinizdeki parasal sorunları bir başkasıyla paylaşmamanız gerekir. Partnerinizin arkasından konuştuğunuz her şey, zamanı geldiğinde karşınıza çıkabilir ve sizi zor durumda bırakabilir. Dışarıdaki insanlar, hem partneriniz hem de ilişkinizi yanlış bir şekilde yargılayabilir. Hatta bazı istenmeyen tavsiyelerde bulunarak sizi yanlış yönlendirebilir. 

4- Geçmiş İlişkiler

Bir ilişkide partnerlerin birbirlerinin geçmişini bilmesi, duygusal yakınlık için önemli bir adımdır. Her iki partner de birbirinin kim olduğunu, geçmişte neler yaşadığını bildiğinde, ilişkide daha rahat hareket eder. İki kişinin birbirine kendisini açması ise özel ve önemlidir. Böyle bir durumda partnerinizin geçmişini ve geçmiş ilişkilerini arkadaşlarınızla paylaşmak ve onların değerlendirmesine sunmak doğru değildir. Çünkü yaşanılan her şey ve hissedilen her duygu, partnerinizin özelidir. Partnerinizin size güvenerek paylaştığı sırları bir başkasıyla paylaşmanız ise aranızdaki güven ilişkisini de sarsabilir.


5- Kıyaslama Yapmayın

Arkadaşlarınızın partneriniz hakkında olumsuz düşünmesini istemiyorsanız, onları arkadaşlarınızın yanında başkalarıyla kıyaslamayın. Özellikle eski ilişkileriniz ile şimdiki ilişkileriniz arasında bir kıyaslama yaptığınız zaman, arkadaşlarınızın gözünde partnerinizin saygınlığı zedelenir. Böyle bir kıyaslamadan haberi bile olmayan partnerinizin bu kıyaslamayı bir başkasından duyması rencide edici olur.

6- Şikayetler

Neredeyse hiçbir ilişki mükemmel değildir. Her insanın ilişkisinde ya da partnerleriyle ilgili memnuniyetsiz olduğu ve şikayet ettiği durumlar vardır. Ancak ilişkinizde şikayetçi olduğunuz her konuyu arkadaşlarınızla paylaşmanız doğru değildir. Sık sık partnerinizden yakındığınız takdirde, sizin mutsuz olduğunuzu gören arkadaşlarınız ayrılmanızı isteyecektir. Bir sorununuz ve şikayetiniz varsa öncelikle partnerinizle konuşmalı ve çözüm üretmeye çalışmalısınız.


7- Partnerinizin Özel Görünen Aile ve Sağlık Problemleri

Partneriniz sorunlarını çevresine anlatmaya açık ve istekli biri değilse onun sınırlarına saygı duymalısınız. Partnerinizin ailevi sorunları ve sağlık sorunları gibi hayatlarını etkileyen stresli ve zorlu bir süreç yaşıyorsa, bu sorunların sadece ikiniz arasında kalmasına özen gösterin. Bu sorunları, partneriniz izin verdiği ölçüde arkadaşlarınıza anlatmalısınız. Kişisel bir problem olduğu için partnerinin sınırlarına saygı duymalısınız.