Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

18 yaşındayım 11 yaşından itibaren psikolojik tedavi görüyordum ta ki geçen seneye kadar. 11 kez intihar girişiminde bulunup 2 kere ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yatış olarak ve onun dışında haftada veya iki haftada bir olarak tedaviye devam ettim senelerce. En hafif ilaçlarla başlayım ozaprin rapid dil altına kadar yükseldim. Ve bu ilacın şizofreni hastalığı için kullanıldığını öğrendim benim kullanma nedenim ise öfkemi yatıştırmasıydı.


Geçen sene pandemiden önce doktora gittim. Son zamanlarda ilacı düzenli almadığımı ve gayet mutlu olduğumu, öfkemi öncesine nazaran daha iyi kontrol edebildiğimi söyledim. İlaçları bırakmamı tavsiye etti. En ufak problemleri hayatımdan vazgeçercesine büyüten ben artık bu tarz olaylara tepki bile veremez oldum bir süre sonra. Çoğu zaman kendimi ağlayarak rahatlatırdım kolay kolay bir şeye üzülemediğim için üzülsem de ağlayamıyor olmam duygularımı mı yitirdim acaba? Sorusunu sordurdu kendime.


Şu an başımdan geçen beni düşündüren olayları çevremdeki insanlara anlatıyorum ama yeterli değil gibi geliyor. Çok değer verdiğim biri kırılmasın diye ona kırgınlıklarımı belli etmemeye çalışıyorum her seferinde fakat o her şekilde belli ediyor ben haklı olsam da ben özür dileyip konuyu örtbas ediyorum. Kırılgan biri olsam da en kötü halimde bile ayakta durmayı bilen gaddar biriydim. Ama artık en ufak fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplere bile saatlerce ağlıyorum örneğin;

Değer verdiğim biri grip olmuştur bir yeri kanamıştır. Ve ister istemez eski gücümü yitirdiğimi düşünüyorum. Sizce içinde bulunduğum bu durum nedir?

0
0

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
1 Cevap

Merhaba, Öncelikle yaşadığınız durumlardan dolayı üzgün olduğumu belirtmek isterim. Çocukluk zamanından başlayan bu sürecin sizi elbette yorması normaldir. Düşüncelerimiz ve sahip olduğumuz duygular şekillenerek davranışa dökülmektedir. Bunu anlatmakta ve algılamakta yaşanan sorunlar ise genelde psikolojik sorunlara neden açmaktadır. Bu süreç kişinin iletişimini daha sonrasında sosyal hayatını daha sonrasında ise vücudun fizyolojik işleyişinde ortama sorunlar çıkarabilmektedir. Ağır gelen bu durumlar karşısında kişinin baş etme yöntemleri yetersiz kalabilmektedir. Sizin ne olursa olsun gücünüzü toplayarak yine de amaçlarınız olması oldukça güzeldir. Ancak bu durum algılanım, duyarsızlaşma gibi sonuçlar ortaya da çıkarabilmektedir. Vücudunuzun olumsuz durumlara ve streslere karşı geliştirdiği bir korunma yöntemi olarak da ağlıyor olabilirsiniz. Önemli olan bu süreçte bir şekilde rahatlayabilmektedir. Ağlayarak bunu yapabiliyorsanız bunu engellemek olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu durumda size olumsuz duygu ve düşünceler yaşatan kişilerden uzaklaşmanız gerekmektedir. En az bir gün içinde mutlu olduğunuz aktivitelere bir saat ayırmanız ve başarısız olacağınız durumlardan tümüyle uzaklaşmanız gerekmektedir. Tabii du durumda bir uzman desteğine yeniden başvurmak sizin için faydalı olabilir. Sevgilerle..

Cevap yazmak için giriş yapınız.