Soru sor

İkili ilişkiler üzerine soru sor, Psikologlardan cevap al!

Smokinli.com'da romantik ilişkiler üzerine soru sorabilir, sorulmuş sorulara tecrübelerinizden yola çıkarak cevap verebilirsiniz.

Soru Sor!

Merhaba. Uzun yıllardır kendim ailem çevreme yaptıklarımı düşünüyorum. Sinir durumum insanları bir anda göklere çıkarıp bir anda hiç olmaları özellikle bunu ilişkide çok yaşıyorum. Dün mükemmel hissettiğim insana akşamına soğuk oluyorum. İçimden gelmiyor. Bana ettiği hitaplar bile mide bulandırıcı geliyor. Kendi içimde kendimden öyle yoruldum ki. Psikiyatrist hanım Fulsac yazdı gönderdi. Ama bişeyleri anlatınca konuşma terapisi almam gerektiğini söyledi. Borderline halam Bakırköyde yattı bir süre. Eşi ile boşandı. Ben de mi öyle olacağım. Sürekli bir şüphem var. Her şeye herkese dair. Bazen beynimin farklı yaratıldığını düşünüyorum. Bende mi acaba borderlineyim. İnternetten okuduğum zaman şaşırdım. Sanki birisi benim özelliklerimi alıp oraya yazmış gibi hissettim. Seanslar çok pahalı. Ne yapmam gerekiyor. Devlette randevu yok. Kafam karışıyor. Kendi içimde kendime savaş vermekten bugün siyah dediğime iki gün sonra beyaz demekten öyle bıktım. Öyle maymun iştahlı hissediyorum ki. Ve okuduktan sonra anlam veremediğim şeylerin bile o hastalığa olduğunu hissettim garip bir şekilde 

Senin İçin Seçilmiş Sorular

Soruya cevap vererek, soran kişiyle tecrübeni paylaşabilirsin.

Cevap Yaz
1 Cevap

Öncelikle kendinizle ilgili bir keşif sürecine girmenizin pek kıymetli olduğunu belirtmek isterim.

Var olan sürecinizde, psikiyatri desteği aldığınızdan söz ettiğinizi görmekteyim.

Burada önceliğinizin, tanı almak ve buna göre yönlendirmeyi temin etmek olmasını isterim.


Öyle ki, aklınızı kurcalayan Borderline Kişilik Bozukluğu, kişinin algılama ve düşünme biçimindeki hatalardan kaynaklandığından, günlük hayatını işlevini bozan, genelde ergenlikte başlayan bir bozukluktur.

Fakat, bu tanının konması için, sağlıklı bir ruhsal muayeneden geçilmesi ve hekimin hastanın aldığı öyküden sonra bir dönütte bulunması gerekmektedir.

Şu an gittiğiniz hekimden ilaç tedavisi almanın dışında, önce size ne olduğunu ve bunun üstesinden nasıl gelebileceğinizi, hekiminizden öğrenmeniz gereklidir.


Bunun için dilerseniz şu anki hekiminiz ya da bir başka uzman psikiyatriste giderek, şikayetlerinizi dile getirin.

Akabinde hekimin koyduğu tanıyı öğrenin ve de tanıyla ilgili muhakkak bilgi edinin.

Sonrasında, bu tanı sonrası tedavi sürecini sorgulayın ve de atılması gereken adıma, öncelik sıralaması yaparak karar verin.


Burada, bu tanının bir şekilde varlığından söz edecek olursak da, Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi olan bir psikolog ile, size eziyet veren düşünceleri çalışarak, sağlıklı baş etme yöntemleri edinebilir, yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.


Bunun içinse, hayatınızı bu sıkıntının ne kadar sabote ettiği ve bundan ne kadar kurtulmak istediğiniz önemli olacaktır.

Örneğin, dayanılmaz migren ağrılarınız olsa, sanırım bir nöroloğa, maddi sıkıntıya bir miktar katlanarak gidiyor olurdunuz; içinde bulunduğunuz süreç de, tam olarak bu şekildedir.


Sevgilerimle...



2 Yorum
Margotrki

Margotrki

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Şuan kendimi avutma şeklim olan maddi sıkıntı ile yüzleştim. Ve ben bunu takıyorum. Bir an önce kendime bir yol çizmem lazım. Ama hanımefendi uzman psikiyatriye gittim devlete. Birkaç olayını anlattım. Bunları kullan ama konuşma terapisi al dedi ve tanı koymadı. O yüzden bu tanıyı kim koyacak bana onu merak ediyorum 11 Eylül 2021 00:48

Psk.TuanaGökce

Psk.TuanaGökce

Aldığınız bir tanı yok ise, konuşma terapisinin anlamı, ''düşüncelerinizle'' çalışmak anlamına gelmektedir. Düşünceleriniz hatalı, siz değilsiniz. Bu anlamda Bilişsel Davranışçı Terapi'den fayda göreceksinizdir. Bu eğitimi olan bir psikolog ile, düşünce ve davranışlarınızı çalıştırarak, duygularınızı daha sağlıklı yaşayabilir hale geleceksinizdir, sevgilerimle tekrar... 13 Eylül 2021 12:13

Cevap yazmak için giriş yapınız.