Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Merhabalar 3 aylık bir ilişkim var


Henüz bir kez görüştük. Ben genelde daha çok ilgi istiyorum.  Her sabah günaydın yazıyor nasılım ne yapıyorum diye soruyor... Gün içinde de mesajlaşıyoruz ama çok sık değil.  Sizce ne sıklıkta konuşulmalı.? Beni daha çok aramasını, merak etmesini nasıl sağlayabilirim? ve ben ona bir sorundan bahsettigimde ya da tripli moda girdiğimde o hiç konuyu açmıyor direk konuyu değiştirmeye çalışıyor. Bu takmadığının mi göstergesi? 

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
4 Cevap

İlişkinizin henüz çok taze olduğunu söylemek yanlış olmaz. Birbirinize sevgi beslediğiniz güzel bir dinamik tutturduysanız, esasında bahsettiğiniz durumlar zaman içerisinde oluşur. Yani henüz, siz bile kendinizi bu ilişki içerisinde tam olarak tanıyamazken, karşı tarafa da aynı hakkı vermek gerek. Ve bağ dediğimiz şey de, zaman içerisinde paylaşılan anların, anlamlılığı ile oluşur. Yani, nicelikten, sayıdan ziyade, niteliğine odaklanmanızı isterim. İlişkideki kendinizi ve karşı tarafı gün be gün keşfettiğiniz, ortak konular ve paylaşımlar yarattığınız ve de en nihayetinde bunlardan keyif aldığınız dinamikleri de geliştirirseniz, bağ dediğimiz başlık bu şekilde oluşacaktır. Ve de paylaştığınız anlar, doğal olarak artış gösterecektir. Bunun için biraz sabır ve biraz 'akış' demek en sağlıklısı olur. Zaman içerisinde de, sıkıntı duyduğunuz bir konu olursa, bunu karşı tarafın anlamasını beklemeden ifade etmeniz, hem iletişiminizi kuvvetlendirecek hem de olası yanlış anlaşılmaların önüne geçecektir. Her şekilde, konuşarak aştığınız bir ilişkinin temellerini şu anda atmak şansınız var. Bu yüzden fırsatı değerlendirerek, anın tadını çıkarın. Sevgiler

Merhaba, aslında görüşme sıklığıyla ilgili net bir kural olmasa da ikinizin de birbirinden bağımsız, kendinize ait bir dünyası olması hem paylaşımınızı arttırır hem de zaman zaman birbirinizi özlemenizi sağlayarak ilişkinizi güçlendirir. Beraber olduğumuz insanla birlikte zaman geçirmek son derece önemlidir, fakat bu kendinize ait bir hayatınızın olmayacağı anlamına gelmez. Her dakika birlikte olmak uzun vadede ilişkinize zarar verebilir. Çünkü konuşacağınız konular azalır ve birbirinizden sıkılabilirsiniz. Bunun aksine özel bir dünyası, farklı ilgi alanları olan bir partnere her zaman daha fazla ilgili duyulur. Ayrıca her insan kendine has biricik özellikler taşır. Kimisi zaman zaman kendi alanına ihtiyaç duyarken kimisiyse sevgilisiyle ne kadar çok zaman geçirse sıkılmaz. Bu, tarafların birbirini sevmediği anlamına gelmez. Her an, her gün ve her dakika karşımızdaki insanın ilgisinin bizim üzerimizde olmasını bekleyemeyiz sadece. Partnerimizin ilişkisindeki sevgililik rolü dışında yaşamında başka rolleri olduğunu ve bu rollerden beklenenleri gerçekleştirebilmesi için de enerjiye ihtiyacı olduğunu kabullenmeliyiz. Eğer bir sorununuzu paylaştığınızda partnerinizin kaçındığını gözlemliyor ve bundan rahatsızlık duyuyorsanız suçlayıcı bir dilden uzak, ben dilini kullanarak bunu onunla paylaşmalısınız. Bu şekilde ortak bir çözüm yolu geliştirebilirsiniz diye düşünmekteyim.

Merhaba. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişir aslında. Aynı zamanda kişilerin değer gördüğünü hissettiği, değer verdiğini gösterdiğini düşündüğü davranışlarda kişiden kişiye değişir. Bunların karşılıklı olarak bir noktada dengelenmemesi sıkıntılar yaratabilir. Partnerinizle yüz yüze görüştüğünüzde zamanın kaliteli geçiyor olması daha değerlidir diye düşünmekteyim. Partneriniz yanınızdayken değer verdiğini gösteriyorsa bu çok güzel ve siz de tabi ki değer gördüğünüzü yan yana değilken de hissetmek istiyor olabilirsiniz. Ancak kısa süreli konuşmalarda partneriniz bunu hissettirebiliyorsa bu daha da güzeldir bence. Partneriniz telefonla mesajlaşmayı sevmiyor olabilir ve bu yüzden de mesajlaşmaktan da hoşlanmıyor olabilir ve bu yüzden de beklentinizin tam karşılığını alamayabilirsiniz. Düşündüklerinizi partnerinizle ben dili ile anlatabilirsiniz. “Beni merak etmiyor musun?!” “Bana değer vermiyorsun!” gibi cümleler yerine “Gün içinde seninle daha çok konuştuğumuzda kendimi daha mutlu hissediyorum.” gibi cümleler daha iyi olacaktır iletişim için. Ancak tahminimiz gibi partneriniz mesajlaşmayı çok sevmiyorsa bunun değişmesi uzun sürebilir ya da partneriniz değiştirmek istemeyebilir. Böyle bir durumda da karşılıklı olarak beklentilerin nasıl dengelenebileceği hakkında konuşmak iyi olabilir. Eğer konuşmalarınız-sorunlarınız tartışmalara dönüşüyorsa partnerinizden bundan kaçıyor olabilir. Partneriniz çözüm odaklı olmayabilir, sorunlar hakkında konuşmaktan hoşlanmıyor olabilir. Partnerinizin bir şeye kırıldığınızı, üzüldüğünüzü anlamasını istemeniz doğal tabi ki ancak bunu çoğunlukla triple göstermektense, bu konularda da, sorunlarınızı çözmek için de ben dilini kullanarak iletişime geçmeniz, partnerinizin kaçmasını engelleyebilir ve sorunlarınızın çözülmesine yardımcı olabilir diye düşünmekteyim. İyi günler dilerim. :)

İlişkilerde sosyal medya üzerinden çok konuşmak kesinlikle yanlış. Ara sıra konuşup olan şeyleri hayatında yaşadığın şeyleri vs gerçek hayatta bulusup anlatmak vakit geçirmek daha doğrusu.

Cevap yazmak için giriş yapınız.