Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

iki gün falan oluyo regl oldum o yüzden mi bilmiyorum ama kimseyle konuşmak istemiyorum üç dört gün önce çok mutlu eden flörtümle konuşmak da istemiyorum arkadaşlarimla konusunca kavga ediyorum ablam benle konusuyo dinlemiyorum bi önceki ilişkimde benzeri bi durum yaşayınca hayatimdan çıkarmıştım sonra pişman olmuştum tekrar pişman olmak istemiyorum iletişim içindeyken de olmuyo itici geliyo ama dediğim gibi hayatimdan çıkarip tekrar pişman olma durumunu yaşamak istemiyorum ara vermeyi de denemiştim önceki ilişkimde toparlanmamıştı cidden herkes itici geliyo insan görmek istemiyorum sevdiklerim de dahil konusmak aciklama yapmak istemiyorum bana çok iyi davranılsın el üstünde tutulayım istemiyorum flörtüm çok iyi davranıyor bana sürekli hata yapmasa bile özür diliyo ilgileniyo bunlari istemiyorum 

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
3 Cevap

Merhaba. Bazen yaşadığımız ilişki, arkadaş, aile problemleri birikerek etkisini sonradan gösterebiliyor ve insanlardan uzaklaşmaya ihtiyaç duyabiliyoruz. Bazen kişinin kendi içine çekilip (içe kapanmasından bahsetmiyorum kesinlikle) "Neden böyle hissediyorum?", "Şu an ne yapmak istiyorum?" gibi şeyleri düşünmesi kişiye çok iyi gelebiliyor. Kişiye kendisini daha iyi tanıması için fırsat verebiliyor. Kendinize, hobilerinize, düşüncelerinize, hissettiklerinize zaman ayırmak iyi olabilir. Asıl önemli olan şey aslında bu hissedilenlerin yoğunluğu ve anladığım kadarıyla bu hisler siz de çok yoğun. İşin içinden çıkamadığınızda bir profesyonelden yardım almak işe yarayabilir tabi ki. PMS, regl dönemi kadınlar için oldukça karmaşık duyguların yaşandığı dönemler. Bu yüzden hissettiğiniz şeyler bu dönemler yüzünden kaynaklanıyor olabilir. Ama bunun her ay bu şekilde çok yoğun olması sizi yorabilir. Eğer böyleyse yine bir profesyonelden yardım almak işinize yarayabilir. İyi geceler dilerim. :)

Merhaba, eğer çok kısa öncesinde her şey yolundayken bir anda böyle bir duygusal geçiş yaşadıysanız bu sizin de bahsettiğiniz gibi adet döneminiz ile ilgili olabilir. Adet yaklaşırken kadınların bir çoğunda değişen hormon düzeylerine bağlı olarak bazı şikayetler ortaya çıkar. Bu kadınların yarısında yakınmalar hafif olup ve kişinin günlük yaşantısını etkilemezken diğer yarısında depresyon da dahil olmak üzere çok daha ciddi şikayetler ortaya çıkmasına sebep olabilir. Eğer her adet döneminde bu şikayetleri yaşıyorsanız ve bu hayat kalitenizi düşürüyorsa bilişsel davranışçı çalışan bir psikologdan psikoterapi almanızı tavsiye ederim.

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bir 'sürecin' içerisidesiniz. Premenstrüel sendrom dediğimiz, genelde reglden önce oluşan süreç, şiddeti değişkenlik göstermekle birlikte, duygu-düşünce ve davranışlarımızı etkiler. Eğer her regl öncesi ya da sırası bu şekilde bir durumla karşılaşıyorsanız, önce bir psikiyatriste ruhsal muayene olmanızı tavsiye ederim. Fakat benim anladığım kadarıyla, regl durumu sadece bir etken. Bu keyifsizlik hali, hayatınızın bu kadar geniş bir alanına yayıldığından dolayı, burada ben birçok etkenden dolayı psikolojik bir sürece girdiğinizi düşündüm. Hal böyleyken, şu an yapılabilecek en sağlıklı şey, radikal bir karar vermemek olur. Sizin de bahsettiğiniz gibi, duygu seline kapılıp verilen kararlar bazen pişmanlıkla sonuçlanabiliyor. Bundan dolayı, bu durumla mücadele etmek yerine, ^^ şu an böyle bir süreç geçirdiğinizi kabullenin.^^ Gün içerisinde yaptığınız işleri yapmaya devam edin, 'çok iyi hissetmeyi beklemeden' Eğer PMS ve herhangi psikopatoloji söz konusu değil ise, şiddetin giderek azaldığını göreceksiniz. Bu mücadele hali, kor olmaya yüz tutan ateşi harlamaya benziyor. Sadece bırakın. Sonrasında, daha gerçekçi düşünmeye başladığınızda hayattan gerçekten ne istiyorsunuz, bunları kağıda yazarak somutlaştırabilir, böylece gerçek sorunlarınızı görmüş olursunuz. Ve bireysel mi yoksa bir psikolog eşliğinde terapi sürecine girerek mi aşmalısınız, buna karar verebilirsiniz. Psikolog ile gireceğiniz terapi sürecinde de mutlaka Bilişsel Davranışçı Terapi eğitiminin olup olmadığını araştırmanızı isterim. Sevgiler..

Cevap yazmak için giriş yapınız.