Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

25 yıldan beri antidepresan ilaçları kullanıyorum bir çok teşhis konuldu en son panikatak teshisi konuldu ama hala kendimi gergin kaygılı endişeli ve aniden bir şey olacakmış gibi hissediyorum ve korkuyorum 3 hafta dışarı çıkamadım arabaya yeni binmeye başladım ama zorla. Dışarı cıkınca ve arabaya binince ani bir kalp çarpıntısı korku ve endişe yaşıyorum ne yapacağımı bilmiyorum en son doktor panikatak teşhisi koyunca kullandığım ilaçlara bir de zanaks ekledi çok zor durumdayım bu endişe ve kaygı korku çok kötü etkiliyor yardımcı olursanız sevinirim 😔

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
3 Cevap

Merhaba,


Öncelikle yaşadığınız durumdan dolayı üzgün olduğumu söylemek isterim. Kaygı durumu gündelik hayatımızı etkileyecek kadar kuvvetli bir hal aldığında baş etmesi gerçekten çok zor bir hal almaktadır. 


Tedavinizin devam ettiğini görüyorum. Ancak böyle durumlarda ilaç tedavisinin yanında hayat kalitemizi artırabilmek adına terapi almamız da gerekmektedir. Bu nedenle kaygı alanında uzman BDT uygulayabilecek bir uzmana danışmanız faydalı olacaktır. 


Size vereceği bu işlevsiz düşünceleri yok eden danışmanlık ile daha sağlıklı günler görmenizi sağlayacaktır..


Sevgilerle..

Merhaba. Günlük hayatın içerisinde zaman zaman endişe hissinin meydana gelmesi normal kabul edilir. Ancak bu endişenin tamamıyla kişiyi ele geçirdiği, ortada herhangi bir tehlike yokken kendini gösterdiği, uzun süre devam ettiği ve çok güçlü hissedildiği zamanlarda Anksiyete Bozukluğundan bahsetmek mümkün olur.


Kaygı duygusunun bireyi ele geçirmesi, sosyal yaşamı da olumsuz etkileyerek sizin de bahsettiğiniz gibi dışarı çıkamama, çıktığında çeşitli semptomlar gösterme gibi nedenlerle yaşam kalitesini düşürebilir.


İlaç tedavisi ve psikolojik terapi kaygı bozukluğunun tedavisinde kullanılan yöntemlerdir. 

İlaç tedavisi ile beraber kaygı oluşturan düşünce şemalarının değiştirilmesine yönelik

terapiye de başvurulabilir.

Bilişsel davranışsal terapi, kaygı bozukluklarının tedavisi amacıyla başvurulan teknikler arasında oldukça etkili bir terapi şeklidir. 

Bilişsel davranışçı terapi, kişilerde anksiyeteye sebep olan düşüncelerin köküne inmeyi ve sorunun çözümü için farklı davranış alışkanlıkları edindirmeyi sağlamaktadır.

Size en uygun psikolojik tedavi şekli için bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim. 

Öncelikle uzun süredir yaşadığınız şikayetlerinizin sizin açınızdan ne ölçüde yıpratıcı olduğunu anlayabiliyorum. Kendinizi gergin, kaygılı, endişeli ve her an bir şey olacakmış gibi hissetmeniz günlük hayat aktivitelerinizi sağlıklı bir biçimde gerçekleştirmenizin önünde engel oluşturuyor olabilir.


Öte yandan tedavi noktasında ilaç kullanmayı sürdürüyor olmanız son derece önemli olsa da ilaç tedavisinin yanı sıra psikoterapi seçeneğinin değerlendirilmesinin oldukça faydalı olabileceğini söyleyebiliriz. Yaşadığınız şikayetlerin ortadan kalkmasına ilaç geçici biçimde katkıda bulunsa da kaygı uyandıran düşünce yapısının devam etmesi bu durumun nüksetmesine neden oluyor olabilir.


Bu noktada psikoterapi seçeneğini değerlendirmenizle birlikte kaygı uyandıran ve kaygınızın sürmesine katkıda bulunan düşüncelerinizin tespit edilmesinin mümkün olacağı dolayısıyla çözüm noktasında seçeneklerinizin artacağı kanaatindeyim. Yaşadığınız kaygı ve endişenin işlevsel olmayan düzeyden işlevsel düzeye gerilemesi adına bir profesyonelden destek almanız ve psikoterapi seçeneğini değerlendirmeniz faydalı olabilir.


2 Yorum
Minetiyek

Minetiyek

Psikologlar kaç defa görüştüm iyi bir netice almadım çok çaresizim ne yapacağımı bilmiyorum 08 Şubat 2021 18:52

corpuscallosum

corpuscallosum

"Bilişsel Davranışçı Terapi" alabileceğiniz bir psikologdan destek almanız sizin açınızdan daha fazla fayda sağlayabilir. 08 Şubat 2021 19:44

Cevap yazmak için giriş yapınız.