Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Çocuktan hoşlanan kankam var wp grup açtık ona ulaşmak için. 4 kişi vardık çocuk ben kankam bide bir kız. Tanıştık ettik. Ben gruptan çıktım bilerek kankama kalsın çocuk. Özelden yazıştılar bunlar. Arada benim hikayelerime yazardı emoji atardı sadece özelden hiç yazmıyordu. 3 kez buluşmuş çocukla özel ama sevgili olamamış kaç aydan beri. Çocuk hep bir kusur bulmuş anlaşamıyorlarmış. Kankam benle nereye gitse nerdesiniz bende geleyim dermiş. Çocuk soğuk davranmaya başlamış tekrar grubu kurduk iletişimde olmak için. Hemen kurs çıkışı 3 müz takılalım yazdı 3 müz buluştuk. O gün aramış kankamı aramızda bir özel bir şey olamaz. 


Üzülmeni istemiyorum demiş. kankam üzüldüğünü belli etmemiş. Çocuk gruba yazamıyor sürekli meşgul kankama özelden de çok geç yazıyordu çıktım bende gruptan. Gruptan çıkmam çok sinirlendirmiş çocuğu benim telefon numaramı herkese yayarım diye söylenmiş. Bende bir kaç hafta sonra sildim engelledim bunu. Tatile gitmiş yeni kızlarla arkadaş olmuş anlatıp duruyormuş kankama. Kankam sinirlenmiş bağırıp çağırmış ikide bir arayıp rahatsız ediyormuş sapık gibi. Yeni bir ilişkiye hazır olmadığını söylüyormuş ama konuşmakta istiyormuş tekrar iyice tanımak istiyormuş her gün mesaj atıyormuş kıza sapık gibi özledim eskisi gibi konuşalım zamana bırakalım diyormuş kaç kere Red etmesine rağmen amacı ne bunun sizce? 

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
2 Cevap

Esasında kısaca, kendisinin de ne yapmak istediğini bilmediğini söyleyebilirim. Yani, genç yetişkinlikte, yakın ilişkiler söz konusu olduğunda, aslında bireyler, erken yaşantılarındaki bağlanma stillerini yansıtırlar. Özellikle, yaş grubu biraz daha genç olan evrede, kişi aslında kendini bulma, ilişkideki kendini keşfetme adına, gerek farkında ya da gerek farkında olmadan, birçok deneyimi geliştirir. Bu deneyimler de, karşı taraftan 'dengesizce' algılanabilirken, esasında bu davranışların nedeni, dengesinin ne olduğunu, ne olması gerektiğini bilememesinden kaynaklıdır. Hal böyle olunca, geriye iki seçenek kalır. Ya, kişinin dengesini bulma adına kendisine bir süre vererek ilişkide kalmak. Ya da, bu süreci tamamlamış ya da tamamlamaya çabası olan birini hayata dahil etmek olur. Burada da karar aslında, arkadaşınıza kalmakta. Eğer devam ederse, kendisini nasıl bir tabloda görüyor, gördüğü tablodan memnun mu, gibi soruları cevaplamasıyla, atacağı adımı netleştirecektir. Gördüğü bu tablodan huzurlu değilse, elbette ki ağırlıklarından kurtulup, kendine yeni bir hayatı armağan edebilir. Bunun için biraz içsel sorgu ve kendi istek ve ihtiyaçlarını belirlemesi anlamlı olacaktır. Çünkü, karşıdaki kişinin gerçeği bu.. Sevgiler

Merhabalar, öncelikle siz burada kendi rolünüzü onları birleştirmek olarak belli ediyorsunuz. Ancak anlatımınıza göre karşıdaki insanın kafası biraz karışmış görünüyor. İlgisi tam olarak hangi yönde belli değil gibi. Ancak böylesi bir durumda sorunun arkadaşınız tarafından sorulması daha doğru olabilirdi çünkü söz konusu olan onların arasındaki dinamik ve ne olursa olsun arkadaşınızın ne düşündüğü çok önemli. Siz bu ilişkiyi onaylamıyor gibisiniz. Anladığım kadarıyla sizin de kafanız karışmış çünkü arkadaşınız için en iyisini istiyorsunuz. Bir yakın arkadaş olarak ona destek olmanız önemli. Arkadaşınızı dinleyip onun problemlerine ortak olup durumun onunla alakalı olmadığını ona iletmeniz faydalı olabilir. Böylesi belirsizlik durumlarında kişi kendisini güvensiz ve yetersiz hissedebilir. Onun ihtiyacının ne olduğunu, sizin bu konuda yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun. Ancak bunu sadece arkadaşınız bazında yapın. İkili ilişkilerde üçüncü kişinin muhabbetin ilerleyen dönemlerinde dahil olması yaşanan ikili ilişkinin daha da karmaşıklaşmasına sebep olabilir. Bu konuda dikkatlisiniz bunu görebiliyorum. Sadece sinirle ya da arkadaşınızı koruma iç güdüsüyle karşıdaki kişiye yükselmemelisiniz. Odağınızı arkadaşınızın iyi hali üzerine çevirmeli, onun daha iyi olabilmesi için ona kişisel olarak nasıl yardım edebileceğinizi sormalı, her ne olursa olsun onun kendisine olan saygısını ve sevgisini kaybetmemesi için yardımcı olmalısınız. Unutmayalım ki ikili ilişkilerde karşımızdaki insanın amacının ne olduğunu tam olarak bilmemiz pek mümkün değildir. Zor olan ancak sağlıklı olan kendi psikolojik sağlığımızı yüksek tutmak, bir birey olarak güçlü yönlerimizi ortaya çıkarmak ve kendimize olan güvenimizin zedelenmemesi için zırhımızı giyerek tedbirli yaklaşmaktır. Sağlıkla kalın :)

Cevap yazmak için giriş yapınız.